• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İzmir 21 °C

Tiyatronun Yıldızları Karşıyaka’da Yetişecek

Tiyatronun Yıldızları Karşıyaka’da Yetişecek
ALİAĞA HABER/ TİYATRONUN YILDIZLARI KARŞIYAKA’DA YETİŞECEK

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, tiyatroya gönül veren ve oyunculuk yapmak isteyen vatandaşlar için bu yıl 22. kez Temel Oyunculuk Eğitimi başlattı. 10 - 30 yaş grubunda 253 kişi başvurdu. Başkan Akpınar “Sanatın her alanını destekliyor, tiyatronun gelişimi için özenle çalışıyoruz. Yeni ve yetenekli tiyatro oyuncularını Karşıyaka’da yetiştireceğimizi umut ediyoruz” dedi.
 
22 YILDIR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Karşıyaka Belediyesi, 22 yıldır aralıksız sürdürdüğü Temel Oyunculuk Eğitimi ve Tiyatro Kursu ile bu yıl da yeni oyuncu adaylarına yeteneklerini keşfetme fırsatı sunuyor. Belediye Tiyatrosu bünyesinde başlatılan kurslara bu yıl 253 kişi başvuru yaptı. Yapılan elemeler sonunda, 10-14 ve 15-30 yaş gruplarında, toplam 103 kişinin oyunculuk eğitimi alması kararlaştırıldı.
 
BELEDİYE TİYATROSU’NDA SAHNE ALACAKLAR

Tiyatroya gönül veren ve oyunculuk yeteneklerini geliştirmek isteyen oyuncu adayları, kurs boyunca; ses, ritim, diksiyon, beden dili, sahne üzeri çalışmaları, doğaçlama, mimik, rol, metin çözümleme, karakter yaratma gibi konularda eğitim alacaklar. Çalışmalar hafta içi 4 gün devam edecek ve 5 Eylül’de tamamlanacak. Kurslarda başarılı, yetenekli ve disiplinli olan oyuncu adayları gelecek sezonda Karşıyaka Belediye Tiyatrosu'nun sahneye koyacağı oyunlarda rol alma fırsatı yakalayabilecek.

“DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Sanatın her alanını destekliyor, tiyatroya da ayrı bir önem veriyoruz. Yaz kurslarımıza 22 yılda 2 binden fazla oyuncu adayı katıldı, onlarcası konservatuvarı kazandı, hayallerine doğru adım attı. Tiyatroya gönül verenlerin yeteneklerini keşfetmek ve geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi./ EGE BASIN GRUBU  aliağa güncel haber

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78