• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İzmir 17 °C

Aliağa da 15 Temmuz Programı

Aliağa da 15 Temmuz Programı
Aliağa’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ münasebetiyle program düzenlendi.

Aliağa’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Programı Düzenlendi

Aliağa’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ münasebetiyle program düzenlendi.

Aliağa Kaymakamlığı tarafından hazırlanan program sabah saatlerinde Aliağa Kabristanlığı’nda bulunan şehitlik ziyaretiyle başladı. Akşam saatlerinde ise Aliağa Demokrasi Meydanı’nda geniş çaplı program organize edildi. Pandemi kurallarının da gözetildiği program öncesinde vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıldı. 

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
15 Temmuz programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunması ile başladı. Program İlçe Müftülüğü tarafından görevlendirilen müezzinlerin Kur’an Tilaveti ile devam etti. Aliağa İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun’un şehitler için yaptığı duaya eşlik eden vatandaşlar ellerini semaya açtı. Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman dua sonrası bir konuşma yaptı.

ALİAĞA KAYMAKAMI ÖMER KARAMAN: “ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”
Kaymakam Ömer Karaman, ”Karanlık ve puslu bir gece, tarihi kahramanlık destanları ile dolu bir milletin kader gecesinin bugün beşinci yılını idrak ediyoruz. 15 Temmuz gecesi ezan, bayrak, vatan ve bağımsızlığımız uğruna fedayı can eden 251 şehidimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bağımsızlığımıza sahip çıkan ve büyük bir işgal girişimine mani olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 

KAHRAMANLIK MARŞLARI COŞKU YAŞATTI
Vatandaşlara çeşitli ikramlar yapılırken Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı’nın gösterisi ile öğrencilerin 15 Temmuz konulu şiirleri izleyenlerden alkış aldı. Vatandaşlar mehteran takımının kahramanlık marşlarına ellerindeki Türk Bayraklarıyla eşlik ettiler. Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nin Zeybek halk oyunları gösterisi ve korosu tarafından kahramanlık türküleri seslendirildi. Program, 15 Temmuz konulu video gösterimlerinin ardından okunan Sela ile son buldu. 

Programa, Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile birlikte ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. // EGE BASIN GRUBU

2-aliaga-15temmuz-programi.jpg5-aliaga-15temmuz-programi.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78