• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İzmir 15 °C

Yeni Nesil Pamuk Hasadı

Yeni Nesil Pamuk Hasadı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / İzmir'in en büyük pamuk üreticisi olan Menemen ilçesinde yeni nesil makinelerle pamuk hasadı devam ediyor.
MENEMEN'DE 100 BİN DEKAR ALANDA YENİ NESİL PAMUK HASADI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
İzmir'in en büyük pamuk üreticisi olan Menemen ilçesinde yeni nesil makinelerle pamuk hasadı devam ediyor. Hasat yapılan tarlalarda Kaymakam Gülihsan Yiğit ile birlikte incelemelerde bulunan İl Müdürü Ahmet Güldal, bölgedeki çırçır fabrikalarını da ziyaret ederek üreticilerle sohbet etti.
 
Menemen'deki tarımsal faaliyetleri yerinde incelemek üzere İlçeye giden Güldal,  Kaymakamlık, İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odasını ziyaret etti. Kaymakam Gülistan Yiğit ile bir araya gelen Güldal, İlçe Müdürü Celal Sayılır, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nursel Koçyiğit Tekalmaz ve Ziraat Odası Başkanı Metin Karagül ile beraber pamuk tarlalarındaki makineli hasadı inceledi. İncelemeler sırasında üreticilerle de görüşen Güldal, daha sonra çırçır fabrikalarını da ziyaret ederek bilgi aldı.
 
MAKİNE HASAT İLE MALİYET DÜŞÜYOR, KALİTE YÜKSELİYOR
İl Müdürü Güldal yaptığı açıklamada yaklaşık 100 bin dekarlık pamuk alanıyla İzmir'in en büyük pamuk üreticisi konumunda olan Menemen ilçesinde dünya ortalamasının üzerinde dekara verim alındığını vurgulayarak, bölge pamuğunun lif kalitesi yönünden de tekstil sanayinin en çok tercih ettiği özelliklere sahip olduğunun altını çizdi. Güldal, bu alanlardaki pamuk hasadının  %90-95 oranında makine ile yapıldığını ve günde 50 tona kadar pamuğu toplayabilen hasat makineleri ile hem maliyetlerin düşürüldüğünü, hem de ürün kalitesinin artırıldığını söyledi. 
 
Güldal, 'Üreticilerin gelişmiş tarım makineleri ile daha teknik üretim yapmalarını ve maliyetlerini azaltmalarını istiyoruz. Bu gelişmeleri görmek bizim için çok sevindirici. Bakanlık olarak tarım makinelerine destekleme ödemeleri de yapıyoruz. Bu desteklemelere başvurun ve faydalanın" dedi.
 
İl Müdürü Güldal, Türkiye'de üretilen kütlü pamuğunun yaklaşık %6'sını üreten İzmir ilinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından pamuk üreticisine verilen doğrudan destekleme miktarının sadece 2014 yılı için yaklaşık 60 milyon TL olduğunu ve bunun ildeki tüm tarımsal desteklemelerin yaklaşık %20'sine eşdeğer olduğunu söyledi. Aynı yıl Menemen ilçesine verilen pamuk için ödenen destekleme miktarının ise 30 milyona yaklaştığını kaydetti.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78