• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İzmir 26 °C

Bankacılar Ve Sarraflar Ortak Toplantıda Sorunlarını Konuştu

Bankacılar Ve Sarraflar Ortak Toplantıda Sorunlarını Konuştu
ALİAĞA HABER/ Bankacılar Ve Sarraflar Ortak Toplantıda Sorunlarını Konuştu

BANKACILAR VE SARRAFLAR ORTAK TOPLANTIDA SORUNLARINI KONUŞTU

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği anketin değerlendirme toplantısında bir araya gelen Salihli ve Kula’daki bankacılar ve sarraflar, sektörün içinde bulunduğu durum hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, 15. sektör değerlendirmesini 7. Meslek Grubu olan bankacılar ve sarraflara yönelik olarak gerçekleştirdi. Üyelerin tek tek ziyaret edilmesiyle doldurulan anketleri bir rapor olarak hazırlayan Salihli TSO, sektör temsilcilerinin de katılımıyla bir durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Salihli’deki 17 banka şubesi, Kula’daki 8 banka şubesi ile Selendi’deki 1 banka şubesi müdürlerinin tek tek ziyaret edilmesi, bunun yanı sıra Kula’da bir, Salihli’de 40 kuyumcunun işyerlerine gidilmesi ile gerçekleştirilen ziyaret ve anketlerin sonuçlarıyla oluşturulan rapor, Salihli TSO Meclis Salonu’ndaki toplantıda barkovizyon eşliğinde, toplantıya katılan sektör temsilcilerine sunuldu.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, göreve geldiklerinden bu yana 3 yıl boyunca 15 sektördeki üyelerini birebir ziyaretlerle yakından tanımaya gayret ettiklerini, ayrıca uygulanan anketlerle de üyelerin ve sektörlerin nabzını tutmaya çalıştıklarını belirterek, bu güne kadar yaklaşık 800’ü aşkın üyenin işyerlerine gidildiğini kaydetti.  Sorunsuz üye hedefine ulaşmak için gerçekleştirilen bu ziyaretlerde uygulanan anketlerin, sektörün durumunu gözler önüne serdiğini kaydeden Yüksel, anketlerde ortaya çıkan sonuçlar ve tespit edilen sorunlar doğrultusunda çözüm önerileri geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti.  Yüksel şu bilgileri verdi:

“Göreve geldiğimiz günden itibaren toprak sanayi, sağlık, gıda, hayvancılık, otomotiv, inşaat, tüccarlar, OSB deki fabrikalar, eğitim gibi farklı sektörlerden 14 ayrı grubu yakından inceleme imkanı bulduk. Bu inceleme yaptığımız 15. sektörümüz oldu. Bu grubun içinde yer alan sigortacıları daha önce ayrıca ele almıştık. Şimdi de bankacı ve kuyumcu üyelerimizi yakından bir bakış attık. Diğer 14 grubumuzda en önemli sorunların başında kalifiye eleman ve finansman gösteriliyordu. Bankacılar ve sarrafların kalifiye eleman ve finansman konusunda sıkıntılı olmadıkları anlaşıldı. Çünkü sarraflar zaten dükkanda tek başlarına yeterli oluyorlar. Bankacılarda da eleman sorunu bulunmuyor ve finansman konusunda da sıkıntı yok. Bu yüzden bu grup en sorunsuz grupların başında yer alıyor.”

EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSEK

Bankacılar ve sarraflar arasında uygulanan ankette, her iki meslekte eğitim seviyesinin yüksek olduğu ortaya çıktı. Bunun yanı sıra Salihli ve Kula’daki bankaların ve kuyumcuların ağırlıklı olarak 20 yıl ve üstü maziye sahip köklü işletmelerden oluştuğu, bankalar arasında Ziraat Bankası’nın 153 yıllık tarihiyle en eski banka, Altın Kelebek Kuyumculuk’un ise 74 yıllık mazisiyle sarraflar arasında Salihli’deki en eski kuyumcu olduğu ortaya çıktı.

Değerlendirme toplantısına Salihli TSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, banka müdürleri ve kuyumcuların yanı sıra SGK Salihli Şube Müdürü Aynur Ölgün ile İş-Kur Şube Müdürü Huriye Özcan da katıldı.EGE BASIN GRUBU haber, aliağa, güncel,

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78