• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İzmir 25 °C

Türkiye’de Tarımın Kaderi Yağışa Bağlı

Türkiye’de Tarımın Kaderi Yağışa Bağlı
Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından Tarım Sigortaları Paneli düzenlendi. Panel Ziraat Fakültesi’nde gerçekle
TÜRKİYE’DE TARIMIN KADERİ YAĞIŞA BAĞLI
Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından Tarım Sigortaları Paneli düzenlendi. Panel Ziraat Fakültesi’nde gerçekleşti.
 
Ege Üniversitesi'nin 60. Yılı kutlamaları kapsamında Ziraat Fakültesi Fevzi Önder Konferans Salonunda, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gamze Saner'in moderatörlüğünde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Engürülü, Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Erdal Altuncu, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. Teknik Müdürü Necati İçer, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Özlem Karahan Uysal konuşmacı olarak katıldı.
 
 Panelin açılış konuşmasını, Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir Milletvekili Kamil Okyar Sındır ve Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı gerçekleştirdi.
 
Ahmet Güldal, ‘’Tarım çok riskli bir alan. Doğal sebeplerden ötürü çiftçiler bir senelik kazançlarını bir anda kaybedebiliyor. Bu sigorta sistemi çiftçilerin kazançlarını korumalarını sağlıyor’’ 
 
Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, ‘’ Ege’nin ve Ziraat Fakültesi’nin 60. Yılı onuruna düzenlenen bu etkinliğin çok önemli olacağına inanıyorum. Bir tarım ülkesi olan Türkiye’nin güzelliklerini korumak adına bu paneli düzenledikleri için teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.
Prof. Dr. Kamil Okyar Sındır, ‘’ Tarım üstü açık bir fabrikadır. Doğal koşullardan ötürü, tarımda devamlı bir belirsizlik söz konusudur ve  her an bir risk gerçekleşebilir.  Çiftçilik zor bir zanaattır’’dedi.
 
 Bekir Engürülü ise,’’ Türkiye’de tarım %80 yağışa bağlıdır, yağış olursa tarım iyi olur. Yağış olmazsa tarımda problemler ortaya çıkar. Türkiye’nin %70’inin tarımla bağlantısı vardır. Türkiye’de gerçekleştirilen tarım, hem kendi ülkemizin hem de başka ülkelerin ihtiyacını karşılayabilecek kadar verimlidir’’diye konuştu. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78