• BIST 9693.46
  • Altın 2506.298
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7696
  • İzmir 20 °C

Yıldırım, açtı ağzını yumdu gözünü

Yıldırım, açtı ağzını yumdu gözünü
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
AK PARTİLİ YILDIRIM’DAN ÇALKAYA’YA ZEHİR ZEMBEREK;
 
ÇAĞRIMIZA KOCAOĞLU DEĞİL PİYONU CEVAP VERİYOR
 
MEHMET ALİ ÇALKAYA BENİ DİĞER YALAKALARIYLA KARIŞTIRMASIN…
 
BİZİM SAFIMIZ HER ZAMAN BALÇOVALININ YANIDIR
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
AK Parti Balçova İlçe Başkanı Temel Yıldırım’ın, “Balçova’nın darbe döneminde alınan malları geri verilsin” çağrısına ağır sözlerle karşılık veren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’ya bu kez Yıldırım’dan sert açıklamalar geldi. “Biz çağrımızı Büyükşehir Belediye Başkanı’na yapıyoruz. Cevap, Balçova’daki piyonundan geliyor” şeklinde Çalkaya’ya yüklenen AK Partili Yıldırım, “Olayları çarpıtmak, her şeyi kavgaya dönüştürmekte uzman olan iftiracı bu piyona ilk ve son kez cevap veriyorum. Biz siyaseti halka hizmet aracı olarak gören kişiler ve kadrolarız. Bulunduğumuz konum itibariyle, Balçova’nın, Balçova halkının faydasına olan her şeyi gündeme taşıyacağız. Balçova’dan yana taraf olacağız. Kendisi de Balçova’ya hizmet etmek isterse bizi izlemeyi sürdürebilir” dedi.
 
YANLIŞLARININ HESABINI YARGI YOLUYLA SORACAĞIZ”
Bugüne kadar makam mevki peşinde olmadığını, tamamen Balçova halkının çıkarından yana siyaset izlediğini vurgulayan Yıldırım, “Belediye Başkanı’na dedikodu yapmak, iftira atmak, dedikoducuların malzemesi olmak yakışmıyor. Çok şükür bugüne kadar makam mevki için kimseye yalvarmadık. Kimsenin karşısında ezilmedik, büzülmedik. Çiğ yemediğimiz için karnımız da ağrımıyor. Ben, onun korkutup susturacağı piyonlardan değilim. Beni, üç kuruş menfaatleri için elini eteğini öpen yalakalarıyla karıştırmasın. Beni herkes tanır, nasıl bir insan olduğumu bilirler. Bana çamur atsa da o çamur tutmaz, döner kendi yüzüne yapışır. Hiç boşuna kıvranmasın, bundan sonra da maskesini düşürmeye, onun gerçek yüzünü İzmir ve Balçova’ya göstermeye devam edeceğim. Kimlerle nasıl iş tuttuğunu, nereleri kimlere peşkeş çektiğini, kimlere köşe döndürdüğünü herkes görecek. Yaptığı yanlışların hesabını yargı yoluyla da soracağız” diye konuştu. 
 
AMACIMIZ ÜZÜM YEMEK, BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL…
Balçova’nın zenginliklerinin ilçede kalmasını gerektiği vurgusunu yineleyen Yıldırım, “Sayın Mehmet Ali Çalkaya, hayatı iftira, karalama, çamur at izi kalsın politikasıyla geçen bir kişi. Balçova’ya kazandırdığı tek bir eser yok. Kin nefret üzerinden siyaset yapan, kendisini eleştiren 65 yaşındaki vatandaşı beyzbol sopasıyla kovalayan, darp eden bir kişi. Dolayısıyla muhatap bile almak istemiyorum. Seviyesiz ifadelerini aynen kendisine iade ediyorum. Bizim amacımız üzüm yemek, onun gibi bağcıyı dövmek değil. Balçova Termal Tesisleri’nin iddia ettiği gibi önümüzdeki süreçte özelleştirilmesi gündeme gelirse buna ilk karşı çıkacaklardan birisi olacağım. Bunun sözünü veriyorum. Dürüst ise, mert ise kendisi de Balçova’nın darbe ile el konulan mallarının iadesi için bizimle birlikte mücadele etsin” diye konuştu. 
 
“GÖLGE ETMESİN YETER”
Açıklamalarının devamında Çalkaya’yı Balçova’nın mallarına sahip çıkamamakla eleştiren AK Partili Yıldırım, “Merak ediyoruz, Mehmet Ali Çalkaya, bizzat Belediye’ye aitken darbeyle el konulan Balçova Barajı, Teleferik Tesisleri ve Grand Plaza Oteli’ni geri istediğimizde neden nasırına basılmış gibi tepki veriyor? Bu tesislerin yapımında büyük emeği olan Saim Katırcıoğlu, Mustafa Şentürk gibi başkanlarımız talebimizi haklı bulurken, bugün görevde olan Çalkaya, neyin karşılığında darbecilerden yana tavır takınıyor. Biliyoruz, iş yapma, proje üretme, Balçova’nın mallarına sahip çıkma gibi bir derdin yok. Öyleyse, gölge etme başka bir şey istemiyoruz” şeklinde konuştu. 
Yıldırım konuşmasının devamında şu ifadelerde bulundu;
“Bu seviyesiz açıklamalarından dolayı kendisini kınıyorum. Balçova gibi İzmir’in eğitim seviyesi en üst düzeyde olan ilçelerinden birini,  işi gücü çamur atmak olan, dedikoducu, kavgacı bir başkanın yönetiyor olmasından dolayı utanç duyuyorum. Benim üzerimden prim yapmasına izin vermemek adına, kendisine bundan sonra cevap vermeyecek, başkalarının arkasına saklanarak attığı iftiralara, o kişilere yaptığım gibi yargıda hesap soracağım. Yüreği yetiyorsa, aynı iftiraları başkasının ağzından değil, bizzat kendisi yapsın. Yargıda hesaplaşalım. Ben, Çalkaya’yı bugün tanımadım. Kendisini Balçova Termal Tesisleri’nin müdürlüğünü yaptığı dönemde, görevden alınmaktan korktuğu için, bir gazeteci olarak benden yardım istediği günlerden tanırım.  Haber Müdürü olarak çalıştığım, köşe yazarlığı yaptığım gazetemi arayıp, görüşmek için adeta yalvardığı, görüşmede de, ‘Ne olur benim için güzel şeyler yazın da siyasi irade görevden almasın’ dediği günleri çabuk unuttu. O dönem iktidara göre bir ANAP’lı bir Doğru Yolcu oluyordu. Kendisinin geçmişini iyi biliriz. Geldiği yerleri, geliş şeklini unutmamalı. Unutursa biz hatırlatmasını yine yaparız.”
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78