• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İzmir 8 °C
» »

Aliağa Belediyesi’nden Genç Sporculara Beslenme Semineri

Aliağa Belediyesi’nden Genç Sporculara Beslenme Semineri
Spora ve sporcu gelişimine büyük önem veren Aliağa Belediyesi, spor okullarında eğitim gören genç sporcular için

Spora ve sporcu gelişimine büyük önem veren Aliağa Belediyesi, spor okullarında eğitim gören genç sporcular için “Çocuklarda ve Genç Sporcularda Beslenmenin Önemi” konulu seminer düzenledi.

Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Sosyal, Kültürel ve İdari İşler Müdürü Ali Osman Karatekin, Aliağa Belediyesi Spor Okullarında ve Aliağaspor FK altyapısında eğitim gören genç sporcular ile velileri katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Diyetisyen Simge Ozan, genç sporcularda doğru beslenmenin önemini anlattı. Sporculara ve ailelere beslenme konusunda önerilerde bulunan Diyetisyen Simge Ozan, çocukların sorularını da yanıtladı.

DİYETİSYEN SİMGE OZAN: “YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BİR SPORCUNUN BAŞARISINI GARANTİ ETMEZ”
İyi beslenen bir sporcunun kötü beslenen bir sporcuya kıyasla bazı avantajları olduğunu belirten Diyetisyen Simge Ozan, genç sporcularda beslenme konusunda şu bilgileri verdi: “Yeterli ve dengeli beslenme bir sporcunun başarısını garanti etmez. Ancak yetersiz ve dengesiz beslenmenin bazı sağlık problemlerine ve performans düşüklüklerine neden olabilir. İyi beslenen bir sporcunun performansı yüksektir. Yapılan antrenmanın etkinliği maksimum düzeydedir. Sporcu üst düzey dikkate ve motivasyona sahip olur. Hastalık ve sakatlanma oranı düşük, bu gibi durumlarda ise toparlanma süresi kısadır. Büyümesi ve gelişmesi iyi düzeydedir. Vücut ağırlığı ve vücut yağı önerilen sınırlarda veya bu sınırlara yakındır”

“SPORCULAR İÇİN ÖNERİLEN MUCİZE BİR BESLENME ŞEKLİ VEYA BESİN YOKTUR”
Beslenmenin sporcunun gereksinimi olan enerji ve besin öğeleri ile yeterli sıvı alımını içermesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Diyetisyen Simge Ozan, “Sporcuların enerji ve besin gereksinimleri yaş, cinsiyet ve spor dalları açısından farklılık göstermekle birlikte, temel beslenme kuralları tüm sporcular için benzerdir. Sporcular için önerilen mucize bir beslenme şekli veya besin yoktur. Genel olarak sporcuların karbonhidrattan zengin diyetle beslenmesi önerilirken, protein, vitamin ve mineralleri yeterli tüketmesi, yağdan sağlanan enerjinin spor yapmayan bireylerden biraz düşük olması önerilmektedir. Ayrıca sporcuların tükettikleri sıvı miktarı da fazla olmalıdır” dedi.

Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, seminere verdiği katkılardan ötürü Diyetisyen Simge Ozan’a teşekkür plaketi takdim etti. Seminer programı sonrasında da tüm sporculara katılım sertifikası verildi.

İzlenme: 13554
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78