• BIST 10265.94
  • Altın 2392.858
  • Dolar 32.3644
  • Euro 34.7852
  • İzmir 23 °C

Aliağa Belediye Meclisi'nde Gergin Anlar

Aliağa Belediye Meclisi'nde Gergin Anlar
Aliağa Belediye Meclisi'nin gerçekleştirilen ikinci oturumu, gemi söküm sektörü ve uyuşturucu trafiği konularıyla ilgili tartışmalarla gergin anlara sahne oldu.

Aliağa Belediye Meclisi'nin gerçekleştirilen ikinci oturumu, gemi söküm sektörü ve uyuşturucu trafiği konularıyla ilgili tartışmalarla gergin anlara sahne oldu. MHP'li Serkan Acar'ın üçüncü kez Belediye Başkanı olarak seçilmesinin ardından yapılan toplantıda, CHP Meclis Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis oturumunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı için "Cemil Bayık" ifadesini kullandı. Doğangül, ayrıca, çok sayıda kişinin çalıştığı Gemi Söküm sektörünü için "uyuşturucu trafiğinin duraklarından biri olarak anılmayı hak etmesin" dedi.

CHP Meclis Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, belediyenin faaliyet raporunun görüşüldüğü oturumda, dilek ve temenniler bölümünde söz alarak: “Dün veya evvelsi gün Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Bayık'ın” diyerek söze başlaması üzerine, MHP Grup sözcüsü Avukat Hilal Sadıkoğlu Akar'ın “Tugay, soy ismi” düzeltmesiyle "pardon" diyerek yaptığı gafı düzeltirken, toplantıyı izleyen kişilerden birinin "Ağız alışkanlığı" demesi dikkatlerden kaçmadı. 

CHP Meclis Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül konuşmasına şu şekilde devam etti: “Cemil Tugay’ın.” Cemil Bey, gemi söküm tesislerine üç tane nükleer atık yüklü gemilerin gelmesini duymuşsunuzdur. Gemi söküm tesisleriyle ilgili bizim bir önerimiz var. Belediye başkanımız olarak siz, meclis olarak biz, büyükşehir, çevre örgütleri, Aliağa'da yaşayan herkesle birlikte bu konuya kalıcı bir çözüm bulmak için çaba göstermek istiyoruz. Bu konuda katkılarınızı istiyoruz. Büyükşehir belediyemizle de görüşeceğiz. Biz artık her gemi gelişinde, asbest geliyor, zehir geliyor. Bunlardan gerçekten usandık, yorulduk ama o zehir, asbest geliyorsa ona tepki göstermek de gerekiyor. Ne gemi sökümün sanayisine karşıyız ne de ülkemizin ekonomik olarak bu yarardan mahrum kalmasını istiyoruz ama bu kentte beraber yaşıyoruz, bu konuyu köklü olarak çözmek için çaba göstereceğiz. Bu işin içinde sağlık bakanlığı diğer kamu kuruluşları olsun. Biz, oturalım; GEMİSANDER, diğer gemi sanayisi işçisi arkadaşlarla da, onlar da bu ülkenin insanları tartışalım, konuşalım; orada çalışan işçiler daha iyi koşullarda çalışsınlar. Onların başına iş kazası dediğimiz iş cinayetleri gelmesin ve gemi söküm tesislerimiz ne iş cinayetleriyle ne de uyuşturucu trafiğinin duraklarından biri olarak anılmayı hak etmesin. Böyle bir şey olmasın. Bunların üstünde beraber çalışalım, temennim budur." dedi. CHP Meclis Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül'ün tepki çeken sözleri üzerine, "Televizyona bakın; şu anlamda söylüyorum, benim öyle bir iddiam yok." dedi. 

Bu ifadeler, meclis üyeleri arasında tepkilere neden oldu.  Meclis toplantısını izleyen AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimler Sorumlusu Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Ateş, Doğangül'e yönelik, "Cemil Bayık bir teröristtir. Öyle bir iddia size yakışmıyor. Gemi sökümde uyuşturucu trafiği yok," şeklinde sert bir tepki gösterdi. CHP Meclis Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül'ün gaflarına sosyal medyadada tepki gösterildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78