• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İzmir 20 °C

Büyük Taarruz'un 99. Yılı Aliağa’da Kutlanıyor

Büyük Taarruz'un 99. Yılı Aliağa’da Kutlanıyor
Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk Ordusunun 30 Ağustos 1922'de zaferle neticelendirdiği Büyük Taarruz'un 99. Yılı Aliağa’da kutlanıyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı Aliağa’da Kutlanıyor

Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk Ordusunun 30 Ağustos 1922'de zaferle neticelendirdiği Büyük Taarruz'un 99. Yılı Aliağa’da kutlanıyor. 

Gün boyu sürecek kutlamalar sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma programıyla başladı. Aliağa Kaymakamlığı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programa Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, şehit aileleri, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Çağrı Gültekin, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, kurum amirleri, askeri erkan, muhtarlar, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.   

Kutlama programında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Garnizon Komutanlığı ve Aliağa Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

“ATATÜRK İLKELERİ TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİMİZE REHBER OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hava İstihkâm Kıdemli Başçavuş Cihan Cebeci yaptı. Cebeci yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Milli egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetlerimize rehber olmaya devam edecektir. Gücünü ulusumuzun sonsuz sevgi ve desteğinden alan Türk Silahlı Kuvvetleri, dün olduğu gibi bugünde bağrından çıktığı Türk Milleti’nin emrinde, kutsal vatan topraklarının teminatı olmaya devam ederken, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına, bölünmez bütünlüğüne yönelecek her türlü tehdidi ortadan kaldırma azim ve kararlılığı içerisindedir. Bize bu zaferi kazandıran ulu önder, ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan, millet ve bayrak için bir an bile tereddüt etmeden hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Kahraman gazilerimize ve yüce Türk Milleti’ne şükranlarımızı sunarız”

ÖĞRENCİLERDEN KAHRAMANLIK ŞİİRLERİ 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Şen, ‘Bu Vatan Kimin’, Ayşe Yazgan ise ‘Büyük Taarruz’ adlı şiirleri okudular. Cumhuriyet Alanındaki tören sonrasında Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun ve Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir Kaymakamlık Makamında tebrikatı kabul etti. Program Aliağa Kabristanlığı’nda bulunan şehitlik ziyareti ile son buldu. 

ALİAĞA BELEDİYESİ KENTİ TÜRK BAYRAKLARI VE ATATÜRK POSTERLERİYLE SÜSLEDİ
Aliağa Belediyesi, kutlamalar için günler öncesinden hizmet binalarını, kentin muhtelif caddeleri ile binaları dev Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle süsledi. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, sosyal medya hesaplarından 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. Başkan Acar mesajında “Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın 30 Ağustos 1922 sabahı, Zafertepe Çalköy’de Türk Ordusuna verdiği taarruz emri, hem İzmir’imizin kurtuluşunun hem de ülkemizin bağımsızlığının emridir. Büyük Taarruzun 99. Yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi minnetle, şehitlerimizi rahmetle anıyorum” görüşlerine yer verdi.

KUTLAMALAR ‘ZAFER SAYGI TURU’ İLE DEVAM EDECEK
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında bugün saat 18.00’de İlçedeki Motosiklet ve Bisiklet Gruplarının katılımıyla ‘Zafer Saygı Turu’ düzenlenecek. Aliağa Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek etkinlikte Saat 18.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak Zafer Saygı Turu Atatürk Caddesi, İstiklal Caddesi, Sahil Bandı, Ön Plajlar güzergâhında devam edecek. Tur, Sahil Bandından devam ederek Avcı Ramadan Rekreasyon Alanında sona erecek. Zafer Turuna Aliağa Motosiklet ve Bisiklet Spor Kulübü (ALMOB), Aliağa Motosiklet Kulübü, Pedalhane Bisiklet Kulübü, MotoArt, Ege Motosiklet Kulübü (EMK) grupları katılacak. Turun finalinde Avcı Ramadan’da Su Jeti gösterileri de yapılacak.

// EGE BASIN GRUBU

4-30-agustos-zafer-bayrami-aliaga’da-kutlaniyor.jpg1-30-agustos-zafer-bayrami-aliaga’da-kutlaniyor.jpg6-30-agustos-zafer-bayrami-aliaga’da-kutlaniyor.jpg14-30-agustos-zafer-bayrami-aliaga’da-kutlaniyor.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78