• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 22 °C

Büyük Zafer’in 101. Yaşı Aliağa’da Coşkuyla Kutlandı

Büyük Zafer’in 101. Yaşı Aliağa’da Coşkuyla Kutlandı
Aliağalılar Büyük Zafer’in 101.yaşını fener alayı ve süperstar Ajda Pekkan konseri ile kutladı.

Aliağalılar Büyük Zafer’in 101.yaşını fener alayı ve süperstar Ajda Pekkan konseri ile kutladı. Aliağa Belediyesi tarafından organize edilen fener alayında bir araya gelen binlerce Aliağalı, ellerinde meşaleler, Türk Bayrakları ve dev Atatürk posterleri ile marşlar eşliğinde yürüdü. Metrelerce uzunluktaki kortejin Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’na varmasıyla birlikte sahne alan ünlü sanatçı Ajda Pekkan, hit şarkıları ve enerjisiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu zirveye taşıdı.

Aliağa Belediyesi, kutlamalar öncesi kentin ana caddelerini Türk Bayrakları ve dev Atatürk posterleriyle donatırken büyük zaferin coşkusuna ortak olmak isteyen Aliağalılar, fener alayı için Enka Spor Salonu önünde toplandı. Küçükten büyüğe binlerce Aliağalı Türk Bayrakları, dev Atatürk posterleri ve meşaleler ile Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’na yürüdü. Belediye bandosu eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, belediye meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, stk temsilcileri, motorlu ve bisikletli gruplar ile binlerce Aliağalı katıldı. Kimi vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerine çıkarak ellerindeki Türk Bayraklarıyla coşkuya ortak oldu.

Aliağalılardan Bayrak Şov
Metrelerce uzayan kortejin Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’na gelmesiyle birlikte coşku artarak devam etti. Konser alanını dolduran on binlerce vatandaşın bayrak şovu ve cep telefonları ile yaptıkları ışık şov kutlamalara renk kattı. Yeniçeriler Taraftar Derneği üyelerince ay yıldızlı köprüde yakılan 101 adet meşale de geceyi aydınlattı.

Başkan Serkan Acar, “Zafer Bayramımız Kutlu Olsun”
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101.yıl dönümünü kutlamanın haklı mutluluk ve onurunu yaşadıklarını ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “26 Ağustos 1922’de Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ya istiklal ya ölüm diyerek, büyük taarruzu başlattı ve 30 Ağustos’ta zafere ulaştı. Bu zafer, bir milletin yeniden direnişi olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan bir zafer olarak tarihe yazıldı. Bu tarihi bizlere yaşatan, bugün bu bayramı kutlamamızı ve bu topraklarda yaşamamızı sağlayan, bu toprakları bizlere vatan yapan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum. Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.    

Süperstar, Zafer Bayramı’nda Aliağa’da Esti
Büyük zaferin 101. yıl coşkusu saatler 21.30’u gösterdiğinde Türk pop müziğinin efsane ismi, süperstar Ajda Pekkan’ın sahne almasıyla zirveye ulaştı. ‘Aliağa Sanat Günleri’ yaz konserlerinin de finalini yapan ünlü sanatçı, sahneye adım atar atmaz enerjisiyle hayran bıraktı. Sahneye mavi kostümüyle çıkan ünlü sanatçı sevenlerine ‘Yeniden Başlasın’ isimli parçasıyla merhaba dedi. Dünden bugüne en sevilen şarkılarıyla Aliağalıları coşturan Ajda Pekkan, sesi ve sahne performansıyla hayran bırakırken şıklığıyla da göz kamaştırdı.  

Süperstar sahnede ‘Ya Sonra’, ‘Sen İste’, ‘Sana Ne, Kime Ne’, ‘Hoş Gör Sen’, ‘Arada Sırada’, ‘Yakar Geçerim’, ‘Uykusuz Her Gece’ gibi hit şarkılarını birbiri ardına seslendirirken Aliağalılar da tüm şarkılara hep birlikte eşlik etti. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle sahnenin tozunu attıran süperstar, Aliağalılara 30 Ağustos Zafer Bayramı ruhuna yaraşır da bir gece yaşattı.  

Başkan Serkan Acar’dan Ajda Pekkan’a Teşekkür
Konserin bir bölümünde Ajda Pekkan’ın daveti ile sahneye gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Sahneye çıktığı ilk günden bugüne hep ışık saçan, efsane sesimiz Ajda Pekkan’ı Zafer Bayramımızda Aliağamızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Bu özel günde bizlerle birlikte olduğu için, coşkumuza ortak olarak bu güzel geceyi bizlere yaşattığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ajda Pekkan, “Aliağa’ya Bayıldım”
Süperstar Ajda Pekkan ise, “Sizler gibi vizyoner insanların burada olması beni çok gururlandırdı ve mutlu etti. Aliağa her yönüyle o kadar güzel bir şehir ki buraya bayıldım” ifadelerini kullandı.

Başkan Serkan Acar, Süperstara Tarihi Helvacı Kilimi Hediye Etti
Başkan Serkan Acar ayrıca, ünlü sanatçıya Aliağa Sanat Günleri’ne değerli katılımlarından dolayı teşekkür ederek kendisine Aliağa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nde faaliyet gösteren Aliağalı üretici kadınların el emeği ile ürettikleri tarihi Helvacı Kilimi hediye etti.  

30-agst-02.jpg30-agst-03.jpg30-agst-04.jpg

30-agst-05.jpg30-agst-06.jpg30-agst-07.jpg30-agst-08.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78