• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 25 °C

Üreticinin Emeği, Alınteri Yok Sayılıyor

Üreticinin Emeği, Alınteri Yok Sayılıyor
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / CHP İzmir Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Kamil Okyay Sındır, Ödemişli üreticileri ziyaret etti.
CHP’Lİ SINDIR: ÜRETİCİNİN EMEĞİ, ALINTERİ YOK SAYILIYOR
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi 
CHP İzmir Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Kamil Okyay Sındır, Ödemişli üreticileri ziyaret etti. Ödemiş ve çevre köylerinde hemşerileriyle bir araya gelen, üreticinin sorunlarını dinleyen Sındır, “Üreticinin alınteri, emeği yok sayılıyor, tarım kanununda belirtilen hakları verilmiyor. Tarımsal üretimde devamlılığın sağlanması için destekler arttırılmalı, çiftçilerimizin tarımsal maliyetleri düşürülmeli” dedi.
 
“ÜRETEN ÜLKE OLMAKTAN ÇIKTIK”
Bıçakçı Köyünde kahvehane toplantılarında hemşerileriyle bir araya gelen Sındır, üreticilerin yaşadığı sıkıntıların Meclis’te takipçisi olacağını söyledi. Üreticilerin 14 yıldır kaderine terk edildiğini belirten Sındır şöyle konuştu: “AKP’nin tarım politikaları nedeniyle çiftçimiz yoksullaştırılmış, kaderine terk edilmiş durumda. Yüksek maliyetler nedeniyle üreticimiz toprağını boş bırakıyor. Bugün ülkemizde 33 milyon dönüme yakın arazisinde ekim biçim yapılmıyor. Çiftçilerimiz yaptığı masraflarını karşılayamadığı için tarlasını boş bırakıyor. Uygulanan yanlış tarım politikalar nedeniyle sektör giderek kan kaybediyor. AKP’nin yanlış tarım politikaları yüzünden üreten ülke olmaktan çıktık.”
 
“HAZIRA DAĞ DAYANMAZ!”
Üreticinin alın terinin, emeğinin yok sayıldığını söyleyen Sındır, “14 yıl öncesine kadar tarımda kendi kendine yeten, dünyada yedi ülkeden biriydik. Anadolu’nun verimli toprakları üzerinde dışardan alıma, hazıra dayalı bir ülke olarak kalkınma ve gelişme sağlanabilir mi? Üretim olmadan, bereket olmadan, hakça bölüşüm olmadan büyüme sağlanır mı? Hazıra dağ dayanmaz! Mazotu, gübreyi, ilacı, tohumu ve nicesini, dünyada en yüksek fiyatlardan alan ürününü, emeğini yok pahasına satan gelişmiş bir ülke çiftçisi gösterebilir misiniz? Bizim üreticimiz üretim yapamaz hale geldi, fakirleşti. AKP iktidarı kendi koyduğu tarım kanununu bile uygulamıyor. Kanun 'çiftçiye verilecek destek gayrisafi milli hasılanın yüzde birinden az olamaz’ der. Ama AKP bu desteği üreticiye çok görüyor ve hakkı olanı vermiyor” dedi.
 
“HEM ÜRETİCİLERİMİZİN HEM DE TÜKETİCİLERİMİZİN HAKKINI KORUMALIYIZ”
Konuşmasında, CHP grubu olarak, başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve bizler çiftçilerimizin, üreticilerimizin sorunları için mücadele ettiklerini belirten Sındır; “üreticilerimizin sorunlarının çözümü için gayret ederken yurttaşlarımızın sağlıklı, hesaplı ve güvenilir gıda ürünlerine ulaşması için Meclis’te var gücümüzle çalışıyoruz. Yapılması gerekenleri her platformda dile getiriyoruz. En başta da üreticilerimize devlet desteğinin artması gerektiğini ısrarla söylüyoruz.  Tarıma aktarılacak destekleme miktarı kanunun amir hükümleri çerçevesinde, hatta daha da üstünden yatırılması gerektiğini söylüyoruz. Üreticilerimizin maliyetlerinin düşürülmesi için de keza Hükümetin gerekli düzenlemeleri yapmasını istiyoruz. Eğer girdiler düşürülürse, üretici ile tüketici arasında denge sağlanır, tarımsal üretimin sürekliliği sağlanabilir.” / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78