28 Nisan 2024
  • İzmir21°C

DEP­REM­ZE­DE­LER İÇİN İZMİR’DEN “UMUT HA­RE­KE­Tİ” BAŞ­LA­DI

İzmir Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, 10 ili et­ki­le­yen dep­rem fe­la­ke­ti­nin ar­dın­dan tüm İzmir­li­le­rin dahil ola­ca­ğı bir “Umut Ha­re­ke­ti” baş­lat­tı.

Dep­rem­ze­de­ler için İzmir’den “Umut Ha­re­ke­ti” baş­la­dı

06 Şubat 2023 Pazartesi 15:45

İzmir Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, 10 ili et­ki­le­yen dep­rem fe­la­ke­ti­nin ar­dın­dan tüm İzmir­li­le­rin dahil ola­ca­ğı bir “Umut Ha­re­ke­ti” baş­lat­tı. Baş­kan Tunç Soyer, umut­ha­re­ke­ti.​izmir.​bel.​tr ad­re­si üze­rin­den yü­rü­tü­lecek des­tek kam­pan­ya­sı­na tüm İzmir­li­le­ri davet ede­rek, “Bu ha­re­ket çok acil ih­ti­yaç du­yu­lan mal­ze­me­le­rin temin edil­me­si ve böl­ge­ye ulaş­tı­rıl­ma­sı­nı amaç­lı­yor” dedi.

Mer­kez üssü Kah­ra­man­ma­raş olan ve 10 ili et­ki­le­yen dep­re­min ar­dın­dan İzmir Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si hemen ha­re­ke­te geçti. Sabah sa­at­le­rin­de dep­rem kon­tey­nır ara­cın­dan yan­gın ara­zö­zü­ne, mobil yemek tı­rın­dan erzak pa­ke­ti­ne pek çok yar­dım aracı ve mal­ze­me­si böl­ge­ye gön­de­ril­di.

“İlk kam­pan­ya­yı baş­la­tı­yo­ruz”
Baş­kan Tunç Soyer, sabah sa­at­le­rin­de İzmir Eko­no­mik Kal­kın­ma Ko­or­di­nas­yon Ku­ru­lu (İEKKK) üye­le­ri, mil­let­ve­kil­le­ri, ilçe be­le­di­ye baş­kan­la­rı, sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı ve mes­lek oda­la­rı­nın tem­sil­ci­le­ri ile de bir araya geldi. Böl­ge­de ih­ti­yaç du­yu­lan mal­ze­me­le­rin top­lan­ma­sı ve hızlı bir şe­kil­de ulaş­tı­rıl­ma­sı için Umut Ha­re­ke­ti adını ver­dik­le­ri bir kam­pan­ya baş­lat­tık­la­rı­nı du­yu­ran Baş­kan Soyer, “Bir yan­dan AFAD üze­rin­den sür­dü­re­ce­ği­miz ça­lış­ma­lar var. Bir yan­dan da sivil top­lum ve yerel yö­ne­tim­ler ola­rak sür­dü­re­ce­ği­miz ça­lış­ma­lar var. Bu iki ça­lış­ma­yı da ko­or­di­ne­li ve el ele sür­dür­me­ye ka­rar­lı­yız. Hızla bir 'Umut Ha­re­ke­ti' baş­la­tı­yo­ruz. Bu ha­re­ket bat­ta­ni­ye, ısı­tı­cı, bot, mont, te­miz­lik mal­ze­me­si, hij­yen kiti ve ben­ze­ri çok acil ulaş­tı­rıl­ma­sı ge­re­ken mal­ze­me­ler­den olu­şu­yor. Bun­lar­dan va­tan­daş­la­rı­mı­zın satın al­ma­sı­nı, on­la­rın satın al­dı­ğı ka­da­rı­nı biz bir misli ar­tı­ra­rak dep­rem böl­ge­si­ne ulaş­ma­sı­nı sağ­la­ya­ca­ğız. İlk kam­pan­ya­yı İzmir ge­ne­lin­de böyle baş­la­tı­yo­ruz” dedi.
Kam­pan­ya­ya des­tek olmak is­te­yen­ler umut­ha­re­ke­ti.​izmir.​bel.​tr ad­re­sin­den su­nu­lan des­tek pa­ket­le­rin­den is­te­dik­le­ri mik­tar­da satın ala­bi­lecek. İzmir Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ku­rum­sal des­tek­le­riy­le bir­lik­te yar­dım­se­ver yurt­taş­la­rın da­ya­nış­ma pa­ket­le­ri­ni de böl­ge­ye ulaş­tı­ra­cak.

“Şim­di­den İzmir­li­ler yar­dım mal­ze­me­si ulaş­tır­ma­ya baş­la­dı”
Dep­re­min ol­du­ğu andan iti­ba­ren çok hızlı ça­lış­ma­ya baş­la­dık­la­rı­nı be­lir­ten Baş­kan Soyer, “Ege Ordu Ko­mu­ta­nı­mız ile gö­rüş­tük. Acil ola­rak bat­ta­ni­ye, ısı­tı­cı, çadır, kon­tey­ner ulaş­tı­rıl­ma­sı lazım. AFAD üze­rin­den kargo uça­ğıy­la acil yön­len­di­re­ce­ği­miz mal­ze­me­yi gön­der­dik. Ege Ser­best Bölge Baş­ka­nı­mız Faruk Güler'le gö­rüş­me yap­tık, yak­la­şık 250 ki­şi­lik yolcu uçağı da 2,5-3 saat için­de bu­ra­da ola­cak. Yine acil ulaş­ma­sı ge­re­ken arama kur­tar­ma ekip­le­ri­miz ve yar­dım mal­ze­me­le­ri­mi­zi de bu uçak­la yol­la­ya­ca­ğız. Mobil yemek aracı ve mobil has­ta­ne­mi­zi yola çı­kart­tık, mobil in­ter­net de gi­decek, sos­yo­log ve psi­ko­log­lar­dan olu­şan des­tek ekip­le­ri­mi­zi yarın sabah yola çı­kar­tı­yo­ruz, mobil tu­va­let­ler yola çı­kı­yor. Kam­pan­ya ile ge­lecek mal­ze­me­le­rin de­po­la­ma alanı Fuar İzmir ola­cak. Şim­di­den İzmir­li va­tan­daş­la­rı­mız yar­dım mal­ze­me­si ulaş­tır­ma­ya baş­la­dı­lar. İzmir, dep­rem­de büyük bir da­ya­nış­ma gös­ter­miş­ti, şimdi de buna çok ih­ti­yaç var. Çok büyük bir fe­la­ket­le karşı kar­şı­ya­yız. Bu kam­pan­ya­yı bü­yüt­mek mec­bu­ri­ye­tin­de­yiz” diye ko­nuş­tu. 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.