• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İzmir 25 °C

ALİAĞA'DA 1 MAYIS COŞKUSU

ALİAĞA'DA 1 MAYIS COŞKUSU
1 Mayıs emek ve dayanışma günü Türkiye'nin emekçi kenti Aliağa'da coşkuyla kutlandı.

1 Mayıs emek ve dayanışma günü Türkiye'nin emekçi kenti Aliağa'da coşkuyla kutlandı. Emek ve demokrasi platformu tarafından organize edilen kutlamalar öncesi işçiler Aliağa Petrol-İş Sendika binası önünde bir araya geldi. İşçiler daha sonra çeşitli sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileriyle beraber ellerinde pankartlarla Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdüler.

Aliağa caddelerinde işçiler; ‘Zafer Direnen Emekçinin Olacak’, ‘Birleşe Birleşe Kazanacağız’, İşte 1 Mayıs Alanlardayız’ sloganlarını atarken vatandaşlar ve esnaflarda alkışlarıyla destek verdi.

KAPİTALİST SİSTEM BİRLİKTELİĞİ ENGELLEMEK İSTİYOR

Kapitalist sistemin işçi sınıfı ve çalışanların birlikteliğini engellemek istediğini belirten Eğitim sen Aliağa temsilcisi Yalçın Aydın: " Bunun en bariz örneğini Aliağa Gemi Söküm Tesislerinde 11 gün süren grevde gördük. Emekçilerin yanında yer almak için gelen dost ve arkadaşlarımızı grevi sürdürenlerle bir araya getirmemek için sermaye sahiplerinin boş gayretleri tespitimizi doğrulamaktadır. Ancak tüm sermaye sahiplerinin bilmesi gereken üretenin ürettiğinden pay almasına hiçbir güç engel olamayacaktır" dedi.

ZAMLAR GERİ ALINSIN

Ülkenin ekonomik çöküntü içerisinde olması ve fahiş zamlar yüzünden temel gıdaya erişim bile lüks hale geldiğini belirten Aydın " Ülkenin birçok yerinde yapılan "Geçinemiyoruz" mitingleri bunun doğruluğuna tescillemektedir. Sağlıkta, eğitimde ve temel hizmetlerde özelleştirmeler son bulsun. Herkese parasız sağlık ve eğitim hizmeti sağlansın. Elektriğe, doğalgaza ve petrol fiyatlarına yapılan zamlar derhal geri alınsın, hangi sebeple olursa olsun savaşa ve silahlanmaya ayrılan bütçe halkın refahı için harcansın" dedi.

konuşmadan sonra hayatlarını kaybeden işçi ve emekçiler için saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Aliağa Demokrasi Meyda'nındaki 1 Mayıs kutlamaları halaylarla son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78