• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İzmir 22 °C

Türk eğitim sistemi...

Türk eğitim sistemi...
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Türkiye’deki eğitim sistemini eleştiren Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Türkiye’de eğitim sistemi ne yazıkki projeler çöplüğüne dönüştü

TED GENEL BAŞKANI: TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ PROJELER ÇÖPLÜĞÜNE DÖNÜŞTÜ

Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 

Türkiye’deki eğitim sistemini eleştiren Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Türkiye’de eğitim sistemi ne yazıkki projeler çöplüğüne dönüştü. TED okullarında görev yapmak için bu yıl 5 bin öğretmen başvurdu ancak bu sayıya rağmen nitelikli öğretmen bulmakta zorluk yaşadık” dedi.

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Aliağa Koleji’nin Çok Amaçlı Spor Salonu’nu açılış töreni nedeniyle Aliağa’ya geldi. Burada öğrenciler ve veliler ile buluşan Pehlivanoğlu, Türkiye geneli 22 bin öğrencisi bulunan TED okullarının eğitim anlayışına ve Türkiye’deki eğitim sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

22 BİN ÖĞRENCİ

Sorumluluklarının TED öğrencileri ile sınırlı olmadığını, Türkiye'de ki her çocuğun iyi eğitim almasının sorumluluğunu hissettiklerini belirten TED Genel Başkanı Pehlivanoğlu, “TED olarak; ilkeli, çalışkan, cumhuriyet değerlerine bağlı öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çocukların gerçek yaşamı okuldadır. Şu an bizim 22 bin öğrencimiz var. Biz akademik yeterliliklerden öte insan yetiştiriyoruz. Okullarda fiziki şartların akademik başarının en önemli belirleyicisi olmadığına inanıyorum. Bizim için önemli olan eğitimcinin iyi olmasıdır. Elbette fiziki şartlar önemli ama önceliğimiz eğitimin iyi olmasıdır. İyi okul yoktur, iyi eğitimci, iyi öğrenci vardır” diye konuştu.

TED Eğitim Kurumları’nın 86 yıllık bir Cumhuriyet kurumu olduğunu ve hiç bir şirkete, hiç bir holdinge, hiç bir düşünce kuruluşuna bağlı olmadığını yalnızca Atatürk ve O’nun kurduğu Cumhuriyete bağlı bir kurum olduğunu belirten Pehlivanoğlu, şöyle dedi:

“Biz yalnızca Atatürk ilkeleri doğrultusunda, Cumhuriyet değerlerinden yanayız ve bu doğrultuda eğitim veriyoruz. TED olarak; ilkeli, çalışkan, cumhuriyet değerlerine bağlı öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz.”

MODERN SPOR KOMPLEKSİ

Pehlivanoğlu, veliler ve öğrencilerle karşılıklı olarak yaklaşık bir saat süren söyleşinin ardından TED Aliağa Koleji’nin kendi imkanları ile yaptığı Çok Amaçlı Spor Salonu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Açılışına; İzmir İl Eğitim Müdür Yardımcısı Kemalettin Dikici, Aliağa İlçe Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, TED Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Börekçi, TED Aliağa Koleji Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı H. Deniz Komsuoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin katıldığı Çok Amaçlı Spor Salonu’nda basketbol, hentbol, voleybol ve diğer salon sporlarının yapılabileceği alan ile birlikte 150 kişilik tribün yer alıyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78