• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Yaşama Yol Verin

Yaşama Yol Verin
Geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol vermenin kanuni bir zorunluluk olduğu ülkemizde adeta zamanla yarışan 112 Acil Servis Ambulansları trafikte zor anlar yaşıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın, trafikte ambulansların geçiş üstünlüğünü vurguladığı toplumsal farkındalık kampanyaları devam ediyor. Kampanya kapsamında hazırlanan kamu spotları ile trafikte ambulansların geçiş önceliğine sahip olduğunu hatırlatan Sağlık Bakanlığı, sürücüleri bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyor. Son olarak yayınlanan  ‘Trafikte Bir Tek Seni Aşamıyoruz’ kamu spotunda da ‘Karla kaplı yollarda Anadolu’nun her yerine ulaşıyoruz, ama trafikte bir tek seni aşamıyoruz’ mesajı veriliyor.

Geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol vermenin kanuni bir zorunluluk olduğu ülkemizde adeta zamanla yarışan 112 Acil Servis Ambulansları trafikte zor anlar yaşıyor. Arkasından gelen ambulansın siren sesini duyduğu, ambulansın geldiğini aynadan gördüğü halde, bazı sürücülerin vurdum duymaz tavırları ambulans şoförlerini çileden çıkartıyor.

YOL VERMEYEN ARAÇLARA CEZA
Geçtiğimiz yıl Sağlık Bakanlığınca bazı illere tahsis edilen yeni nesil ambulanslar, , kamera sistemiyle, yol vermeyen veya kural ihlali yapan araçları tespit ediyor. Yapılan tespitler doğrultusunda yol vermeyen sürücülere 80 lira ile 88 lira arasında para cezasına veriliyor. Ayrıca yeni nesil ambulanslarda bulunan navigasyon cihazlarının yönlendirmesi sayesinde vakalara daha hızlı ulaşım imkanı sağlanıyor. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78