• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 16 °C

Aliağa TOFAŞ'a BİNDİ 81-67

Aliağa TOFAŞ'a BİNDİ 81-67
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa Petkim Antrenörü Burak Bıyıktay, ''İlk defa 80 sayılarda maç oynadık, mutluyuz'' dedi. Maçın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Aliağa Petkim Antrenörü Burak Bıyıktay, kazandıkları için mutlu olduklarını di

ALİAĞA TOFAŞ’A BİNDİ 81-67

ALİAĞA PETKİM 81 TOFAŞ 67

SALON: Aliağa Belediyesi Enka Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik**, Erman Erdemli**, Uğur Özen**

ALİAĞA PETKİM (81):Lionell Devana Chalmers*** (27), Mert Shumpert ***(15), Ahmet Ali Erdoğan** (5), Melih Yıldız**, Caner Şentürk** (3),   Ersin Görkem** (8),  Arnold ***(11), Francis **(9), Holloway *(3)

TOFAŞ (67): İbrahim Yıldırım** (5), Chinemelu Elonu**(9),  Austin Melvin Nicholes*(3), Steven Brutt*** (25), İnanç Koç** (5),Tomislav Ruzic **(6), Kaan Sipahi **(3), Joshua Rolin Heytvelt** (11),

1. Periyot: 15-20

Devre: 45-42  Aliağa Petkim lehine

3. Periyot: 60-61

Maç sonucu: 81-67

Beko Basketbol Ligi’nin 12.haftasında Aliağa Petkim, sahasında konuk ettiği Tofaş’ı 82-67'lik skorla mağlup etti. Aliağa Petkim’de Lionell Chalmers 27 sayı- 3 ribaund- 7 asistlik performansıyla galibiyetin mimarı olurken, Mert Shumpert 15 sayı- 5 ribaund, Marcus Arnold 11 sayı- 8 ribaund ve Torin Francis de 9 sayı- 12 ribaundla maçı tamamladı.

Tofaş’ta ise Steven Burtt 25 sayı- 2 ribaundla takımının skor yükünü çekerken, Josh Heytvelt de 11 sayı- 7 ribaundla çift haneli rakamlara ulaştı.

Oyuna Steven Burtt ile Tomislav Ruzic’in sayılarıyla başlayan Tofaş karşısında ev sahibi ekip, Lionel Chalmers’ın basketleriyle durumu 9-9’a getirdi. Josh Heytvelt, İbrahim Yıldırım ve Austin Nihols ile üçer sayılık basketler bulan Bursa ekibi, ilk periyotu da 15-20 önde tamamladı. İkinci periyotta iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanmazken, Ersin ve Shumpert ikilisinin basketleriyle devreyi Aliağa Petkim 45-42 üstün kapattı. Yüksek temponun devam ettiği üçüncü periyotu Holloway ile Ersin’in önderliğinde sayılar bulan ev sahibi ekip, Steven Burtt’u durduramayınca son 10 dakikalık bölüme Tofaş 60-61 önde girdi. Mücadelenin final periyotunda rakibini sadece 6 sayıda tutan Aliağa Petkim, hücumdaki başarısıyla da karşılaşmadan 14 sayı farkla 81-67 galibiyetle ayrıldı.

aliaga-petkim-tofas-b.jpg

BURAK BIYIKTAY “SAHADA SERTLİK ORTAYA KOYDUK VE KAZANDIK, BU ŞEKİLDE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ''

Aliağa Petkim Antrenörü Burak Bıyıktay, ''İlk defa 80 sayılarda maç oynadık, mutluyuz'' dedi. Maçın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Aliağa Petkim Antrenörü Burak Bıyıktay, kazandıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Bıyıktay, ''İlk defa 80 sayılarda maç oynadık. Hafta içinde çok kötü bir Karşıyaka maçı oynadık, bu hepimizi demorolize etti. Maç kazanabilir, kötü de oynayabilirsiniz. Takımdaki bazı oyuncuların kalitelerini ortaya koymalarıyla Tofaş gibi kaliteli takımı yendik, mutluyuz. Şimdi artık gelecek hafta oynayacağımız Fenerbahçe maçı için hazırlıklarımıza başlayacağız.'' dedi.Aliağa Petkim'li oyuncu Ahmet Ali, söyleyecek çok şey olmadığını kazanmaları gereken maç olduğunu belirterek ''Toparlanma aşamasında olan takımız, sahada sertlik ortaya koyduk ve kazandık, bu şekilde devam etmek istiyoruz'' dedi.

AHMET ÇAKI , “ALİAĞA AGRESİF OYNADI VE YÜKSEK PERFORMANS GÖSTEREREK MAÇI KAZANDI”

Tofaş Başantrenörü Ahmet Çakı, özellikle final periyodunu kötü oynadıklarını ve maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Çakı, şunları söyledi: ''Aliağa deplasmanında ilk petiyodu iyi oynadık, ikinci peyidotta rakip takım bizden iyi oynayarak öne geçti. Maçın son periyoduna girdiğimizde kötü performans ortaya koyduk. Son periyodu kötü oynamak üzücü, kazansaydık değerli bir galibiyet olacaktı. Neden başaramadığımızı irdeleyip Anadolu Efes maçına hazırlanacağız'' dedi. Tofaş'lı oyuncu Nichols, Aliağa'nın oldukça agresif oynadığını ve yüksek performans göstererek maçı kazandığını söyledi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78