• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • İzmir 14 °C

Ülke geleceğinin anahtarı MHP'de...

Ülke geleceğinin anahtarı MHP'de...
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu,
AHMET KENAN TANRIKULU: HUZUR VE GÜVEN İÇİN HAREKET’E GEÇ İZMİR
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, partilerinin Türkiye’de huzur ve güvenin adresi olduğunu belirterek  “Huzur ve güven için Hareket’e geç İzmir” dedi. 
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ankara’da Seçim Beyannamesini açıklamasının ardından İzmirlilere seslenen Tanrıkulu, ülkede her alanda sıkıntı yaşadığına işaret ederek, çözümün tek adresinin MHP olduğunu söyledi. 
 
TERÖR BİTECEK 
Türkiye’de özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra terör olaylarının ayyuka çıktığını, 155 şehidin verildiğini, şehitler üzerinden seçim hesaplarının yapıldığını savunan Tanrıkulu, MHP iktidarında ülkenin huzura kavuşacağını, terörün kökünün kazınacağını söyledi. Çözüm sürecine MHP’nin başından beri karşı çıktığını, bu konudaki öngörülerinin yaşanan son süreçte ne yazık ki tek tek doğru çıktığını anlatan Tanrıkulu, “Seçim beyannamemizde de yer aldığı üzere MHP iktidarında toplumsal huzur ve güven tesis edilecek,  önleyici kolluk hizmetine ağırlık verilecek, güvenlik ve istihbarat zaafı giderilecek. Asayişsizliklerin önlenmesi amacıyla “kent timleri” oluşturulacak. Çözüm süreci” rezaleti tamamen bitirilecektir. Bölücü terör tüm unsurlarıyla kökünden kazınacak. Terörle mücadele, ekonomik ve sosyal projelerle desteklenecektir. Terörle mücadelede yetki, sorumluluk karmaşası giderilerek güvenlik ve istihbarat birimlerine etkinlik kazandırılacak. Çözüm süreci çerçeve kanunu yürürlükten kaldırılacak. Kararlı bir şekilde uygulayacağımız politika ile Türkiye huzur ve güven ortamına yeniden kavuşacak” dedi. 
 
YOLSUZLUKLARIN HESABI SORULACAK 
İktidarları döneminde Anayasanın ilk dört maddesinin ilalebet korunacağını parlamenter demokratik sistemin devam edeceğini anlatan Tanrıkulu, en çok şikayet edilen yargı sisteminin de etkin, erişilebilir, hızlı ve adil bir yapıya kavuşturulacağını vurguladı. 17-25 Aralık Rüşvet, Yolsuzluk ve Kara Para dosyası başta olmak üzere tüm yolsuzlukların hesabı sorulacağını ifade eden Tanrıkulu, “Sanayi ve üretimdeki maliyetler düşürülecek. Vergisini zamanında ödeyen mükellefler ödüllendirilecek. Yeni işyeri açan esnafa beş yıl vergi ve prim avantajı sağlanacaktır. AVM yasası, esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenlenecek. Esnaf ve sanatkârların geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı verilecek. Mazot 1 Lira 75 Kuruş olacak. Gübre, tohum, ilaç ve yem üzerindeki vergiler kaldırılacak. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmayacak” diye konuştu. 
 
HER YIL 700 BİN KİŞİYE İŞ
Net asgari ücretin de 1.400 liraya çıkarılacağını açıklayan Tanrıkulu,  asgari ücretten vergi alınmayacağını ve ücretlilerin asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı bırakılacağını söyledi. Asgari ücretlilere, büyük şehirlerde aylık 100 lira ulaşım desteği verileceğini ifade eden Tanrıkulu,  şöyle konuştu: “Yıllık ortalama 700 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Her ailenin en az bir ferdine iş imkânı sağlanacak, iş sağlanana kadar 700 lira “Aile Desteği” verilecek. Mesleki eğitimi veya yüksek öğrenimi tamamlayan gençlerin beklemeden işe girmeleri temin edilecek. İşsiz gençlerimiz ailelerinin sağlık sigortasından yararlandırılacak. Emeklilere de Mart ayında 1.400 lira ve Eylül ayında 1.400 lira “Emekli Destek Ödeneği” verilecek. Vatandaşımızın aldığı sosyal yardım ve destekler devam ettirilecektir. Muhtaç ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayacakları harcama kartı “HİLALKART” verilecek. Evi olmayan ailelere 250 lira kira yardımı yapılacak. 65 yaş aylığı 300 liraya, üç aylığı 900 liraya yükseltilecek. Engellilere işe yerleştirmede öncelik verilecek. Şehit yetimlerinin tamamına iş hakkı verilecek.” 
 
KAYNAK SORUNU YOK
Seçim Beyannamelerinde yer alan taahhütlerin getireceği mali yük toplamının 81,5 Milyar Türk lirası olduğunu dile getiren Tanrıkulu, beş ana başlık altında kaynak yaratacaklarını söyledi. Türkiye’nin çok zengin bir ülke olduğuna işaret eden Tanrıkulu, “Kayıtdışı ile mücadele ile vergilerden 13.5 milyar TL, kaçakçılıkla mücadele ile 6.4 milyar TL, Devlettin savurganlığı önleyerek 23.3 milyar TL, İmar rantının vergilendirilmesinde 21.3 milyar TL, yüksek büyüme performansından da 17 milyar TL ile birlikte 81.5 milyar TL kaynağı oluşturacağız. Bu nedenle taahhütlerimizi yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78