• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 18 °C
» »

Aliağa'nın Ciğerleri Yandı

Aliağa'nın Ciğerleri Yandı
Aliağa'nın Çaltılıdere Mahallesi Pınarcık mevkinde orman yangını çıktı. Yangın rüzgarında etkisiyle kısa zamanda çok büyük bir alanda etkili oldu.

Aliağa'nın Ciğerleri Yandı

Aliağa'nın Çaltılıdere Mahallesi Pınarcık mevkinde orman yangını çıktı. Yangın rüzgarında etkisiyle kısa zamanda çok büyük bir alanda etkili oldu. Saat 13:30'da çıkan yangında bölgede bulunan yazlıklardan insanlar deniz ve karayolu ile tahliye edildi. Yangına İzmir Orman Bölge müdürlüğüne bağlı ekipler, İzmir Büyükşehir, Aliağa Belediyesi, jandarma, polis tomaları, bölgedeki  diğer müdürlükleri yangına müdahale etti. Yangında 2 yazlık yanarken, 2 müştemilatın zarar gördüğü bildirildi. Aliağa'da 15 kişinin yangından etkilendiği hastanede tedavi altına alınan vatandaşların durumlarının iyi olduğu belirtildi.

İzmir Valisi Yavuz Seli Köşger Aliağa Çaltılıdere mahallesi pınarcık mevkinde çalışmaları yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldı. Vali Köşger incelemelerin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Sevindirici olan can kaybı olmasını gerektirecek bir durum yok. Buradaki yerleşim alanındaki konutlar tahliye edildi. Dumandan etkilenen 15 civarında vatandaşımız var Aliağa'da. Durumları iyi. Hastanemizde yaklaşık bir saat civarında gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edilecekler. Bir konut Aliağa'da yandı, iki konutun müştemilatında yangından dolayı hasar oluştu. Söndürme çalışmaları şu anda 3 amfibi uçak, 6 helikopter, 29 arazöz, Büyükşehir Belediyesinin gönderdiği itfaiye araçları, Aliağa Belediyemizin gönderdiği itfaiye araçları, Karayolları'mızın, DSİ Bölge Müdürlüğümüzün ve tüm ilgili kurumların araç parkında bulunan bütün iş makineleriyle her iki yangına da müdahale ediyoruz. Umuyoruz çok kısa zamanda söndüreceğiz her iki yangını da. Tehlikeli riskli olan kısmı, kısmen atlatılmış durumda. Rüzgar var, kuvvetli her iki tarafta da. Bütün gücümüzle söndürmeye çalışıyoruz. İnşallah çok uzun olmayan bir sürede söndüreceğimizi tahmin ediyorum" dedi.

Aliağa Çaltılıderede'ki yaklaşık 11 saat süren yangın gece yarısı kontrol altına alındı.

İzlenme: 5267
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78