29 Nisan 2024
  • İzmir24°C

BER­GA­MA SER­BEST BÖLGE’DE HEDEF: 2024

Ber­ga­ma Ser­best Sa­na­yi Böl­ge­si’nin alt yapı ça­lış­ma­la­rı hız­lan­dı. Hedef 2024 yı­lın­da ilk fab­ri­ka­nın ma­ki­ne­le­ri­nin ça­lış­ma­sı ve üre­ti­min baş­la­ma­sı.

Ber­ga­ma Ser­best Bölge’de hedef: 2024

05 Nisan 2023 Çarşamba 13:14

Ber­ga­ma Ser­best Sa­na­yi Böl­ge­si’nin alt yapı ça­lış­ma­la­rı hız­lan­dı. Hedef 2024 yı­lın­da ilk fab­ri­ka­nın ma­ki­ne­le­ri­nin ça­lış­ma­sı ve üre­ti­min baş­la­ma­sı. Ku­ru­luş aşa­ma­sın­dan iti­ba­ren ge­rek­li ça­lış­ma­la­rın ya­kın­dan takip edil­di­ği­ni ve her geçen gün Batı Ana­do­lu Ser­best Böl­ge­si’nin (BAS­BAŞ) bir fidan gibi bü­yü­dü­ğü­nü söy­le­yen Ber­ga­ma Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Koştu, “5 mil­yar dolar ti­ca­ret hac­mi­ne ka­vu­şa­cak il­çe­miz­de, 20 bin ki­şi­ye is­tih­dam sağ­la­ya­ca­ğız. Ber­ga­ma’mızın eko­no­mik kur­tu­lu­şu­nun lo­ko­mo­ti­fi Ser­best Bölge ola­cak” dedi.

“ALT YAPI ÇA­LIŞ­MA­LA­RI HIZLA YA­PI­LI­YOR”
Geç­ti­ği­miz Pa­zar­te­si günü Ber­ga­ma’da önem­li bir gö­rüş­me ger­çek­leş­ti­ril­di. Ber­ga­ma’nın Aşa­ğı­kı­rık­lar Ma­hal­le­si’nde ku­ru­lan Batı Ana­do­lu Ser­best Bölge Ku­ru­cu ve İşle­ti­ci A.Ş. (BAS­BAŞ) Ceo ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­kan Ve­ki­li Dr. Faruk Güler, Ber­ga­ma Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Koştu’ya bir zi­ya­ret­te bu­lun­du. Be­le­di­ye Bi­na­sı’nda ger­çek­le­şen gö­rüş­me­de Ber­ga­ma Ser­best Böl­ge­si için ya­pı­lan ça­lış­ma­lar ele alın­dı. Ula­şım, içme, kul­lan­ma suyu ve te­le­ko­mü­ni­kas­yon gibi alt yapı ça­lış­ma­la­rı hızla ya­pıl­ma­ya baş­la­nan Ber­ga­ma Ser­best Böl­ge­si (BAS­BAŞ) için is­ti­şa­re­ler­de bu­lu­nul­du.

“SER­BEST BÖLGE ÖNCELİKLERİMİZ ARA­SIN­DA”
Ber­ga­ma Ser­best Böl­ge­si’nin ku­ru­luş ka­ra­rı­nın ya­yın­lan­ma­sı ar­dın­dan hum­ma­lı bir ça­lış­ma baş­la­dı­ğı­na dik­kat çeken Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Koştu, “Aşa­ğı­kı­rık­lar ma­hal­le­miz­de 2,5 mil­yon met­re­ka­re alan­da, ESBAŞ ta­ra­fın­dan proje ça­lış­ma­la­rı sür­dü­rü­len Batı Ana­do­lu Ser­best Böl­ge­miz fi­zi­bi­li­te ra­po­ru Ser­best Böl­ge­ler Yurt­dı­şı Ya­tı­rım ve Hiz­met­ler Genel Mü­dür­lü­ğü­ne su­nul­muş­tu. Daha sonra Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan, 22 Şubat 2020 ta­ri­hin­de Ber­ga­ma'mıza yap­tı­ğı zi­ya­ret­te Batı Ana­do­lu Ser­best Böl­ge­si’nin açı­la­ca­ğı müj­de­si­ni ver­miş­ti. ESBAŞ CEO’su Sayın Faruk Güler ile bir­lik­te o gün Cum­hur­baş­ka­nı­mız­la gö­rüş­müş­tük. Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın des­te­ği­ni de alan BAS­BAŞ için ça­lış­ma­la­rı­mı­zı ara­lık­sız sür­dür­me­ye devam ettik. Ve ni­ha­ye­tin­de 8 Eylül 2021 ta­ri­hin­de Ber­ga­ma’mız eko­no­mi­si açı­sın­dan ta­ri­hi bir gün ya­şa­dık. Bu önem­li günde, Ber­ga­ma Batı Ana­do­lu Ser­best Böl­ge­si ka­ra­rı Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan ta­ra­fın­dan onay­la­na­rak Resmi Ga­ze­te'de ya­yım­lan­dı. Bizim için 8 Eylül ta­ri­hi, yap­tı­ğı­mız ça­lış­ma­la­rın, An­ka­ra’daki gö­rüş­me­le­ri­mi­zin, gece gün­düz de­me­den devam et­ti­ği­miz ça­lış­ma­la­rın mey­ve­si­nin ol­gun­laş­tı­ğı gün de­mek­tir. Ve 8 Eylül 2021 ta­ri­hin­den iti­ba­ren Ber­ga­ma Ser­best Böl­ge­si alt yapı ça­lış­ma­la­rı için bir dönem baş­la­mış oldu” dedi.

“HEDEF İLK FABRİKANIN 2024’DE DÜĞ­ME­YE BAS­MA­SI, ÜRETİME BAŞ­LA­MA­SI”
Batı Ana­do­lu Ser­best Böl­ge­si için alt yapı ça­lış­ma­la­rı­nın ara­lık­sız devam et­ti­ği­ni ve 2024 yı­lın­da ilk fab­ri­ka­nın düğ­me­ye basıp, üre­ti­me baş­lan­ma­sı­nın he­def­len­di­ği­ni BAS­BAŞ Ceo ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­kan Ve­ki­li Dr. Faruk Güler ile bir­lik­te de­ğer­len­dir­dik­le­ri­ni be­lir­ten Baş­kan Hakan Koştu, “Ber­ga­ma’mız eko­no­mi­si­nin lo­ko­mo­ti­fi Batı Ana­do­lu Ser­best Böl­ge­miz ola­cak. 20 bin kişi is­tih­dam edi­lecek. İlçe­mi­zin genç­le­ri çok önem­li ve büyük bir is­tih­dam ala­nı­na ka­vuş­muş ola­cak. 2024 yı­lın­dan iti­ba­ren kadim şeh­ri­miz Ber­ga­ma’da iş­siz­li­ği sorun ol­mak­tan çı­ka­ra­ca­ğız” dedi. 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.