• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İzmir 25 °C

Yaz Kur’an Kursları Başlıyor

Yaz Kur’an Kursları Başlıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur’an kursları, 20 Haziran’da başlıyor

YAZ KUR’AN KURSLARI BAŞLIYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur’an kursları, 20 Haziran’da başlıyor.

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilerin karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girmesinin ardından yaz Kur’an kursları başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen, 20 Haziran pazartesi günü başlayacak Kur’an kursları 9 hafta sürecek. Her yaş grubundan öğrenciler yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim görebilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca gönderilen “Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları”ndaki şartları taşıyan kurslarda, ayrıca yaz döneminde 4-6 yaş sınıfları açılabilecek. Bu sınıflarda söz konusu uygulama esaslarındaki şartları taşıyan öğreticiler görev yapacak.

BU YIL TEMA: SEVGİ

Bu yıl eğitim-öğretim faaliyetlerinde “sevgi” teması belirlendi. Bu sebeple derslerin “sevgi” teması merkezli işlenmesine özen gösterilecek. Kur’an-ı Kerim dersi işlenirken Allah ve peygamber sevgisi gibi sevgi konulu ayetler mealleri ile birlikte okunacak ve dinimizim sevgi anlayışı çocuklara kazandırılmaya çalışılacak. İbadetlerin Allah’ın sevgisini kazanmak amacıyla yapıldığına vurgu yapılacak. Dinin sevgi anlayışının öğrencilere kazandırılması amacıyla drama, piyes gibi etkinlikler düzenlenecek.

MEVSİMLİK İŞÇİLERİN ÇOCUKLARI UNUTULMADI

Sınıflar oluşturulurken öğrencilerin yaş farklılıkları göz önünde bulundurulacak. Yaş grupları dikkate alınarak öğrencilerin birlikte eğitim-öğretim görmeleri sağlanacak. Mevsimlik işçilerin çocuklarının yaz Kur’an kursu faaliyetlerinden faydalanması amacıyla söz konusu işçilerin bulunduğu yerlerde yaz Kur’an kursu açılacak.

SPOR DA YAPACAKLAR

Yaz kurslarındaki eğitim gören öğrenciler Kur’an eğitiminin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde sportif etkinliklerde bulunabilecek. Öğrencilere yönelik, iftar programları ile gezi gibi sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlenecek.

YAŞ GRUBUNA GÖRE ÖZEL KİTAP

Kurslarda, yaş grupları dikkate alınarak Başkanlıkça hazırlanan ders kitapları ve materyaller kullanılacak. Buna göre; 4-6 yaş grubu için; 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları Etkinlik Kitabı, 7-14 yaş grupları için; “Yaz Kur’an Kursları Dinimi Öğreniyorum” ve “Yaz Kur’an Kursları Etkinlik Kitabım”, 14 yaş ve üzeri için; “Dinimizi Öğreniyoruz 1, 2, 3” kitapları, 18 yaş üzeri için; “Dinim İslam Temel Bilgiler” kitabı kullanılacak.

İlk eğitim-öğretim döneminde kayıtlar 13-26 Haziran tarihleri arasında yapılacak. İlk kurs, 20 Haziran-15 Temmuz tarihinde son bulacak. İkinci dönem kayıtları 11-24 Temmuz’da olacak, 18 Temmuz-5 Ağustos’ta tarihleri arasında kurslar devam edecek. Üçüncü dönem kayıtları ise 01-14 Ağustos tarihleri arasında yaptırılabilecek. Kurslar, 26 Ağustos’ta bitecek.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78