• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 23 °C

2204-A ve 2204-B TÜBİTAK Öğrenci Projeleri Toplantısı Yapıldı

2204-A ve 2204-B TÜBİTAK Öğrenci Projeleri Toplantısı Yapıldı
2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bilgilendirme ve deneyim paylaşımı toplantısı yapıldı.

2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bilgilendirme ve deneyim paylaşımı toplantısı yapıldı.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan ve proje yöneticileri katıldı. 
Toplantı, öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan TÜBİTAK projeleri hakkında video sunumuyla başladı.

“Akıllı Ürünleri Üretebilen Gençlerimizin Yetişmesini İstiyoruz”
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi yaptığı konuşmada; “Sizlerin katkıları ve proje ekiplerimizin tecrübeleri ile hep birlikte başarılı bir proje süreci geçireceğimizi düşünüyorum. Hem akademik hem de sosyal yönlerini tamamlamış başarılı bireyler yetiştirmek için canla başla çalışmaktayız. İç ve dış paydaşlarımızın desteğini alarak yaptığımız tüm çalışmalarda, tesadüflere yer vermediğimizi belirtmek isterim. Bilginin önemli ve değerli olduğu bir çağdayız. Doğru bilgiyi öğrenen fakat yalnızca bilen değil; bildiğini davranışa dönüştürebilen bireyler yetiştirmek için yorulmak bilmeden hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdüreceğiz. Okullarımızda yapılan projeler ile sadece akıllı ürünler kullanan değil, bu ürünleri üretebilen ve geliştirebilen gençlerimizin yetişmesini istiyoruz” dedi.
Toplantıda TÜBİTAK 2204 Projeleri Ege Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Onur Dönmez 2024 yılının proje çağrıları hakkında bilgi verdi. Dr. Melis Soylu, Sertaç Ateş ve Berna Derin’in proje sunumlarının ardından katılımcılardan gelen sorular eşliğinde geleceğe yönelik genel ve yerel çalışmalar değerlendirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78