• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İzmir 25 °C

Gözlük Camlarını Düzenli Aralıklarla Dezenfekte Etmeyi Unutmayın

Gözlük Camlarını Düzenli Aralıklarla Dezenfekte Etmeyi Unutmayın
Sağlığımızı tehdit eden virüslerin ağız ve burun yolu yanı sıra gözyaşı ve göze temasla da bulaşabildiği artık herkes tarafından biliniyor.

Gözlük Camlarını Düzenli Aralıklarla Dezenfekte Etmeyi Unutmayın 

Sağlığımızı tehdit eden virüslerin ağız ve burun yolu yanı sıra gözyaşı ve göze temasla da bulaşabildiği artık herkes tarafından biliniyor. Bulaştan korunmanın en önemli yolu, maske takmak, izole kalmak ve bireysel temizliğe dikkat etmek. Zorunlu hallerde dışarı çıkıldığında ise uzmanlar tarafından maskenin yanı sıra gözlük de kullanılması öneriliyor. Gözlük camları, havada asılı kalan virüslerin göze direkt girişini kısmen engellemesi ve göze dokunmayı kısıtlaması sebebiyle gerekli hale geliyor. Güneş gözlüğü mevsiminin sona ermesi dolayısıyla optik gözlük kullanıcıları bu konuda daha şanslı hale geliyor. Zorunlu hallerde dışarı çıkılmasından sonra gözlük camlarının mutlaka dezenfekte işleminden geçirilmesi ve cama yapışması muhtemel olan virüslerden arındırılması öneriliyor. Peki gözlük camı temizliğinde nelere dikkat edilmeli? HOYA Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Hakan Kayra, izlenmesi gereken önemli adımları açıklıyor.  

Gözlüğünüzü Alkollü Kozmetik Ürünlerinden Uzak Tutun
Optik camınızı kozmetik ürünlerle veya asetonla temizlemeye çalışmak camın kaplamasına zarar verecektir. HOYA Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Hakan Kayra, ellerin dezenfekte edilmesi için kullanılan solüsyonların alkol içerikleri sebebiyle gözlük camlarına ve kaplamasına zarar verebileceğinin altını çiziyor. Kayra, ‘Gözlük camı temizliği için ılık su ve sabun yeterlidir. Daha keskin ve alkollü sıvılar camın üzerinde bulunan kaplamanın bozulmasına yol açacaktır. İlk olarak camınızda çizik kalmaması adına uygulama öncesi camları dikkatli bir şekilde ılık su ile yıkayın. Bu aşamada dilerseniz sabun da kullanabilirsiniz. Sonrasında optik merkezlerden temin edeceğiniz mikrofiber bir bez ile camınızı kurulayabilirsiniz. Kurulama sonrası farklı sıcaklıklardaki ortam değişikliklerinde veya maske takıldığında ağız ve burundan gelen sıcak hava ile gözlük camlarında oluşan buğulanma sorunu için de anti-fog bez kullanabilirsiniz. Bu durumda, camın ön ve arka yüzeyini 5-10 kez anti-fog bezle ovalayın. En az 1 gün, en fazla 3 güne kadar (havanın nem durumuna bağlı olarak) etkisini koruyabilir. Anti-fog bezinizi 60 kez kullanabilirsiniz.’ diyor. 

Buğulanmayı Engelleyen ‘Anti-Fog’ Bez Edinin
Gözlük camı temizliğinde kağıt havlu, gazete, tişört gibi farklı dokuların kullanılmaması gerekir. Mikrofiber bezler toz ve kiri temizlemesinin yanı sıra gözlük camının çizilmesinin de önüne geçiyor. Mikrofiber bezleri optik merkezlerden temin edebilirsiniz. Yine optik merkezlerden temin edebileceğiniz anti-fog yani buğu önleyici bezler, salgınla birlikte hayatımıza giren maskelerin gözlükle kullanıldığında oluşturduğu rahatsızlık hissinin önüne geçiyor. Ani oluşan buğu, görme kalitesini düşürmesinin yanı sıra herhangi bir kazaya da meydan verebiliyor. 

Mutlaka Gözlük Kabı Kullanın 
Zorunlu haller kapsamında dışarıdayken gözlüğünüzü çıkarmanız gerektiğinde gözlüğünüzü mutlaka kabına koymalısınız. Gözlüğü asla fazla temas olan ve virüs barındırabilecek bir yere bırakmamalı, başın üzerine almamalı, yalnızca gözlük kabında muhafaza etmelisiniz. 

Isı Kaynağına Yakın Veya Güneşe Bırakmayın 
Uzmanlar virüslerden korunmak için kıyafetlerin veya market poşetlerinin güneşte bırakılabileceğini belirtiyor; fakat bu işlem gözlük camları için uygun değil. Gözlük camları güneşte veya herhangi bir ısı kaynağına yakın bırakıldığında zarar görebilir. Bunun yerine gözlük camlarınızı sabun ve ılık su ile dezenfekte edip sonrasında mikrofiber bez kullanarak kurulamanız yeterli olacak. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78