• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İzmir 7 °C

Yerli Markalar Cari Açığı Düşürür

Yerli Markalar Cari Açığı Düşürür
Yerli Markalar Cari Açığı Düşürür

YERLİ MARKALAR CARİ AÇIĞI DÜŞÜRÜR… 

Casper Bilgisayar’ı 1991 yılında 3 bilgisayar mühendisi olarak yüzde 100 yerli sermaye ile kurduk. 27 sene önce bu yola çıktığımızda amacımız, global ölçekte kalite ile Türk tüketicisinin istediği teknolojik yenilikleri sunmaktı. Biz hep ülkemize inandık, Türkiye’nin yenilikçi teknoloji markalarına ihtiyacı var dedik. Yurtdışından gelen standart konfigürasyonları tüketiciye dayatmak yerine, 40 bin metrekarelik üretim tesisimizde binlerce farklı konfigürasyonla geniş bir seçenek yelpazesi ile tüketicimizin karşısına çıktık. Yıllar içinde tüketicimizin de güveniyle tasarımımızı, üretimimizi ve servisimizi geniş satış ağımızla Türkiye ile buluşturduk. Belli bir ölçeğe ulaşınca notebook tasarımlarımızı Türk pazarlama ve ARGE ekibimizle yaptık. Bu tasarımlar yurtdışında Avrupa’da ve Japonya’da başka markalar altında tüketicilerle buluştu, tasarımlarımız büyük ilgi gördü.

Bilgisayar alanında, bazı yabancı markalar eski teknoloji ürünleri yüksek fiyatlara Türk tüketicisine satmakta idi. Casper olarak, daha yeni teknolojileri daha makul fiyatlara üreterek yabancı markalarla rekabet ettik ve pazar lideri olduk. Türkiye hem bilgisayar çöplüğüne dönmekten kurtuldu, hem markamızın yerli üretime katkısı oldu, hem de fiyatların makul seviyede kalması, Türkiye’nin bilgisayar cari açığını düşürdü. 
 
Aynı başarıyı, şu an akıllı telefon pazarında da gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Akıllı telefonda 12 milyon adetlik büyük bir pazar var. Casper olarak pazar payımız yüzde 3.5 civarında, yıldan yıla artıyor. 2023 yılında yüzde 15 pazar payı hedefliyoruz. Şu anda üst model yabancı marka akıllı telefonlar, inanılmaz yüksek fiyatlarda satılıyor. Casper olarak Türk tüketicisini erişebilecekleri uygun rakamlarla üst düzey akıllı telefonlarla buluşturuyoruz. Örneğin yeni ürünümüz üst model yapay zekalı 6 GB ram’li telefonumuz VIA A3 Plus,  yabancı markalarla benzer özellikler taşımasına rağmen erişilebilir rakamlar aralığında satışta yer alıyor. İlerleyen dönemlerde de kullanıcılarımızı en yeni teknolojilerle uygun fiyatlarla buluşturmaya devam edeceğiz. 
    
Yerli markaların toplam pazar payı yüzde 12. Yerli markaların, akıllı telefonda pazarın en az yüzde 50’si olması gerektiğini düşünüyoruz ve bu strateji doğrultusunda ilerlemeye çalışıyoruz. Öte yandan Türkiye iletişimi ve teknolojiyi çok seven bir ülke. Dolayısıyla bunu tüketiciye en optimum bütçe, en iyi tasarım, en iyi bileşenlerle tüketiciye sunmak bizlerin görevi. 5 senedir akıllı telefon üretiyoruz. Bilgisayarda yaptığımızı akıllı telefonda da yapmak öncelikli hedefimiz. Tasarımlar, ürün kararları, bileşenlerin satın alması, lojistiği, pazarlaması ve satış ağı anlamında ciddi yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Öte yandan çözüm odaklı bir servis hizmeti sunuyoruz. Servis mükemmeliyetinin ön planda olduğu akıllı telefonda bir saat içerisinde bulduğumuz çözümlerle servis, turbo servis, jet servis gibi avantajlarla yabancı marka rakiplerimizin tüketiciyi bezdiren servis hizmetlerinden farklılaştık. Yaptığımız tüketici araştırmalarına göre planlarımızı sürekli güncel tutuyoruz. Akıllı telefonda da adım adım büyüyoruz, son gelişmelerle birlikte artık daha da büyük yatırımlar yapıp ilerleyeceğiz.” // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78