• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İzmir 14 °C

Türk Makineleri Avrupa’nın Dikkatini Çekti

Türk Makineleri Avrupa’nın Dikkatini Çekti
Türkiye’nin Makinecileri, Nisan ayında katıldığı Hannover ve BAUMA Fuarlarından sonra Almanya’da düzenlenen iki fuarda daha ziyaretçileriyle buluştu

TÜRK MAKİNELERİ AVRUPA’NIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Türkiye’nin Makinecileri, Nisan ayında katıldığı Hannover ve BAUMA Fuarlarından sonra Almanya’da düzenlenen iki fuarda daha ziyaretçileriyle buluştu. Euro bölgesindeki makine ticaretinden daha fazla pay almayı amaçlayan Türkiye’nin Makinecileri; 30 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında IFAT ile 31 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında da CEMAT fuarlarında Avrupalı alıcıların dikkatini çekmeyi başardı. Makine Tanıtım Grubu Başkanı Adnan Dalgakıran, tanıtım faaliyetleriyle sadece ticari olarak değil teknoloji ve altyapı konusunda da yeni bağlantılar kurduklarını ifade etti.

Hedef pazar çalışmalarıyla yeni işbirlikleri geliştirmek üzere yurtdışı tanıtım faaliyetlerine tüm hızıyla devam eden Makine Tanıtım Grubu, Hannover’de düzenlenen Uluslararası Lojistik ve Nakliye Teknolojileri Fuarı (CEMAT) ve Münih’te düzenlenen Çevre Teknolojileri Fuarı’nda (IFAT) Türkiye’yi temsil etti.  

İstif makineleri, intralojistik ve depolama makinelerinin görücüye çıktığı CEMAT Fuarı’na 45 ülkeden 1,000 dolayında firma katıldı. Bu yılki ana teması “Akıllı Tedarik Zinciri Çözümleri” olan CEMAT’ta, tedarik süreçlerinde akıllı ve esnek çözümler ile Endüstri 4,0 kapsamında belirlenen yeni lojistik trendleri ele alındı. İki yılda bir düzenlenen fuara Türkiye’den 28 firma katıldı.

Başta atık işleme, çıkış hava, kanal temizlikleri ve araç üstü ekipman olmak üzere çevre teknolojilerindeki en son çözümlerin ele alındığı IFAT Fuarı’nda ise Türkiye'yi 81 firma temsil etti. Hannover'de olduğu gibi Münih'te de fuar alanını ilanlarıyla donatan Türkiye'nin Makinecileri ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

AVRUPA EKONOMİK YAVAŞLAMAYI YENİ MAKİNELERLE AŞACAK

Türkiye’nin Makinecileri’nin yoğun tanıtım faaliyetleri sayesinde tüm Avrupa genelinde ilgi ve saygı gören bir oyuncu haline geldiğini belirten Makine Tanıtım Grubu Başkanı Adnan Dalgakıran, sektörün gücünü uluslararası fuarlarda temsil etmenin önemine dikkat çekti. Dalgakıran şunları söyledi: “Avrupa ekonomisi, küresel ölçekteki durgunluğun etkisinde, büyüme rakamlarındaki yavaşlamayı yeni sanayi yatırımlarıyla aşmayı amaçlıyor. Bunun için de gelişmiş Avrupa ülkeleri, imalat sanayi için stratejik sektör olan makine alanında uluslararası işbirliği arayışlarını sürdürüyor. Bu bölgede bulacağımız yeni fırsatlar, ihracatımızın geneli için tetikleyici bir unsur olabilir. Türkiye’nin Makinecileri olarak her iki fuardan da yeni ilişki ve işbirlikleri ile dönüyoruz.”  / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78