• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İzmir 19 °C

Dünya gemi geri dönüşüm sanayicileri 'Adem Şimşek' ile yola devam edecek

Dünya gemi geri dönüşüm sanayicileri 'Adem Şimşek' ile yola devam edecek
DÜNYA GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM SANAYİCİLERİ 'ADEM ŞİMŞEK' İLE YOLA DEVAM EDECEK

 

Gemi Geri Dönüşüm Sektörü, dünya genelinde Adem Şimşek’ten sorulmaya devam edilecek.6 yıldır  ‘Dünya Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Birliği’nin (ISRA)  başkanlığını yapan Adem Şimşek, kısa bir süre önce, 8 yıl başarıyla yürüttüğü Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürpriz bir kararla bırakmıştı.

Özverili çalışmalarıyla Türk Geri Dönüşüm Sektörünü dünya liderliğine taşıyan Adem Şimşek’in GEMİSANDER’deki bu görevini bırakmasıyla birlikte tüm gözler ISRA’ya çevrilmişti. Dünya genelinde faaliyet gösteren gemi geri dönüşüm ülkelerinin 6 yıldır liderliğini üstlenen Adem Şimşek’in ISRA’daki başkanlık görevini bırakıp bırakmayacağı merak konusu olmuştu. Bu görevine devam edip etmeyeceği konusunda ser verip sır vermeyen Başkan Adem Şimşek, bir sürpriz karara daha imza attı.

Adem Şimşek’in GEMİSANDER Başkanlığını bırakma kararının ardından ISRA’daki görevinden de ayrılması bekleniyordu. Öyle ki bu söylentiler sektörde endişeye neden oldu. Söylentilere bir son vererek sektörü rahatlatmak amacıyla gemi geri dönüşüm ülkelerini temsil eden delegeler İngiltere’nin başkenti Londra’da olağanüstü toplandı. Adem Şimşek’in ISRA Başkanlığına devam edeceği yönünde ne karar alacağı toplantının ana gündem maddesi olurken,  birliğe üye ülkelerin temsilcileri;  Adem Şimşek’in göreve devam etmesi konusunda kendisine ısrarda bulunup, ricacı oldu. ISRA Başkanlığına devam etmesi için yoğun talep ve ısrar gören Adem Şimşek son noktayı koyarak, görevde kalmayı kabul etti. Yola devam kararı alan Adem Şimşek, 11. genel kurula katılan delegelerin tamamının oyunu alarak başkanlığa yeniden seçildi.

Kendisine duyulan güven ve teveccüh için teşekkür eden ISRA Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek,  delegelere hitaben yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Türkiye’deki görevimi bıraktım, çünkü aileme, kendime ve işime daha çok vakit ayırmaya karar verdim. Zira Türk gemi geri dönüşüm sektörü belki de gelebileceği en yüksek noktaya geldi. Bunun içindir ki, o görevimi gözüm arkada kalmadan, yani gönül rahatlığıyla bırakabildim. Ancak şunu da itiraf etmeliyim ki,  ben kendi ülkemdeki gemi geri dönüşüm sektörünü dünya liderliğine taşırken, birliğimize üye bazı ülkeleri de biraz ihmal etmiş olabilirim. Bu bağlamda gemi geri dönüşümün evrensel bir sektör olduğuna inanan biri olarak belirtmek isterim ki, bundan sonraki amacımız tüm gemi geri dönüşüm ülkelerini modernize etmek olacaktır. Öyle ki domino etkisi yapacağına inandığım bu modernizasyon girişimi sektörümüzü dünya genelinde daha da güçlendirecektir.  Buradaki amacımız aslan payını paylaşan birkaç ülkenin üretimini minimuma çekerek tüm ülkeler arasında daha adil bir paylaşımı sağlamak olmalıdır. Bugün dünyaya örnek gösterilen Türk gemi geri dönüşüm sektörü, 8 yıl gibi uzun ve bir o kadar da özverili bir çalışmayla bugünlere gelebildi. Dolayısıyla işimiz kolay olmayacak, ama inanmak başarmanın yarısıdır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78