• BIST 9767.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 23 °C

Üniversite Petkim işbirliği

Üniversite Petkim işbirliği
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / İzmir’in en genç üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi olarak sektörün önde gelen sanayi kuruluşlarıyla işbirliği çalışmalarına devam ediyor.

“İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi-PETKİM İşbirliği”

“Geleceğin Mühendislerine PETKİM’den tam destek”

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / İzmir’in en genç üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi olarak sektörün önde gelen sanayi kuruluşlarıyla işbirliği çalışmalarına devam ediyor. ‘Sanayide Üniversite’ konseptiyle kısa zamanda emin adımlarla ilerleyen İzmir’in en genç Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü olarak akademisyenler, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımıyla PETKİM Petrokimya Holding’e teknik ziyaret gerçekleştirildi.

Öğrencilerin teknik birikimlerini arttırmaya yönelik olarak gerçekleştirilen geziye PETKİM adına AR-GE Yöneticisi Y.Kimyager Erol Erbay, Ar-Ge Mühendisi Alp Alpaslanoglu evsahipliği yaparken; öğretim üyeleri Yrd. Doç.Dr. Mücahit Sütçü, Yrd. Doç. Dr. M.Özgür Seydibeyoğlu,  araştırma görevlileri ve öğrenciler katıldı.

“Sanayide Üniversite konsepti”

Yapılan gezide geleceğin genç mühendis adayları Plastik İşleme (PİF) Fabrikası, Film Üretim Fabrikası, Kalite Kontrol ve Teknik Servis (KKTSM) Laboratuvarları, Araştırma ve Geliştirme Laboratuvarlarını inceleme imkanı buldu. Ziyaretler esnasında KKTSM Yöneticisi Feridun Şenol ve PİF Yöneticisi Hikmet Gündoğdu'dan ekipman ve çalışmalar konusunda bilgi alındı.

“PETKİM’e en yakın devlet üniversitesi”

Gezinin oldukça yararlı geçtiğini ifade eden Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Salih Okur, “Mühendis adayı öğrencilerimizin donanımlı olarak yetişmesi ve mezun olduktan sonra da onlara en iyi istihdam olanaklarını sunmak için şimdiden çalışıyoruz. Fakülte olarak gerçekleştirdiğimiz PETKİM gezisi neticesinde öğrencilerimizin lisansüstü çalışmaları için ortak araştırma ve geliştirme projeleri yapılması düşünülmektedir. Ayrıca Yrd. Doç. Dr. M.Özgür Seydibeyoğlu, PETKİM ile yeni bir ürünün üretilmesi için Ar-Ge faaliyetleri yürütmektedir. PETKİM’e en yakın devlet üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, güçlü mühendislik kadrosu ile PETKİM ile daha yakın temasta olup, “Sanayide Üniversite” eğitim felsefesini en iyi şekilde gerçekleştirecektir” diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78