• BIST 9645.02
  • Altın 2407.854
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7782
  • İzmir 24 °C

Türkiye'de İflaslar Azalacak

Türkiye'de İflaslar Azalacak
Türkiye'de İflaslar Azalacak

Euler Hermes Türkiye, yıllık Broker Day etkinliğinin ikincisini 10 Mayıs 2017’de, Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenledi. Euler Hermes Türkiye, broker’ları ile ekonomi ve iş dünyası hakkında öngörülerini paylaşarak, birlikte nasıl daha iyi çalışabileceklerini tartıştı.

Açılış konuşmasını yapan Euler Hermes Türkiye CEO’su Özlem Özüner, dünyadaki ve Türkiye’deki makroekonomik görünüme ışık tuttu. 2016’nın zorlu bir yıl olduğunu; ancak global büyümenin yüzde 2,5 ile dirençli seyrettiğini kaydeden Özüner, 2017’de ABD’nin büyümesinin 0.5 puan daha hızlanmaması durumunda son zamanlardaki iyileşmeye rağmen global GSH büyümesinin yüzde 3 eşiğini aşamayacağını belitti. Özüner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya geneline baktığımızda, ülke risk profillerinde iyileşmenin başladığını görüyoruz. Dünya GSYH büyümesinin 2017 ve 2018 yıllarında yüzde 2,9 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Diğer yandan Türkiye için büyüme öngörümüz ise; 2017 için yüzde 2 ve 2018 için yüzde 2,5. 

Gördüğümüz olumlu gelişmeler arasında Brezilya ve Rusya’nın büyümesinde canlanma, Arjantin ve Mısır’da FX rezervlerindeki iyileşme yer alıyor. Göz önünde bulundurmaya devam etmemiz gereken konular arasında milliyetçilik ve korumacılıktaki yükseliş, oldukça yoğun olan seçim takvimlerinin yatırımlar üzerinde yarattığı ‘bekleyelim, görelim’ etkisi ve bunun GSYH puanlarına yansıması yer alıyor”.

Euler Hermes Akdeniz, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Vassili Christidis ise Euler Hermes’in güncel risk haritasını paylaşarak, şirketin 241 ülke ve bölgeyi bu doğrultuda izleyerek, bu sayede müşterilerinin bilinçli iş kararları vermelerine yardımcı olduğunu vurguladı. Dünya genelindeki iflasları değerlendiren Christidis, “Global iflaslar 2016 yılında yüzde -4 ile yine aşağı yönlü seyretti ancak iki yıllık güçlü gerilemenin ardından bu azalma hız kaybediyor. Akdeniz, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’ni ele aldığımızda, 2017’de iflaslarda gerileme kaydedecek ülkeler yüzde -5 ile İtalya ve durgunluğun sona ermesinin de getirisiyle yüzde -5 ile Yunanistan. Diğer yandan, Güney Afrika’da yüzde 5 ve Fas’ta yüzde 8 artış kaydedileceğini görüyoruz. Türkiye’ye yönelik öngörümüz ise iflasların 2017 mali yılında yüzde 4 artmasının ardından 2018 mali yılında yüzde -4’lük azalma kaydedileceği” dedi.

Etkinlikte, Euler Hermes Türkiye Pazarlama, Satış ve Dağıtım Kanalları Genel Müdür Yardımcısı Gürcan Köseoğlu ve Euler Hermes Türkiye Risk, Hasar ve Tahsilattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selda Özgen Çevik de şirketin 2017 hedefleri ve risk yönetimi gibi konulara değinen sunumlar yaptı. Açık oturum seansında ise Euler Hermes Türkiye yetkilileri, brokerlar ile fikir alışverişi yapma fırsatını yakaladı. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78