• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İzmir 25 °C

Yorulmaz’dan Proje Tanıtım Toplantısı

Yorulmaz’dan Proje Tanıtım Toplantısı
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, Aliağa için hazırladığı projeleri aralarında iş adamları, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda parti
İBRAHİM ETEM YORULMAZ’DAN GÖRKEMLİ PROJE TANITIM TOPLANTISI
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, Aliağa için hazırladığı projeleri aralarında iş adamları, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda partilinin katıldığı coşkulu ve görkemli bir toplantıda açıkladı. 
 
Gerçekçi projeleri ile büyük beğeni toplayan Yorulmaz, toplantıya katılan sanayici ve iş adamlarından Aliağalı gençler için de iş sözü aldı.  
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım da toplantıya katılarak İbrahim Etem Yorulmaz’a destek verdiler. 
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İbrahim Etem Yorulmaz ile Aliağa’da, Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığında büyük bir sinerji oluşturacaklarına dikkat çekerek, İzmir ve Aliağa’nın gelişmesi için merkezi hükümet ile beraber bütünleşmesini sağlayacak yapı oluşturacaklarını ifade etti. 
 
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım da, İbrahim Etem Yorulmaz’ın projelerinin güzel, titiz bir çalışma ürünü olduğunu ve Aliağa için her şeyin düşünüldüğünü belirterek, “11 yıldır verdiği her sözü yerine getiren, yapamayacağımız hiçbir sözü vermeyen bir anlayışla bu günlere geldik. Bizde söz namustur” diye konuştu.
 
AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz,  Aliağa’ya kazandırılabilir, uygulanabilirliği fevkalade yüksek, hepsi birbirinden değerli projeler hazırladıklarını belirterek,  “İşte bu öz güvenle değerli Aliağalılar’dan bu eserleri, bu hizmetleri bu projeleri kazandırmak için görev talep ediyoruz. Biz bugüne kadar nasıl verdiğimiz her sözü yerine getirdiysek, önümüzdeki 5 sene sonunda Aliağamızı bugünkü çehresinden çok farklı, marka bir kent olarak, İzmir’in kıskanılan bir ilçesi yapma sözü veriyoruz” dedi.
 
Aliağa’nın önde gelen sanayici ve iş adamlarıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız huzurunda bir toplantı gerçekleştirdiklerini bildiren İbrahim Etem Yorulmaz, “Bugün Aliağa’nın önde gelen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, CEO’ları buradalar ve bakanlarımın huzurunda tüm sanayi temsilcilerinden bu sözü aldım. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Burada yaşayan insanlar buradaki sanayi sisteminden faydalanacak ve burada çalışacak. Ben bunun sözünü veriyorum” diye konuştu. 
AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz’ın Proje Tanıtım Toplantısı Aliağa Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. 
 
Toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Tekelioğlu, Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ile iş adamları, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. 
 
Toplantıya katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimlerinin sadece bir belediye başkanlığı seçimi değil aynı zamanda Türkiye’nin istikrarının bir seçimi olduğunu belirtti. 12 yılda Türkiye’nin nereden nereye geldiğini herkesin bildiğini belirterek, sadece İzmir’e 24 katrilyon liralık yatırım yapıldığını kaydetti. 
 
İbrahim Etem Yorulmaz ile Aliağa’da, Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığında bir sinerji oluşturacaklarını belirten Yıldız, “Yerel yönetimlerdeki başarılarımızı Ankara ile birleştirerek İzmir’in gelişmesine ve merkezi hükümet ile beraber bütünleşmesini sağlayacak yapıyı sağlayacağımıza inanıyorum. Ben adaylarımızı ve başkanlarımızı sizlere emanet ediyorum. Sizleri de Allaha emanet ediyorum” diye konuştu.
 
Yorulmaz’ın Projeleri Binali Yıldırım’dan da Tam Not Aldı
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım da, Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz’ın projelerinin güzel ve titiz bir çalışmanın ürünü olduğunu, Aliağa için her şeyin düşünüldüğünü söyledi. 
 
11 yıldır verdikleri her sözü yerine getiren, yapamayacakları hiçbir sözü vermeyen bir anlayışla bu günlere geldiklerini belirten Yıldırım, şunları söyledi:
“Bizde söz namustur. Mevcut belediye başkanı diyor ki! Namusluya oy verin. 2004’te verdikleri sözü, 2009’da tekrar aynı söz olarak aynen önünüze getirdiklerini biliyorsunuz. 2009 da verdikleri sözü 2014’te tekrar ısıtıp önünüze koyduklarını biliyorsunuz. Demek ki iş söz vermek değil, verdiğin sözü yapmaktır. Erdem o’dur, namus o’dur. Aliağa 30 ilçeden sadece bir tanesi değildir. Aliağa öyle bir ilçe ki Aliağa’da bir olumsuzluk yaşansa İzmir’in ekonomisi çöker. Türkiye’nin ekonomisi de önemli ölçüde etkilenir. Bunu bilmeniz lazım, bu gerçeği göreceğiz.”  
 
“Aliağa’nın İyi Bir Yönetim ve Yöneticiye İhtiyacı Var”
Toplantıda konuşan İbrahim Etem Yorulmaz, Türkiye’nin en zengin ilçeleri arasında ön sıralarda yer alan Aliağa’nın maalesef iyi yönetilemediğini belirterek, artık Aliağa’nın iyi bir yönetime ve yöneticiye ihtiyacı bulunduğunu söyledi. 
AK Parti’nin insan odaklı belediyecilik anlayışı doğrultusunda Aliağa’ya nefes aldıracak, marka kent haline getirecek birçok proje hazırladıklarını belirten Yorulmaz, “hafif raylı sistemden, deniz ulaşımına, özgün sahil düzenlemelerinden, hastane, üniversite ve uydukent projelerine kadar Aliağa halkının refahını ve mutluluğunu artırmayı, insanlarımızı sarıp sarmalamayı hedefliyoruz” dedi.
  
“Gerçekçi olmayan projelerle bir yere varılamadığını halkımız çok iyi biliyor”
Aliağa’da Belediye Başkanlığı için seçim startını verirken, demokrasi kültürü içerisinde, yalnızca projelerin, kimler tarafından nasıl gerçekleştirileceğinin değerlendirileceği bir seçim süreci dilediğini hatırlatan İbrahim Etem Yorulmaz, şunları söyledi: 
“Bugün tekrar hatırlatmak istiyorum; bu bir demokratik yarıştır. Bu demokratik yarışta projeler ortaya konulacak, konuşulacaktır. Eminim ki sevgili Aliağalılar, bu projeleri çok dikkatli bir şekilde inceleyecekler, takip edeceklerdir. Yine Aliağa’nın bugünkü gerçeklerini yansıtmayan maketleri ortaya koyarak, ses ve ışık gösterileriyle göz boyamaya kalkar; onu nasıl yapacağınızı gösteremezsiniz, inandırıcılığınız da kalmaz. Hedefi olmayan, gerçekçi olmayan projelerle bir yere varılamadığını halkımız çok iyi biliyor.”
“Projelerimiz, uygulanabilirliği fevkalade yüksek, hepsi birbirinden değerli projelerdir”
Açıkladıkları projelerle Aliağa halkının huzurlarında olduklarını belirten İbrahim Etem Yorulmaz, şunları söyledi: “Projelerimiz, Aliağa’ya kazandırılabilir, uygulanabilirliği fevkalade yüksek, hepsi birbirinden değerli projelerdir. İşte bu öz güvenle değerli Aliağalılar’dan bu eserleri, bu hizmetleri bu projeleri kazandırmak için görev talep ediyoruz. Biz bugüne kadar nasıl verdiğimiz her sözü yerine getirdiysek, önümüzdeki 5 sene sonunda Aliağamızı bugünkü çehresinden çok farklı, marka bir kent olarak, İzmir’in kıskanılan bir ilçesi yapma sözü veriyoruz. 30 Mart’ta Allah’ın takdiri, sizlerin de desteğiyle yeni bir Aliağa için, Aliağa’yı büyük hedeflere taşımak için hazırız.”
Aliağalı Sanayicilerden İş Sözü 
İbrahim Etem Yorulmaz, proje tanıtım toplantısı öncesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız huzurunda Aliağa’nın önde gelen sanayici ve iş adamlarıyla bir toplantı gerçekleştirdiğini kaydetti. 
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın, Demokrasi Meydanı’nda yaptığı konuşmada, “Artık hiçbirşey eskisi olmayacak.Burada yaşayan insanlarımızın evlatları sanayi kentinde gerekli ihtimamı görecek” dediğini hatırlatan Yorulmaz, “Bugün Aliağa’nın önde gelen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, CEO’ları buradalar ve bakanlarımın ı huzurunda tüm sanayi temsilcilerinden bu sözü aldım. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.Burada yaşayan insanlar buradaki sanayi sisteminden faydalanacak ve burada çalışacak.Ben bunun sözünü veriyorum” diye konuştu.
Toplantıya katılanlar İbrahim Etem Yorulmaz’ın projelerini ve konuşmasını ilgiyle izlerken, sık sık “Etem Yorulmaz Gençlik Yorulmaz”, “Yorulmaz Başkan Gençlik Seninle”, “Yıldırım Yorulmaz, Etem Yorulmaz” sloganları atıldı,
Yorulmaz’ın Aliağa’yı Marka Kent Yapacak Projeleri
ALİAĞA ÜNİVERSİTESİ: 7/24 çalışan bir kent olan Aliağa’yı7/24 yaşayan bir şehir haline getirmek amacıyla adı Aliağa Üniversitesi olan bir üniversiteyi kazandırılacak. Marka kent olma yolunda en büyük adımlardan biri olacak Aliağa Üniversitesi için Helvacı ve Şakran’da yerleşkeler planlanıyor. 
İHTİSAS HASTANESİ: Aliağa bir sanayi kenti olarak tanımlanmasına rağmen sağlık noktasında bu sanayi kentinin ihtiyacını karşılayacak bir hastaneye sahip değil. Kurulması planlanan İhtisas Hastanesi özellikle yanık ve iş kazaları ile ilgili bölgenin ihtiyacına cevap veren bir proje olacak. Bunun yanı sıra 1414 projede tanımlanan ve tüm İzmir’e hitap eden bir Tarama Hastanesi de ilçeye kazandırılacak.
HAFİF RAYLI SİSTEM: Kurulacak Hafif Raylı Sistem ile kente farklı ve modern bir görüntü kazandırmanın yanı sıra trafiği de rahatlatmak amaçlanıyor. Şu an ki tren istasyonundan başlayıp plajlar mevkiine kadar planlanmakta olan Hafif Raylı Sistem Aliağa’ya değer katacak.
BALIKÇI BARINAĞI: Balıkçılarımızla istişare edilerek mevcut Balıkçı barınağı bölgesi yeniden düzenlenip büyütülerek değişik boyutlardaki teknelerin burada muhafazası sağlanabilecek. Ayrıca açılacak kafeteryalar Aliağalılar’ın güzel vakit geçirebileceği bir yer olarak düzenlenecek.
TAY PARK: Ön plajlar mevkiindeki kuş cenneti ile entegre bir Tay Park tesisi kurularak doğal yaşam ve mesire alanı yapılacak. Tay, Park, apartmanlar arasında yaşayan çocukları doğayla ve hayvan sevgisiyle tanıştıracak. Çocuklar gönüllerince eğlenirken ebeveynler ise Tay Park Kafeterya’ da vakit geçirebilecekler.
ARKA PLAJLAR: Arka Plajlar mevkiine düzenleme getirilerek halkın kullanımına açılacak. Bunun yanı sıra yapılması planlanan bungalov tarzı evler, kafeteryalar ve restaurantlar ile cazibe merkezi haline getirilecek.
OTELLER BÖLGESİ: Aliağa’nın eksiklerinden biri de ihtiyacı karşılayacak yeterli otellerin bulunmaması… Bu konuda bir bölge tanımlayıp yatırımcıların otel kurması için teşvik sağlanacak. Bu teşviklerle ihtiyaçlara cevap verir hale gelmesi sağlanacak.  
AVCI RAMADAN: Avcı Ramadan Bölgesi düzenlenerek Aliağa halkının hoşça vakit geçirip spor yapabileceği bir sahil bandı haline getirilecek. Ayrıca yaz aylarında buradan plajlar bölgesine deniz yoluyla ulaşım sağlanacak.
UYDU KENT: Marka kent olma hedefi doğrultusunda içinde sosyal her türlü ihtiyacını karşılayabilen yeşil alanları bulunan ve çocuk yaşam alanları sunan Uydu Kent için gerekli yer tahsisi ve teşvikler sağlanarak yatırımcının Aliağa’ya çekilmesi sağlanacak. Uydu Kent projesi kapsamında 2 yer planlanmaktadır.
BELEDİYE BİNASI: Mevcut belediye binasının yerine içine demokrasi meydanının düzenlenmesini de alan modern ve Aliağa’nın marka kent olma hedefine yakışır biçimdeki yeni bina yapılacak. 
ESKİ GARAJ BÖLGESİ: Aliağa eski garaj bölgesi dal-çık projeleriyle yeniden düzenlenerek, hem daha güvenli hem daha hızlı trafik akışı sağlanacak. Çanakkale yolu üzerinde ise 3 adet yaya üst geçidi yapılması planlanmaktadır. Yapılacak bu yol çalışmalarıyla Aliağa’da oluşacak trafik sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.
SU SPORLARI MERKEZİ: Kapalı yüzme havuzlarının bulunduğu su sporları merkezi kurularak Belediye bünyesinde kurulacak su topu ve yüzme takımı ile sporcular yetiştirilecek. 
MODERN BİR ÇARŞI: Atölyenin bulunduğu yerde Aliağa’nın ihtiyaçlarına karşılık verecek 2 katlı bir açık hava çarşısı yapılacak. Vatandaşlar çarşının avlusunda keyifli zaman geçirirken, alışveriş ihtiyaçlarını da burada giderecek.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78