• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İzmir 25 °C

Türkiye Gündemi - 10 Eylül 2016

Türkiye Gündemi - 10 Eylül 2016
Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekâtı operasyonuyla ilgili "1 tank isabet aldı, 3 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz yaralandı" açıklamasını yaptı.

FIRAT KALKANI OPERASYONU'NDA 3 ASKER ŞEHİT OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekâtı operasyonuyla ilgili "1 tank isabet aldı, 3 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz yaralandı" açıklamasını yaptı.

BAŞBAKAN YILDIRIM: SURİYE'DE GÜVENLİ ALAN OLUŞTURMA FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDECEK

Başbakan Yıldırım, Türkiye hudutlarında yüzde yüz güvenlik sağlanana kadar Fırat Kalkanı Operasyonu'yla Suriye'nin kuzeyinde güvenli bir alan oluşturma faaliyetlerinin devam edeceğini dile getirdi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN 'VİZE MUAFİYETİ' AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "(Türkiye-AB müzakere süreci) Önümüzdeki süreçte somut bir yol haritası konusunda anlaşmamız ve bunların hepsinin bir an evvel uygulanması lazım" diye konuştu.

AB BAKANI ÇELİK: 23 VE 24. FASILLARIN AÇILMASINI BEKLİYORUZ

AB Bakanı Çelik, geçen dönemde 17. ve 33. fasılların açıldığını hatırlatarak "Yeni dönemde müzakerelerin kalbini oluşturan basın özgürlüğü, temel haklar ve hürriyetler gibi konular içeren fasılların (23 ve 24. fasıllar) açılmasını bekliyoruz." dedi.

VALİLER KARARNAMESİ YAYINLANDI: EMNİYET'TE ALTINOK DÖNEM

Valiler kararnamesi yayınlandı. Buna göre; 6 ilin valisi değişti, 4 vali merkeze alındı. Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz merkez valisi oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü görevine, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok atandı.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAKAN SOYLU: 15 GÜN İÇİNDE 28 BELEDİYENİN YÖNETİMİ MİLLİ İRADEDE OLACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kanun Hükmünde Kararname yetkisiyle 15 gün içinde 28 belediyenin yönetimi Kandil'de teröristlerde değil milli iradede olacak. Önümüzdeki dönemde 20 bin polis alacağız" ifadelerini kullandı.

SOSYAL DEMOKRATLIK VE ÜLKÜCÜLÜK İYİ REFERANS

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yeni personel alımlarında siyasi görüş ayrımı yapılmadığını belirterek, “Hatta şu anda gerçek anlamda ülkücü ve gerçek anlamda sosyal demokrat olmak bu alımlarda olumlu referans olarak kullanılıyor” dedi.

KILIÇDAROĞLU: “ŞİKÂYET ETMEK SORUMLULUĞU ORTADAN KALDIRMAZ”

93'ün kuruluş yıldönümünü kutlayan CHP, Parti Meclisi'ni topladı. Toplantı öncesi kameraların karşısına geçen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeminde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, FETÖ soruşturmalarına yönelik "at izi, it izine karıştı" çıkışı vardı. "Bunu yapan kim, hükümet kim, cumhurbaşkanı kim?" diye sordu. "Şikâyet etmek sorumluluğu ortadan kaldırmaz" dedi.

MİT TIR’LARI DAVASINA KATILAN 12 VEKİL HAKKINDA FEZLEKE

Can Dündar ve Erdem Gül’ün MİT TIR’ları haberi nedeniyle yargılandıkları duruşmayı takip eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) 12 milletvekili hakkında fezleke hazırlandı.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

NATO: TÜRKİYE'NİN IŞİD'LE MÜCADELESİNDEN MEMNUNUZ

Ankara'ya gelen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Türkiye'nin kendini savunma hakkı vardır. NATO ve müttefikleri koalisyon güçlerini destekliyor. IŞİD'e karşı mücadelede desteği sürdüreceğiz" dedi.

GÜLEN: BAŞKANLIĞI KABUL ETSEK ŞİMDİ HÜKÜMETLE ARAMIZ İYİ OLURDU

Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardında olmakla suçlanan ve hükümetin iadesi için çalıştığı Fethullah Gülen, ABD'de yayımlanan Politico dergisine verdiği mülakatta, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yollarını ayıran şeyin başkanlık rejimine karşı çıkışı olduğunu söyledi. "Eğer bu taleplere uyup biat etseydik, şimdi Türkiye hükümetiyle aramız iyi olurdu" dedi.

ABD VE RUSYA SURİYE'DE ATEŞKES KONUSUNDA ANLAŞTI

ABD ile Rusya, Suriye'de çatışmaların durdurulması konusunda anlaşmaya vardı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Suriye'de ülke genelinde ateşkes, 12 Eylül'de başlayacak" dedi.

SOCAR HALKA AÇILIYOR

SOCAR'dan yapılan açıklamada, şirketin hisselerinin 20 Eylül'den itibaren halka arz edileceği bildirildi. SOCAR hisselerinin halka arzıyla ilgili ayrıntılar 16 Eylül'de kamuoyuna açıklanacak.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BÜYÜME RAKAMLARI AÇIKLANDI

Türkiye ekonomisinin 2016 yılı ikinci çeyrek performansı belli oldu. Ekonomi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,1 büyüme kaydetti. 6 aylık büyüme yüzde 3,9 oldu.

CARİ AÇIK TEMMUZDA 2,6 MİLYAR DOLAR

Ocak-Temmuz döneminde cari işlemler açığı 21,7 milyar dolar, 12 aylık cari işlemler açığı ise 28.931 milyon dolar oldu. Haziran ayında, cari işlemler açığı 4 milyar 94 milyon dolar, on iki aylık cari işlemler açığı ise 29,4 milyon dolar olarak açıklanmıştı.

ÇANAKKALE 1915 KÖPRÜSÜ'NÜN GÜZERGÂHI BELLİ OLDU

Çanakkale 1915 Köprüsü'yle birlikte hayata geçirilecek otoyol projesinin detayları belli olurken, dev köprünün de güzergâhı belirlendi. 9.843.000.000 TL proje bedeline sahip otoyol projesi kapsamında Silivri, Tekirdağ, Marmara Ereğlisi, Çorlu, Süleymanpaşa, Malkara, Çanakkale Gelibolu, Lapseki, Çan, Yenice ve Balıkesir Balya ile Merkez yer alıyor.

DÜNYA DEVLERİNİ GERİDE BIRAKACAK

Türk mühendisler tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'da çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 2019 yılında fırlatılması planlanan uydu tamamlandığında ülkemiz haberleşme uydusunu üretebilen 10 ülke arasına girecek.

TAV CEO’SU ŞENER, ATATÜRK HAVALİMANI’NA ALTERNATİF PLANLARINI AÇIKLADI

TAV CEO’su Sani Şener, yapımı devam eden 3. havalimanına rağmen Atatürk Havalimanı’na yatırım yapmaya devam ettiklerini belirterek, “Bir süre daha Atatürk Havalimanı’nın hizmet edeceğini düşünüyoruz.  Küba’da ise Havana Havalimanı’nın işletmesi için son noktaya geldik.” dedi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

TURKCELL, SÜPER LİG İHALESİNE GİRMEYE HAZIRLANIYOR

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, TFF'deki görevine ara verdi. Bu karar, Spor Toto Süper Lig'in yayın ihalesine Turkcell'in de gireceği anlamına geliyor. / EGE BASIN GRUBU

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78