• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İzmir 25 °C

Türkiye’de Yılın Otomobili Efsane “Corolla”

Türkiye’de Yılın Otomobili Efsane “Corolla”
Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 4'üncü kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" yarışmasında birinciliği “efsane” model Toyota Corolla kazandı.

TÜRKİYE’DE YILIN OTOMOBİLİ EFSANE “COROLLA” 

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 4'üncü kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" yarışmasında birinciliği “efsane” model Toyota Corolla kazandı.  OGD üyesi 74 otomotiv gazetecisinin verdiği oylarla finalde 7 finalist aday otomobil arasından “Türkiye'de Yılın Otomobili" seçilen Corolla, tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı" kriterleri açısından değerlendirildi. Finaldeki oylamada hibrit versiyonuyla birlikte Türkiye’de üretilen 12’nci nesil Toyota Corolla 4 bin 170 puan alarak birinciliği elde etti.

BOZKURT “TÜM SEKTÖR KAZANDI”

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, üretilmeye başlandığı 1966 yılından bugüne kadar tüm dünyada 46 milyon adetten fazla tercih edilen Corolla 12’nci nesli ile Türkiye’de yılın otomobili seçilerek büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi. Bozkurt, Otomotiv Gazetecileri Derneği üyelerine de gelen birincilik için teşekkür ederek şöyle konuştu;

“Corolla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de markamızın lokomotifi olan modelimiz. Türkiye’de Yılın Otomobili yarışmasında finale kalmamış olanlar da dahil olmak üzere bütün otomobiller çok kıymetli ve yoğun emeğin ürünüydü. Bu otomobiller arasından sembolik olarak birinin seçilmesi gerekiyordu ve buna Corolla layık görüldü. Ama asıl olan sektörümüze dinamizm getiren bu yarışma ile otomotiv sektörünün kazanmış olmasıdır. 

Bir başka gurur kaynağımız ise Corolla’nın Toyota’nın Adapazarı’nda bulunan fabrikamızda üretilmesidir. İlk çiziminden banttan ininceye kadar ki süreç içinde Corolla’nın üretilmesinde emeği geçen tüm Toyota çalışanlarını da dolayı kutluyor ve teşekkür ediyorum. Bu başarı hepimizindir.” // EGE BASIN GRUBU

ali-haydar-bozkurt.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78