• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İzmir 23 °C

Aliağa’da 15 Temmuz Anma Programı Düzenlendi

Aliağa’da 15 Temmuz Anma Programı Düzenlendi
Aliağa’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ münasebetiyle program düzenlendi.
Aliağa Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve sabah saatlerinde Aliağa Kabristanlığında bulunan şehitlik ziyaretiyle başlayan program Demokrasi Meydanı’nda geniş katılımlı anma programıyla devam etti.

Demokrasi Meydanı’ndaki anma programına Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, şehit aileleri, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, daire amirleri, STK temsilcileri, siyasi parti yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programı ilçe müftülüğü tarafından görevlendirilen müezzinlerin Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle devam etti.

Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman yaptı. 15 Temmuz’un bir milletin destan yazdığı tarih olduğunu belirten Kaymakam Ömer Karaman, “15 Temmuz, demokrasimizi, cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainlerine karşı şahlanışın bir ifadesidir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum” dedi.
 
Kaymakam Ömer Karaman’ın konuşmasının ardından Aliağa Engelsiz Mehteran takımının zafer marşlarına katılımcılar ellerindeki Türk Bayrakları ile eşlik etti. Öğrenciler tarafından okunan 15 Temmuz şiirleri ise vatandaşlardan alkış aldı.
 
Vatandaşlara çeşitli ikramların yapıldığı programda 15 Temmuz gecesini konu alan video gösterimleri izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Kur’an ve ilahilerin okunduğu program 00.13’te sela verilmesi ve İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun öncülüğünde hep birlikte yapılan duayla son buldu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78