• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İzmir 25 °C

Yıldırım'dan Foça'ya proje yağmuru

Yıldırım'dan Foça'ya proje yağmuru
Hasan Eser / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım, İzmir'in Foça İlçesinde M
BİNALİ YILDIRIM'DAN FOÇA'YA PROJE YAĞMURU 
Hasan Eser / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
İzmir'in Foça İlçesinde Milli Eğitim yatırım programı kapsamında yapılan 16 derslikli  Cemil Midilli Lisesi'nin  temeli İzmir  Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım tarafından atıldı. 
 
TÖRENE GEÇ KALAN VALİ TOPRAK, GÖNÜL ALDI 
Saat 16:00'da başlayacağı bildirilen törene İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Binali Yıldırım yaklaşık iki saat kadar gecikmeli katıldı. Tören alanında ki Foçalı bayanlar; Vali Toprak'a; "Sayın Valimiz bizi burada soğukta bekletemeye ne hakkınız var?" diyerek, sitem etti. Foçalı  bayanlardan özür dileyerek,  esprili bir yanıt veren Vali Toprak; "Anlayışınıza sığınıyorum, geciktikten sonra mazeret uydurmak da zor oluyor" dedi. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Toprak, neşeli, esprili ve cana yakın tavırları ile vatandaşların gönlünü almasını bildi.  
 
YILDIRIM'A SEVGİ SELİ 
Vali Toprak'ın teşrifinden  hemen sonra  tören  alanına seçim otobüsü ile gelen Binali Yıldırım, Foçalı vatandaşların sevgi seliyle karşılaştı.Yıldırım'a sevgi gösterilerinde bulunan kalabalık; 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları attı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Temel Atma Töreni programı Halk Oyunları gösterisi ile devam etti. Halk oyunları gösterisinin ardından söz alan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı,temeli atılan okul hakkında bilgi verdi. Foçalı Merhum Hayırsever İş Adamı Reha Midilli tarafından 1975 Yılında yaptırılan mevcut  okul  binasının arkeolojik alan içersinde kalmasından ötürü Müze'ye dönüştürülmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildiğini, bu nedenle de Foça'da yeni bir okul binasına ihtiyaç duyulduğunu anlatan Bardakçı:"Foça ilçemizin arkeolojik SİT alanı olmasından dolayı bugün temelini atacağımız okul'un projelendirme süreci maalesef 2 yıl kadar gecikti. Sekiz buçuk dönüm arazi üzerine inşa edilecek olan okulumuzun arsası Maliye Bakanlığımız tarafından tahsis edildi.16 Derslik olmak üzere iki milyon  üç yüz  yetmiş bin TL'ye mal olacak.Yüklenici firmaya  her ne kadar 330 gün süre verilmiş olsa da,biz okulumuzun 2014, 2015 eğitim,öğretim yılına yetişeceğine inanıyoruz" dedi 
 
BİZ 2 SAAT GECİKTİK, İL MÜDÜRÜ 2 YIL 
Daha sonra İzmir Valisi İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın  yaptığı konuşmanın ardından kürsüye çıkan AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım, "Geç kaldığımız için bir özürde ben dilemek istiyorum.Milli Eğitim Müdürlüğümüz okulun temeli için 2 yıl gecikmiş, biz 2 saat geciktik" dedi. 
 
EN BÜYÜK YATIRIM EĞİTİM 
Konuşmasında  eğitime  yapılan yatırımların, ülkenin geleceğine yapılmış en büyük yatırım olduğuna vurgu yapan Yıldırım: "Eğitime,öğretime yapılan yatırım taşa,toprağa yapılan eğitim gibi değildir. Bina yaparsınız, nihayetinde belli bir ömrü vardır.60,70 yılda ömrünü tamamlar. Ancak eğitime yapılan yatırım nesilden nesile gider. Bunun içinde bu ülkenin gençlerinin, çocuklarının geleceğe hazırlanması yönünde emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz, var olsunlar, sağ olsunlar" diyerek, bugüne kadar  onlarca eğitim projesine  verdiği destekten ötürü  Reha-Necla Midilli Vakfı Yöneticilerine de teşekkür etti. 
 
PROJE YAĞMURU 
10 Yıl boyunca eğitimde,sağlıkta,ulaşımda Türkiye'nin kaderini değiştirecek işler yapıldığına dikkat çeken Yıldırım, Foça için önemli projeler açıkladı. Foçalı vatandaşlara müjdelerini ardı ardına sıralayan Yıldırım,Halim Foçalı Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi'ne en kısa sürede bir   turizm uygulama oteli kazandırılacağını söyledi. Foça Leventler Limanı çevresinde ki Foça'yı İzmir'e bağlayan eski karayolunun  8 metre genişliğinde,çift şeritli hale getirileceğini açıklayan Yıldırım,şunları söyledi: "Ayrıca Foça'yı  Çanakkale asfaltına bağlayan 26 kilometrelik karayolunu da duble yol haline getireceğiz ve bu yol ile birlikte  bisiklet yolu da yapacağız.Bugün temelini attığımız bu okulun hemen arkasına bu yıl ihalesi yapılacak olan  50 yataklı  güzel bir Devlet Hastanesi yapacağız.Yeni Foça'ya kazandıracağımız yat limanının da hazırlıkları tamamlandı  ve ihalesi bu yıl yapılacak. Ayrıca Foça'dan Karaburun'a ve İzmir'e hızlı deniz otobüsleri seferlerini de başlatacağız.Hayırlı,uğurlu olsun" 
 
YILAN HİKAYESİ SONA ERİYOR 
Foça'da yaklaşık 10 yıldır kapalı kalıp atıl duruma düşen Fransız Tatil Köyü'nün  artık yılan hikayesine döndüğünü sözlerine ekleyen Yıldırım: "Aslında Fransız Tatil Köyü'nün  yeniden açılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekli izinleri verdi.Fakat İmar Planları bir türlü yapılamayınca bu gerçekleşmedi.İnşallah  yeni dönemde buranın İmar Planları yapılır.Foça'nın sembolü haline gelmiş bu tatil köyü'nün yeniden Foça'nın  turizmine kazandırmak bizim boynumuzun borcudur.Bu söz Yıldırım sözüdür. 10 Yıldır verdiği sözü yapan, yapamayacağı sözü de vermeyen birisiyle karşı karşıyasınız." diye konuştu. 
 
DOĞALGAZ MÜJDESİ 
Foça'ya doğalgaz getireceklerinin de müjdesini veren Yıldırım, Foça'nın soba  ile ısınma devrinin artık sona ereceğini,  Foça'nın  doğalgaza kavuşacak ilçeler listesine alındığını belirtti. 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78