• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 27 °C

Aliağa'ya Mola Aliağa ve Botanik Park Müjdesi

Aliağa'ya Mola Aliağa ve Botanik Park Müjdesi
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla "Mola Aliağa" ve "Botanik Park" projelerini tanıttı.

Acar, yaptığı açıklamada, "Aliağa'mızın ana sorunlarından bir tanesi her zaman söylediğimiz bir konu, Aliağa'mızın bir otogara ihtiyacı var. Otogar konusunda maalesef mevzuatlar gereği Aliağa Belediyemizin otogar yapma ve işletme yetkisi bulunmamakta. Bu yetki mevzuat gereği Büyükşehire verilmiş. Lakin Aliağa'mızda da bir otogar ihtiyacımız olduğu da aşikar. Elbette büyük şehrimiz bir gün bu konuda proje gerçekleştirilecektir" dedi.

Acar, projenin bir anlamda dinlenme tesisi görevi de üstleneceğini belirterek " Biz konuyu çözmek adına 'Mola Aliağa' projesini hayata geçireceğiz. Projemiz belediye benzinliğimizin yanında. Mola Aliağa'da 8 tane bilet satış yeri, bekleme salonu, otobüslerin yanaşabileceği peron, kafeterya ve restoranlar yer alacak. Vatandaşlarımız otobüslerini beklerken kafeteryada çaylarını içebilir, yemeklerini yiyebilirler "dedi.

Başkan Acar, ayrıca projeyle beraber botanik park projesinin de hayata geçirileceğini belirterek, "Botanik parkımızda birincisi Aliağaspor'umuzun bir mağazası olacak. Bunun yanında bir kafeterya bulunacak. Bir de Aliağa Belediyemizin fidanlık ve toprak üretim tesisinde üretilen fidanlarımız ve toprağımız burada satışa sunulacak" diye konuştu.
Acar, botanik parkta aynı zamanda bitki heykelleri de yerleştirilmeye başlandığını belirterek, "Çok güzel görsele sahip bitki heykelleri de vatandaşlarımızın önünde fotoğraf çekebileceği bitki heykelleri de botanik parkımızda bulunacak" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78