• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 19 °C

Tomurcuklar Fidan Dikti

Tomurcuklar Fidan Dikti
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Aliağa Tomurcuklar Anaokulu 5-6 yaş gurubu öğrencileri Eğitim ve Eğlence Amaçlı Geziler kapsamında Bergama orman işletme müdürlüğü yeni Şakran işletme Şefliği’nin tahsisinde oluşturulan Orman Alanına ilk

ALİAĞALI MİNİKLERİN AĞAÇ SEVGİSİ

 

ALİAĞA TOMURCUKLAR ANAOKULU YÖNETİM SORUMLUSU ÖZLEM ÜREKLİ “TOMURCUKLAR ANAOKULUNDA KENDİSİYLE BARIŞIK, KENDİNİ İFADE EDEBİLEN BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ”

 

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ /

Aliağa Tomurcuklar Anaokulu 5-6 yaş gurubu öğrencileri Eğitim ve Eğlence Amaçlı Geziler kapsamında Bergama orman işletme müdürlüğü yeni Şakran işletme Şefliği"nin tahsisinde oluşturulan Orman Alanına  ilk fidanlarını diktiler.
Tomurcuklar Anaokulu öğrencileri  yaklaşık üç saat süren fidan dikme etkinliğinde ilk defa fidan dikmenin heyecanını yaşadılar. Fidan dikim öncesi Şakran Orman şefliğine bağlı görevlilerden fidanın nasıl dikileceğinde bilgisini alan ve Diktikleri fidanlar ile birlikte büyüyeceklerini söyleyen anaokulu öğrencileri diktikleri fidanları her yıl  belirli aralıklarda anne ve babaları ile ziyarete geleceklerini söylediler.

Aliağa tomurcuklar anaokulu yönetim Sorumlusu Özlem Ürekli, bu tür etkinlikleri fırsat buldukça gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ürekli,  “Tomurcuklar Anaokulunda Kendisiyle Barışık, Kendini İfade Edebilen Bireyler Yetiştiriyoruz Sosyal Beceri ve Değerler Eğitiminin Amacı; Toplum içinde kabul gören, iletişim konusunda sıkıntı çekmeyen, kendini iyi ifade edebilen, empati kurabilen, erdemli, hoşgörülü insanlar yetiştirmektir. Milli eğitim müfredatına göre Ana Dili Etkinlikleri,  Proje Çalışmaları  Fen Doğa Çalışmaları Düşler Atölyesi, Eğlenceli Matematik Kurallı Oyunlar Bahçe ve Serbest Zaman Müzik Aletleri ile Çalışmalar, Hikaye ve Kukla Saati Dans Çalışmaları, Film İzleme ve  Eğitim ve Eğlence Amaçlı Geziler düzenliyoruz.

TOMURCUKLAR ANAOKULUNDA KENDİSİYLE BARIŞIK, KENDİNİ İFADE EDEBİLEN BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ

 Biz Tomurcuklar Anaokulu"nda uyguladığımız  Okul öncesi eğitimi, 0-72 ay grubundaki çocukların gelişim  düzeylerine ve bireysel özelliklerine uygun, zengin uyarıcı çevre  imkânları sağlayan, onların bedensel, zihinsel,duygusal ve sosyal yönden gelişmelerini destekleyen, kendilerini toplumun kültürel değerleri doğrultusunda en iyi biçimde yönlendiren ve ilköğretime hazırlayan temel eğitim bütünlüğü içerisinde yer alan bir eğitim sürecidir. Okul öncesi dönem, çocuğun gelişiminin hızlandığı yıllardır. Bu dönemde verilen eğitim, çocuğun geleceğine yön verir. Yapılan araştırmalarda çocukluk yıllarında kazanılan davranışların büyük bir kısmının, yetişkinlikte bireyin kişilik yapısını, tavır, alışkanlık, inanç ve değer yargılarını biçimlendirdiği gözlenmiştir.  Eğitimi önemsediğim Tomurcuklar Anaokulunda Okulumuzda M.E. B müfredatına uygun olarak  3 – 6 yaş (36-72 ay)  grubuna eğitim verilmektedir. Eğitimciler olarak amacımız; özgüveni gelişmiş, sorumluluk sahibi, iletişim kurabilen, araştıran ve sorgulayan, üretici düşünme ve problem çözme becerilerine sahip olan bireyler yetiştirmektir. Öğrencilerimizin bireysel farklılıkları göz önünde bulundurularak, öğrenme sürecinde aktif katılımları sağlanarak, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendi potansiyellerinin en üst seviyesine çıkabilmeleri hedeflenmektedir Tomurcuklar Anaokulunda Kendisiyle Barışık, Kendini İfade Edebilen Bireyler Yetiştiriyoruz Sosyal Beceri ve Değerler Eğitiminin Amacı; Toplum içinde kabul gören, iletişim konusunda sıkıntı çekmeyen, kendini iyi ifade edebilen, empati kurabilen, erdemli, hoşgörülü insanlar yetiştirmektir.

 

 

“FİDAN DİKMEK ÇOCUKLARA VERİLEN EĞİTİMİN BİR PARÇASI “
Gerçekleştirdiğimi fidan dikme etkinliği de uyguladığımız eğitimin bir parçasıdır. Biz Tomurcuklar Anaokulu olarak çocuklarımıza ağaç sevgisi kazandırmak ve ormanların önemini anlatmak amacıyla bir fidan dikme etkinliği düzenledik.Bergama orman işletme müdürlüğü yeni Şakran işletme şefliği ev sahipliğinde
düzenlediğimiz programa 20 miniğimizle katıldık. Hepsi kendi elleriyle dikti fidanlarını Tomurcuk orman alanına diktiler. şimdi diktikleri fidanlar onlarla birlikte büyüyecek. Katkıda bulunan  orman işletme şefliğimize ve velilerimize de teşekkür ederiz “dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78