• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İzmir 7 °C

Aliağa Bilimle Şenleniyor

Aliağa Bilimle Şenleniyor
Aliağa’da TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında ‘Aliağa Bilim Şenliği; Sanayinin Kalbinde Bilim’ etkinliği düzenleniyor.

Aliağa Bilimle Şenleniyor

46 Bilimsel Atölyenin Yer Aldığı Şenlik Avcı Ramadan’da Başladı

Aliağa Mülki Erkanı Öğrencilerin Hazırladığı Projeleri İnceledi

Aliağa’da TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında ‘Aliağa Bilim Şenliği; Sanayinin Kalbinde Bilim’ etkinliği düzenleniyor. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde üç gün sürecek bilim şenliğine Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı ev sahipliği yapıyor. FeTeMM, Robotik Kodlama, 2023 Vizyonu temasını içeren şenlikte öğretmen öğrenci iş birliğinde hazırlanan projeler sergileniyor. 46 bilimsel atölyenin yer aldığı şenlikte 80 kişilik proje ekibi, 30 rehber, 4 konuşmacı ve 30 öğrenci görev yapıyor. 

Birbirinden değerli bilimsel projelerin sergilendiği şenliğin açılış programına; Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özkan Orhun, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, siyasi parti temsilcileri, farklı il ve ilçelerden öğretmenler, öğrenciler ve öğretim görevlileri katıldı. 

Öğrenciler ve bölge halkı arasında bilime karşı farkındalık oluşturmak, bilim kültürünün topluma yayılmasını sağlamak ve yeni kuşağı bilime özendirmek amacıyla düzenlenen bilim şenliği saygı duruşunda bulunulması ve Milli Marşın okunmasının ardından Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz’ün açılış konuşmasıyla başladı. 

DR. ERDOĞAN AKYÜZ: “TÜRKİYE ÇAPINDA KABUL EDİLEN 54 PROJE ARASINDA YER ALDIK”
Bilim şenlikleri destekleme programının bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını amaçladığını belirten Akyüz, “Bu amaçlar doğrultusunda Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından 2019 yılında yazılan TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği başvurusu, Türkiye çapında kabul edilen 54 proje arasından biri olmuştur. Pandemi şartları nedeniyle 2020 yılında ertelenen Bilim Şenliğini, kıymetli öğrencilerimiz ve değerli Aliağalılarla buluşturmanın heyecanını taşıyoruz” dedi. 

KAYMAKAM ÖMER KARAMAN: “GENÇLERİMİZİ BİLİMSEL PROJELERDE TEŞVİK ETMEYE HER ZAMAN HAZIRIZ”
Aliağa’nın sadece sanayi alanında değil birçok alanda Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, “Gençlerimizi, hayalleri ile başlayarak gerçekleştirdikleri bilimsel projelerde teşvik etmeye her zaman hazırız. Tüm okullarımızın bu tür çalışmalarında yanlarında oluyoruz. Aliağa’da okulların, eğitim öğretiminin kalitesini artırma adına yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Önümüzdeki günlerde derslik sayımızı da artırıyoruz” dedi.   

Günün önemine ilişkin yapılan konuşmalarının ardından bilim şenliğine destek veren kurum ve kişilere plaket takdiminde bulunuldu. Açılış kurdelesi kesildi. Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi tarafından gerçekleştirilen folklor oyunları ise katılımcılardan büyük alkış aldı.

Aliağa Mülki Erkanı daha sonrasında şenlik alanında, öğretmen ve öğrenciler tarafından yapılan bilimsel çalışmaların yer aldığı stantları gezdi. Öğrenciler hazırladıkları bilimsel projeler hakkında bilgiler verdi. Bilim şenliği 16-17 Eylül tarihlerinde 10.00-17.00 saatleri arasında tüm öğrencilere; 18 Eylül Cumartesi günü ise salgın önlemleri alınarak tüm vatandaşlara açık olacak.

// EGE BASIN GRUBU

1-aliaga-bilimle-senleniyor.jpg4-aliaga-bilimle-senleniyor.jpg7-aliaga-bilimle-senleniyor.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78