• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İzmir 17 °C

Urla’da Engelsiz Spor

Urla’da Engelsiz Spor
Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen “Engelsiz Spor Faaliyetleri” etkinliği Urla Kum Denizi’nde gerçekleştirildi

URLA’DA ENGELSİZ SPOR

Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen “Engelsiz Spor Faaliyetleri” etkinliği Urla Kum Denizi’nde gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi işbirliğiyle 14 Mayıs tarihinde yapılması planlanan ve terör saldırıları nedeniyle ertelenen Engelliler Haftası “Engelsiz Spor Faaliyetleri” etkinlikleri bugün Urla Kum Denizi’nde gerçekleşti. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın da katıldığı etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Dr. Aytuğ Balcıoğlu, Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mahmut Akın, Belediye Meclis Üyesi Öğün Ünal ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

İzcilik Kulübü Koordinasyonuyla Urla Karantina Adası Yolu girişinden kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik konuşmalar, spor etkinlikleri, dans ve ritim gösterileri ile devam etti.

“ENGELLİ ARKADAŞLARIMIZIN AKTİF BİR ŞEKİLDE HAYATIN İÇİNDE VAR OLMALARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Urla Belediyesi olarak dertlere deva olmaya çalışıyoruz. Engelli olmanın getirdiği dezavantajları gidermek için çalışıyoruz sözleriyle konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar: “ Göreve gelir gelmez Demokrasi Parkımızı Kent Konseyi Engelli Meclisimizin rahatlıkla kullanabilmesi için düzenledik ve onlara tahsil ettik. Seramik ve keçe kursları düzenledik. Bu kurslar sayesinde ailelerin çocuklarıyla kaliteli zaman geçirdiklerini ve rahatladıklarını ifade etmeleri bizleri sevindiriyor. Sergiler açtık. Festivallerde stantlar kurduk” dedi.

Engelli vatandaşların önceleri evden çıkmak istemediklerini de belirten Uyar, artık kendi istekleriyle bizlere ulaşmaya başladığını ve hatta okullarına geri dönme kararı aldıklarını görüyor ve çok mutlu oluyoruz. Spor yapmak isteyen arkadaşlarımız için engelli basketbol ve masa tenisi takımları kurduk. Kaldırımlarımızı engelli vatandaşlarımız için yeniden düzenledik. Ve şimdi Kent Konseyimizin girişimleriyle Yarımada Engelli Meclisleri Birliği kurulma aşamasında. Anlayacağınız ilçemizde yaşayan engelli arkadaşlarımız çok aktif bir şekilde hayatın içinde var olmaktalar” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kum Denizinin engelli vatandaşlar için düzenlendiğini de söyleyen Uyar, umut ediyorum ki bu yaz burada hep birlikte, engelsiz bir deniz keyfi yaşayacağız” dedi.

“ENGELSİZ İZMİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Hep birlikte “Engelsiz İzmir” yaratmak için çalışıyoruz diyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Dr. Aytuğ Balcıoğlu: “Önümüze çıkan engelleri aşmaya çalışıyoruz. Çok işimiz, çok sıkıntımız var. Ama hep birlikte çalışarak bunları aşacağız. Başta Urla Belediye Başkanımız olmak üzere bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78