• BIST 10962.02
  • Altın 4362.124
  • Dolar 40.8881
  • Euro 47.692
  • İzmir 32 °C

mkek lojmanları satışta

mkek lojmanları satışta
Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürlüğü, Aliağa ilçesi Çakmaklı Köyü sınırları içinde bulunan, 8 blok 48 daireden oluşan lojmanlarını arazisi ile birlikte satmak üzere ihale açtı.

ECEVİT DÖNEMİNDE TEMELİ ATILAN 8 BLOK 48 DAİRELİK MKEK LOJMANLARI ARAZİLERİ İLE BİRLİKTE SATIŞA ÇIKARILDI                                                                                          Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürlüğü, Aliağa ilçesi Çakmaklı Köyü sınırları içinde bulunan, 8 blok 48 daireden oluşan lojmanlarını arazisi ile birlikte satmak üzere ihale açtı. 1970"li yılların başında Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye"nin ağır Sanayi bölgesi olarak kabul edilen İzmir"in Aliağa ilçesinde1979 yılında MKEK tarafından kurulmak istenen Türkiye"nin en büyük Demir-Çelik fabrikası projesi rafa kalkınca, kuruma lojmanlarda 30 yıldır atıl vaziyette duruyordu. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından da incelenen lojmanların oturulamayacak halde olduğu belirtilmişti.  MKEK"da 8 blok 48 daireden oluşan lojmanları arazisiyle birlikte satma kararı aldı. Satışı ilişkin duyuru, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.
Duyuruya göre Aliağa İlçesi, Çakmaklı Köyü sınırları içerisinde bulunan kuruma ait 8 adet parsel üzerindeki 8 blok 48 daireden oluşan natamam binalar arazisi ile birlikte satışı kapalı zarfla teklif alma daha sonra açık arttırma ile pazarlık yapılmak sureti ile satılacak. İhale, 16 Aralık 2008 tarihinde saat 14.00'de müdürlükte gerçekleştirilecek. Toplam yüzölçümü 34 bin 550 metrekare olan arazilerin binalarla birlikte toplam muhammen bedeli 2 milyon 700 bin YTL olarak belirlendi. İhalede, 8 blok 48 adet natamam bina ve arazisinin tamamına birden teklif verilecek, ayrı ayrı verilen teklifler ise değerlendirilmeyecek. Satışa katılmak isteyenler şartnameyi bedeli karşılığında Ankara'da MKE Genel Müdürlüğü Yatırırım Planlama Daire Başkanlığı, İstanbul'da MKE İstanbul Pazarlama Şube Müdürlüğü, MKE Hurda İşletmesi İzmir Aliağa Hurda Müdürlüğünden temin edilebilecek. Şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları, ihale günü ihale saatine kadar MKEK Genel Müdürlüğü Yatırım Planlama Daire Başkanlığına verilecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İzmir’de Halk Ekmek’te zam yok11 Ağustos 2025 Pazartesi 11:15
  • Aliağa'ya 2026'da Yeni Hastane Müjdesi07 Ağustos 2025 Perşembe 14:46
  • Her damla çok değerli!04 Ağustos 2025 Pazartesi 11:18
  • Aliağa Esnafına İş Sağlığı ve Hijyen Eğitimi Desteği02 Ağustos 2025 Cumartesi 16:27
  • Honda Türkiye Aliağa'da Yatırımını Büyütüyor01 Ağustos 2025 Cuma 14:37
  • Aliağa Demokrasi Meydanı yenilenecek31 Temmuz 2025 Perşembe 15:30
  • İzmir’de ekmek 15 lira oldu31 Temmuz 2025 Perşembe 15:20
  • Nuray Aydemir: "Geçmiş Olsun Türkiye"28 Temmuz 2025 Pazartesi 14:28
  • İZSU vatandaşları su tasarrufuna davet ediyor24 Temmuz 2025 Perşembe 11:36
  • İzmir'den Savunma Sanayii İçin Seçilen Tek Okul ALOSBİ MTAL Oldu22 Temmuz 2025 Salı 11:52
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78