• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İzmir 17 °C

Şoför Esnafına Ötv’siz Araç Yenileme Hakkı Verilmeli

Şoför Esnafına Ötv’siz Araç Yenileme Hakkı Verilmeli
Ticari araçların ÖTV’siz değiştirilmesiyle otomotiv sektörü de canlanacaktır. Üretim artışı, istihdam artışı devletimizin gelirlerini artıracak bir zararı olmayacaktır” diye açıkladı. / AHMET OKUMUŞ / EGE BASIN GRUBU

PALANDÖKEN, “TEŞVİK PAKETİNDE ESNAF UNUTULMAMALI”

ETKİN SİCİL AFFI İLE ESNAFIN KREDİYE ULAŞMASI SAĞLANMALI”

ESNAF SANATKÂR İÇİNDE TEŞVİK PAKETİ HAZIRLANARAK HAKSIZ REKABET ORTADAN KALDIRILMALI”

MALİYETLERİ DÜŞÜRMEK İÇİN UCUZ ESNAF TARİFELERİ ÇIKARILMALI”

ŞOFÖR ESNAFINA ÖTV’SİZ ARAÇ YENİLEME HAKKI VERİLMELİ”

ÇIRAKLAR VE KALFALAR İÇİN İSTİHDAM DESTEĞİ VERİLMELİ”

ESNAF VE SANATKÂRA SANAYİCİDE OLDUĞU GİBİ UCUZ ELEKTRİK TEMİN EDİLMELİ”

Hükümet tarafından açıklanan yeni teşvik paketlerinde esnaf ve sanatkârın olmadığını ve bunun da anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkâr için geniş kapsamlı teşvik programı açıklanmalı. Esnafın acil olarak istediği 5 talebi var. Bunlar krediye rahat ulaşım ve kredi miktarı, haksız rekabeti ortadan kaldıracak tedbirler, girdi maliyetini azaltacak ucuz esnaf tarifeleri, istihdam ve prim desteği ve ÖTV’siz araç yenileme hakkının verilmesi olarak sıralayabiliriz. Unutmayalım küçük işletmeler büyüklerin fidanlığıdır” dedi.

            “KREDİ PLASMANI ARTIRILMALI”     

Esnafın yatırım yapması, tezgâhını büyütebilmesi için krediye rahat ulaşmasının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyleyen Palandöken, “Bunun içinde mutlaka etkin sicil affı çıkarılmalıdır. Çıkarılacak sicil affını uygulamayan bankalara müeyyide uygulanmalıdır. Esnaf ve sanatkârımıza yönelik kredi plasmanı artırılmalıdır. İhtiyacı olan esnaf kredi bulabilmeli. Yatırım yapıldıktan sonra işletmede çalışacak ve devamlılığını sağlayacak çıraklar ve kalfalar için istihdam destekleri hayata geçirilmelidir. Esnaf ve çalışan için prim desteği verilmelidir” diye konuştu.

            “MALİYETLER DÜŞÜRÜLMELİ”

            Esnaf ve sanatkârın üretim yaparken, hizmet sunarken kullandığı girdilerin pahalılığı maliyetlerini arttırdığını, kendi geçimini sağlamakta zorlandığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülkemizde 2 milyondan fazla esnafımız ve sanatkârımız kendi yağıyla kavrularak devletine yük olmadan evin geçimini sağlamaya çalışıyor.  Fakat vergisi, primi, faturası derken elinde avucunda bir şey kalmıyor. En pahalı su, elektrik ve akaryakıtı kullanan esnafımızın bu girdilerinde indirime gidilerek ucuz akaryakıt ve elektrik, su tarifeleri uygulanmalıdır. Maliyetler düşerse vatandaş da ucuza alır” diye konuştu.

            “ESKİYEN ARAÇLARI YENİLEYELİM”

Geçen yıl seçimlerden önce şoför esnafına araçlarını yenilemesi için destek verileceği müjdesinin biran önce hayata geçirilmesini beklediklerini hatırlatan Palandöken, “Taşımacı ve şoför esnafımız eskiyen, yedek parça maliyetleri artan, çevreye zarar veren araçlarını yenilemek için hükümetimizin karar almasını bekliyor. Birçok belediye ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsünü yaşları 5 yaşın üzerinde olduğu için çalışma izni ve ruhsatı verilmiyor. Ticari araçların ÖTV’siz değiştirilmesiyle otomotiv sektörü de canlanacaktır. Üretim artışı, istihdam artışı devletimizin gelirlerini artıracak bir zararı olmayacaktır” diye açıkladı. / AHMET OKUMUŞ / EGE BASIN GRUBU

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78