29 Nisan 2024
  • İzmir23°C

PET­ROL-İŞ, TÜP­RAŞ’TAKİ TOPLU SÖZ­LEŞ­ME EY­LEM­LE­Rİ­NE DEVAM EDİ­YOR

Tüp­raş ile Pet­rol-İş Sen­di­ka­sı ara­sın­da TİS sü­re­cin­de devam eden an­laş­maz­lık­lar se­be­biy­le Pet­rol-İş Ali­ağa şu­be­si, Ali­ağa’da sü­re­ce iliş­kin Tüp­raş önün­de açık­la­ma yaptı.

Pet­rol-İş, TÜP­RAŞ’taki Toplu Söz­leş­me Ey­lem­le­ri­ne Devam Edi­yor

26 Nisan 2019 Cuma 16:53

Pet­rol-İş, TÜP­RAŞ’taki Toplu Söz­leş­me Ey­lem­le­ri­ne Devam Edi­yor

Tüp­raş ile Pet­rol-İş Sen­di­ka­sı ara­sın­da TİS sü­re­cin­de devam eden an­laş­maz­lık­lar se­be­biy­le Pet­rol-İş Ali­ağa şu­be­si, Ali­ağa’da sü­re­ce iliş­kin Tüp­raş önün­de açık­la­ma yaptı.

KİMSE­DEN SA­DA­KA İSTEMİYORUZ
Tüp­raş’taki uyarı ey­le­min­de ko­nu­şan Pet­rol-İş Ali­ağa Şube Baş­ka­nı Ahmet Oktay, ” Bir kez daha İzmit, Kı­rık­ka­le, Ali­ağa ve Bat­man Ra­fi­ne­ri­le­rin­de eş za­man­lı ola­rak açık­la­ma­da bu­lu­nu­yo­ruz. Bu sü­re­ce ge­lin­me­si­nin tek so­rum­lu­su hol­ding yet­ki­li­le­ri­dir. Tas­lak­ta yer alan ta­lep­le­ri­miz­de afaki bir talep yok. Eğer biz bu­ra­da alın te­ri­mi­zi akı­tı­yor­sak, bunun kar­şı­lı­ğı­nı is­ti­yo­ruz. Kim­se­den sa­da­ka is­te­mi­yo­ruz” diye ko­nuş­tu. Oktay ay­rı­ca “Kıdem taz­mi­na­tı­mı­za el koy­ma­ya ça­lı­şan­la­ra dur demek için 1 Mayıs’ta alan­da ola­ca­ğız. 1 Mayıs’a kadar bu­ra­da­ki prob­le­mi­miz çö­zül­mez­se o gün de hep be­ra­ber bu­ra­da top­la­nır gi­de­riz” dedi.

UYA­RI­LA­RI­MI­ZIN DİKKATE ALIN­MA­MA­SI ÜZÜCÜ
Tüp­raş İşyeri Baş tem­sil­ci­si Vey­sel İnce ise yap­tı­ğı açık­la­ma da Tüp­raş’ta gö­rüş­me­le­rin uyuş­maz­lık ve ta­raf­sız ara­bu­lu­cu sü­re­ci­ne gel­di­ği­ni be­lirt­ti. Söz­leş­me mü­za­ke­re­le­ri­nin so­nuç­la­rı­nın ta­raf­la­rın ortak akıl ve ira­de­si dı­şın­da zaman bas­kı­sı­na bı­ra­kı­la­ma­ya­cak kadar önem­li sü­reç­ler ol­du­ğu­nu ifade eden İnce "En ba­şın­dan bu yana açık­ça ifade et­ti­ği­miz gibi, ülke eko­no­mi­si ve sa­na­yi­si için ifade et­ti­ği önem­li bü­yük­lük ve an­la­mın yanı sıra TÜP­RAŞ, bu­gü­ne kadar tesis edil­miş ve yü­rü­tül­müş en­düst­ri­yel iliş­ki­ler ba­kı­mın­dan da örnek teş­kil et­mek­te­dir.Toplu söz­leş­me sü­re­ci­nin an iti­ba­riy­le gel­di­ği bu nok­ta­da, TÜP­RAŞ’ın ça­lış­ma ba­rı­şı açı­sın­dan da bu örnek özel­li­ği­nin, tüm uya­rı­la­rı­mı­za rağ­men dik­ka­te alın­mı­yor ol­ma­sı üzü­cü­dür. Bu örnek en­düst­ri­yel iliş­ki bu­gü­ne kadar gerek mü­za­ke­re­ler­de ge­rek­se ça­lış­ma ha­ya­tı için­de her tür tar­tış­ma ve ça­tış­ma nok­ta­la­rı­na rağ­men ko­ru­na­rak sür­dü­rü­le­bil­miş­tir.

MÜ­CA­DE­LEYİ SÜR­DÜ­RECEK CE­SA­RE­TE SAHİBİZ
Ka­za­nıl­mış hak­la­rı­na so­nu­na kadar sahip çı­ka­cak­la­rı­nı bu ko­nu­da en ufak bir taviz ver­me­ye­cek­le­ri­ni be­lir­ten İnce " Te­men­ni­miz, en az bizim kadar bu so­rum­lu­luk duy­gu­su için­de ol­ma­sı ge­re­ken iş­ve­ren­li­ğin de aynı has­sa­si­ye­ti gös­ter­me­si­dir. İşve­ren, ça­lış­ma ha­ya­tı için­de­ki uy­gu­la­ma­lar­dan kay­nak­la­nan bir kısım küçük ay­rın­tı­la­rın, toplu söz­leş­me ve iş­ye­rin­de­ki ça­lış­ma ba­rı­şın­dan daha önem­li ol­ma­dı­ğı­nı kabul et­me­li­dir.TÜP­RAŞ’ta iş­ve­ren, hu­ku­ki pro­se­dür­le­rin tü­ke­til­me­si so­nu­cun­da, sü­re­cin irade ve akıl dışı bir so­nu­ca sü­rük­len­me­si­ne yö­ne­lik bir TİS st­ra­te­ji­si için­de ol­ma­dı­ğı­nı açık­ça gös­ter­me­li­dir. Unu­tul­ma­ma­lı­dır ki Pet­rol-İş Sen­di­ka­sı’nın dört ra­fi­ne­ri­de ça­lı­şan tüm üye­le­ri, ül­ke­mi­zin en büyük ve en fazla katma değer üre­ten mar­ka­sı TÜP­RAŞ’ı var eden emek ve gay­ret­le­ri kadar, mü­ca­de­le­yi sür­dü­recek yürek ve ce­sa­re­te de sa­hip­tir­ler" dedi.

İKİ TA­RAF­LI ÇÖZÜM KABUL EDİLMELİ
İşve­re­nin iki ta­raf­lı çö­züm­den başka bir yol ve mo­de­lin ola­ma­ya­ca­ğı­nı kabul kabul et­me­si ge­rek­ti­ği­ni söy­le­yen Tüp­raş İşyeri Baş tem­sil­ci­si Vey­sel İnce şöyle ko­nuş­tu "Pet­rol-İş Sen­di­ka­sı ola­rak, TÜP­RAŞ’ta yıl­lar­dır elde et­ti­ği­miz ka­za­nıl­mış hak­la­rı­mı­zı ve tesis edil­miş olan ça­lış­ma ba­rı­şı­nı ko­ru­ya­ca­ğı­mı­zı be­lir­ti­yor, iş­ve­ren­li­ği­mi­zi toplu söz­leş­me­nin her dönem ol­du­ğu gibi alı­şıl­mış ve iç­sel­leş­ti­ril­miş şek­liy­le yü­rü­tül­me­si ve yö­ne­til­me­si için so­rum­lu dav­ran­ma­ya davet edi­yo­ruz" dedi.

whatsapp-image-2019-04-26-at-16.52.00.jpeg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.