• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İzmir 16 °C
» »

Türkiye’yi Hukuk Devletinden Asla Vazgeçiremeyecekler

Türkiye’yi Hukuk Devletinden Asla Vazgeçiremeyecekler
Yıldırım konuşmasına, "Büyük gün için hoş geldiniz" diyerek başladı. Kıtaları birbirine bağlayan Avrasya Tüneli'nin İstanbul'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, bu eserde emeği geçenlere teşekkür etti.

TÜRKİYE’Yİ HUKUK DEVLETİNDEN ASLA VAZGEÇİREMEYECEKLER
Yıldırım konuşmasına, "Büyük gün için hoş geldiniz" diyerek başladı. Kıtaları birbirine bağlayan Avrasya Tüneli'nin İstanbul'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, bu eserde emeği geçenlere teşekkür etti.

Yıldırım, dün menfur bir saldırı sonucu Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un hayatını kaybettiğini belirterek, terörün bir kez daha alçak yüzünü gösterdiğini söyledi.

Bu olayın, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik alçak bir provokasyon olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Ama kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın, Türkiye, Rusya ilişkileri gelişmeye devam edecek, bozmaya asla ve asla güçleri yetmeyecek. Türkiye, dostlukları artırmak, düşmanlıkları azaltma yönünde çalışmalarına liderimiz Cumhurbaşkanımızın riyasetinde çalışmaya, gayret etmeye devam edecek." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, bölgedeki istikrarsızlıkların giderilmesi için ellerinden gelen her türlü gayreti göstermeye kararlı olduklarını dile getirerek, bu yönde emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

"Her şey insanımızın hayatını kolaylaştırmak için" diyerek yola çıktıklarını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Avrasya Tüneli de en büyük rüyalarımızdan, en büyük hayallerimizden biriydi. Hamdolsun, Marmaray gibi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi ve Osman Gazi Köprüsü gibi hayalleri birer birer gerçeğe dönüştürerek bu günlere geldik. Açtığımız her eser, ülkemize kazandırdığımız her büyük proje, yürüttüğümüz her hizmet bu toprakların hakkı ve emeği olan aziz milletimiz içindir."

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin büyüme azmini hiçbir şer gücün durduramayacağına dikkati çekerek, "Şeytani tuzaklarla kan dökenler, can alanlar Türkiye'yi insanlık değerlerinden, demokrasiden, hukuk devletinden asla vazgeçiremeyecekler. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye adalet çizgisinden asla sapmayacak. Ne yaparsa yapsınlar Anadolu topraklarında bin yıllık kardeşliğimize zarar veremeyecekler. Bizler bütün farklılıklarımızla bin yıldır beraberiz, biriz, kardeşiz, birlikte Türkiyeyiz. Birbirimizin hukukunu koruyarak kardeşçe yaşayacağız." ifadelerini kulandı.

Dış ilişkilerde dostluk ve güveni ön planda tutacaklarını vurgulayan Yıldırım, terör nereden gelirse gelsin bununla sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

Başbakan Yıldırım, Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırıda öldürülmesini lanetle kınadıklarını belirterek, "Bu olayı yapanlar  bu çarpık zihniyetli sapkınlar, asla ve asla amaçlarına erişemeyecekler. " dedi.

YENİ HAVALİMANI 26 ŞUBAT 2018'DE

"Yol medeniyettir" diyerek 14 yılda 6 bin kilometrenin üzerine 19 bin kilometre bölünmüş yol inşa ettiklerini dile getiren Yıldırım, bugün 76 ilin birbiriyle bölünmüş yollarla bağlandığını söyledi.

Yıldırım, 14 yıl önce bu illerin sayısının 6 olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"156 yıllık demir yolu ağlarımızı yeniledik, kara tren devrinden hızlı tren dönemine geçtik. Hava yolunu 'halkın yolu' yaptık. Havaalanları sayısını ikiye katladık. Bugün dünyanın en büyük havalimanı yapan ülkenin adı Türkiye'dir. İnşallah yeni havalimanımızı 2018'in 26 Şubat'ında devreye almış olacağız. Hayırlı olsun şimdiden"

Yıldırım, vatandaşlara "Karadan gemileri yürüten ecdadımızın, Fatih'in şanına yakışır bir proje ile İstanbulluların huzurundayız" sözleriyle seslenirken, "Fatih, İstanbul'u fethederken gemileri karadan yürüttü, onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları da arabaları, trenleri, denizin altından geçiriyor." diye konuştu.

Bugün "dünyanın en derin" tünelinin açıldığını bildiren Yıldırım, şu bilgileri verdi:

"Denizin altında 106,5 metre, dile kolay, boğazın altından geçiyor. Buradan Sarayburnu'ndan Haydarpaşa'ya, dakikalarla geçeceksiniz. Sadece 4 dakikada geçeceğiz. 2 katlı olarak yapıldı, 1 kat gidiş, 1 kat geliş. Böylece bu bulunduğumuz Kennedy Caddesi, E-5 yoluna kesintisiz denizin altından bağlanıyor. 100 dakikalık, 1,5 saatten fazla gideceğimiz mesafeyi, Yenikapı'dan Göztepe'ye sadece 15 dakikada geçeceğiz. İşte medeniyet bu, işte hizmet bu. Deniz altından geçişte sadece 4 dakika. Aynı zamanda Unkapanı, Galata köprülerinin trafik yükü de bu projeyle, bu geçişle daha da azalacak ve buradaki trafik çok daha hızlanmış olacak. 120 bin araç, günde bu tünelden geçip Asya'ya, oradan Avrupa'ya ulaşmış olacak. Tünelin hizmete başlamasıyla 1 yılda sadece yakıt tasarrufu 160 trilyon. Zaman tasarrufu ne kadar? 52 milyon saate ulaşacak. Tünel, 24 saat hizmet verecek, doğal afetlerden etkilenmeyecek şekilde gayet modern donanımlara sahip, tüm projelerde olduğu gibi çevreye duyarlı, hızlı, güvenli, sizlere en iyi konforu sağlayacak şekilde yapıldı."

Yıldırım, Cumhuriyet'in 90. yıl dönümünde Marmaray'ın hizmete açıldığını hatırlatarak, o günden bu yana 160 milyondan fazla İstanbullunun her gün Asya'dan Avrupa'ya Marmaray ile geçtiğini kaydetti.

HİÇBİR ŞER ODAĞI, İNSANLIĞIN VICDANI OLAN TÜRKİYE'Yİ DİZE GETİREMEYECEK

Haziran ayında Osmangazi Köprüsü ve ağustos ayında Yavuz Sultan Selim köprülerinin hizmete alındığını dile getiren Yıldırım, tören alanındaki vatandaşlara şöyle seslendi:

"Avrasya Tüneli, bu büyük eser, önce İstanbul'un, önce Türkiye'nin eseri olduğu kadar insanlığın da eseridir. Marmaray'ın kardeşi Avrasya, milletimizin bir eseridir, sizin eserinizdir. Çünkü sizin duanız ve desteğiniz arkamızda olmasaydı, bu eserleri yapabilir miydik? Tabii ki yapamazdık. Milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah bundan sonra da büyük projeleri, birer birer hizmete alacağız. Biz bu eserleri, İstanbul'un, Türkiye'nin tarihine yakışır şekilde barışın, sevginin, dostluğun, kardeşliğin üzerine inşa ediyoruz. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi her zamankinden daha çok önemsiyoruz. Bu kardeşliği bozmaya çalışan hiçbir alçak örgüte, geçit vermeyeceğiz. Terör örgütlerinin arkasındaki ağababalarını da bulup ortaya çıkaracağız.

Bu büyük millet, birlik ve beraberliğiyle terörü yok edecektir. Hiçbir şer odağı, insanlığın vicdanı olan Türkiye'yi dize getiremeyecek. Bizler Türk milleti olarak, istiklal ruhuyla nasıl 15 Temmuz'da darbecilere darbeyi indirdiysek, bütün terör örgütlerine de aynı şekilde gereğini yapacağız inşallah. Kardeşliğimizi geliştireceğiz, yediden yetmişe vatandaşlarımızla kucaklaşacağız. Ne Kürt'ü ne Türk'ü ne Alevi'si ne Sünni'si, hepimiz yaratanın kuluyuz, yaratılanı seveceğiz yaratandan ötürü. Bizim en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz, işte bu kardeşliğimizdir. Bizim en büyük güvencemiz, ay yıldızlı bayrağımızdır."

Başbakan Binali Yıldırım, Avrasya Tüneli'nin tamamlanmasında ortaya koyduğu vizyon ve liderlik için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sundu.

Tünelin, kendisinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde başlatıldığını hatırlatan Yıldırım, "Allah'a hamd ediyorum, İstanbul'un bu büyük projesini de Marmaray, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi gibi bu projeyi başlayıp bitirmek bizlere nasip oldu, AK Parti iktidarına nasip oldu." dedi.

Yıldırım, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani'ye, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili'ye, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a, konuk bakanlara, yüklenici firmalara, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı personeline teşekkür ederken, eserde emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

 

İzlenme: 7407
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78