• BIST 9728.1
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 26 °C
» »

Ve İzmir “EuroVelo”da

Ve İzmir “EuroVelo”da
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Bisiklet Yolları Ağı’na (EuroVelo) girmek için yaptığı başvuru onaylandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Bisiklet Yolları Ağı’na (EuroVelo) girmek için yaptığı başvuru onaylandı. 5888 kilometrelik mevcut Akdeniz Rotası’nın uzantısı Dikili’den başlayıp Selçuk’ta son bulacak. Bisikletli turistler Yunanistan’ın Midilli ve Sakız adaları üzerinden deniz yolu ile İzmir’e gelecek. 491 kilometrelik bisiklet ağı ile ilgili gerekli hazırlık çalışmaları tamamlandığında ECF (Avrupa Bisikletliler Federasyonu) İzmir’i resmi olarak EuroVelo 8 rotasına dahil edecek. İzmir, EuroVelo’ya Türkiye’den dahil olan ilk kent olacak.

 

İzmir’de turizmin gelişmesi için önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, yılda yaklaşık 7 milyar Euroluk ekonomiye sahip olan EuroVelo’ya (Avrupa Bisiklet Yolları Ağı) dahil olmak için yaptığı hamle başarıyla sonuçlandı. Avrupa Bisikletliler Federasyonu’na (ECF) 16 farklı rotadan İzmir için uygun olan EuroVelo 8 Akdeniz rotası için başvuran İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katılımı onaylandı.

İspanya’nın Kadiz kentinden başlayan, Yunanistan’ın Atina kentinde ve ayrıca Kıbrıs’ta iki bitiş noktası olan Doğu –Batı doğrultusundaki 5888 kilometrelik bisiklet yolları ağı, İzmir’in de eklenmesiyle 6379 kilometreye çıkacak. İzmir, EuroVelo’ya Türkiye’den dahil olan ilk kent olacak. EuroVelo 8 Akdeniz Rotası’nın uzantısında yer alan İzmir’e gelmek isteyen bisikletseverler, Sakız’dan Çeşme’ye veya Midilli adasından Ayvalık’a deniz yoluyla geçebilecek ve Dikili üzerinden Bergama, Aliağa, Foça, Sasalı, Urla, Çeşme, Alaçatı, Seferihisar, Gümüldür’den Selçuk’a ulaşacak. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Bergama ve Selçuk ilçelerini de birbirine bağlayacak bu ağ, 491 kilometre uzunluğunda olacak. Avrupa Bisikletliler Federasyonu (ECF), rota üzerinde gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından Türkiye rotasını 2019 yılında EvuroVelo’ya resmi olarak ekleyecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu süre içinde rota üzerinde ECF standartları gereği ihtiyaç duyulan noktalarda asfaltlama çalışması yapacak, güzergah üzerine yön levhaları yerleştirilecek; turizm sektörü temsilcileri, yerel işletmeciler, sivil toplum kuruluşları ve belediye başkanları ile toplantılar yaparak rota hakkında bilgilendirme ve tanıtım çalışmaları gerçekleştirecek.

 

En cazip rota

Doğal ve kültürel zenginlikleri, güçlü turistik potansiyeli ile İzmir’in, EuroVelo ağlarının çok önemli bir kısmına ev sahipliği yapacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Biz rotamızı bisikletli turistlerin kentimizdeki doğal ve kültürel cazibe noktalarının büyük kısmına erişebileceği şekilde kurguladık. Rota, temelde antik kentleri birbirine bağlarken, aynı zamanda ziyaretçilerin kültürel ve doğal, yerele özgü birçok değeri deneyimlemesini sağlayacak. Bu cazibe noktaları arasında 8500 yıllık tarihi ile İzmir, antik dönem kıyı Ege’nin en büyük iki kenti olan Bergama ile Efes, İyon kentleri, perşomenin anavatanı Pergammon, Avrupa’nın en büyüklerinden olan Doğal Yaşam Parkı, Homeros’un evi İzmir, Mimas ve Narcisus efsanesi ile Odys

İzlenme: 7518
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78