• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İzmir 23 °C
» »

Tarih Başkenti Bursa’ya ikinci ödül

Tarih Başkenti Bursa’ya ikinci ödül
Bursa’nın ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı hedefiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Tarih Başkenti Bursa’ adlı filme bir ödül de Sırbistan’dan geldi. Film, Sırbistan’ın Veliko Gradiste kentinde düzenlenen ‘SILAFEST 2016 Ekolojik Turizm

BURSA – Bursa’nın ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına yönelik olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Tarih Başkenti Bursa’ adlı tanıtım filmine ikinci ödül Sırbistan’dan geldi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Mayıs ayında ‘3. Bakü Uluslararası Turizm Film Festivali’nde ‘Şehir ve Bölge’ kategorisinde bronz madalya kazanan ‘Tarih Başkenti Bursa’ adlı tanıtım filmi, bu defa Sırbistan’ın Veliko Gradiste kentinde düzenlenen ‘SILAFEST 2016 Ekolojik Turizm Filmleri Festivali’nde ‘En İyi Şehir Tanıtımı’ ödülüne layık görüldü. 42 farklı ülkeden 42 filmin yarışmacı olarak yer aldığı festivalde, Bursa’nın tarihi, turistik mekânları ve doğal güzelliklerini tüm detaylarıyla gözler önüne seren film, büyük beğeni topladı. Ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürü N. Nur Çakır aldı. Çakır’a ödülü, Veliko Gradiste Belediye Başkanı Dragan Milic ve SILAFEST 2016 Festival Direktörü Bosko Savkovic tarafından takdim edildi. Festivalde Türkiye adına yarışan Dağhan Celayir’in filmi ‘Turkey Home of Turquoise’ ise ‘En İyi Film/Grandprix’ ödülünün sahibi oldu.

“Hedef, Bursa’yı tanıtmak”
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürü N. Nur Çakır, ödül töreninde, “Bursa’nın tüm argumanlarını ulusal ve uluslararası camiada tanıtmak adına filmimizi hazırladık. Kentimize dair her ne varsa araştırarak, geliştirerek, iyileştirerek ve tanıtarak Bursa’mıza katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bursa, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan değerleri ile ülkemizin gözbebeği şehirleri arasında... Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, özverili çalışmalarla şehrimizin daha da güzelleşmesi ve sahip olduğu değerleri koruyarak yarınlara taşınması noktasında önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
Çakır, ödülün sevincini de dile getirdiği açıklamasında, “Bu ödül, çabalarımızın uluslararası alanda da takdir gördüğünün bir göstergesidir. Bu film vesilesiyle Bursa’nın kapılarını tüm insanlığa açmayı başaran çalışma arkadaşlarımıza ve bizleri bu anlamlı ödülle onurlandıran değerlendirme kuruluna teşekkür ediyor, tüm katılımcıları ‘Tarih Başkenti Bursa’ya bekliyorum” dedi.
Çakır, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Veliko Gratiste Belediye Başkanı Dragan Milic’e bir plaket verdi.

İzlenme: 9721
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78