• BIST 9717.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 27 °C

Aliağa’ya Hizmet Yağacak

Aliağa’ya Hizmet Yağacak
Aliağa Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisi Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında yapıldı. Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantının gündeminde; başkanlıktan gelen önergeler, komisyondan gelen raporlar ve gündem dışı önerge olarak

ALİAĞA BELEDİYESİ AĞUSTOS OLAĞAN MECLİSİ YAPILDI

Aliağa Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisi Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında yapıldı. Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantının gündeminde; başkanlıktan gelen önergeler, komisyondan gelen raporlar ve gündem dışı önerge olarak sunulan 15 Temmuz darbesinin kınanmasına ilişkin temenni kararı yer aldı. Gündeme alınan maddeler tek tek görüşülerek oylandı. 

Bu kapsamda başkanlıktan gelen; 1, 2 ve 4. Maddeler oy birliği ile İmar Komisyonuna hava edilirken 3. madde kapsamında bulunan dolu kadro değişikliği ihdas cetveli oy birliği ile kabul edildi.

KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR
Ağustos meclisi gündeminde yer alan 7 maddelik komisyon raporu meclis üyelerinin görüşüne sunuldu. Görüşülen maddeler oy birliği ile komisyonlardan geldiği şekli ile kabul edildi. 

BORÇLANMA YETKİSİ KABUL EDİLDİ
Belediye hizmetlerinin yerine getirilmesi amacı ile meclisin görüşüne sunulan; Yeni Şakran Mahallesi Kapalı Pazar Yeri yapımında kullanılmak üzere 2 milyon 500 bin TL, Helvacı Mahallesi Kapalı Pazar Yeri yapımında kullanılmak üzere 2 milyon TL, ilgili müdürlüklerce, İş Makinası ve Çöp Kamyonu alımında 1 milyon 500 bin TL, Yeni Şakran Mahallesi Sahil Bandı ve Plaj düzenlemesinde ise 1 milyon TL borçlanma yetkisi verilmesi hususunun oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan Bütçe Komisyonu Raporu ile İmar Komisyon Raporlarının, komisyonlardan geldiği şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verildi.

İMAR PLAN DEĞİŞİKLİĞİ GÜNDEMDE BIRAKILDI
Komisyondan gelen raporlar kapsamında ilk madde olarak görüşülen; Yeni Şakran’da bulunan turizm tesis alanı olarak planlı alanlar için daha önce kabul edilen 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında sehven yapılaşma koşulu belirtilmediğinden yapılaşma koşulu için plan notu belirlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli imar plan değişikliğinin komisyon gündeminde bırakılmasına oy birliği ile karar verildi.

YENİ ŞAKRAN’A BİN 168 METRE KARE KAPALI ALAN 
Komisyondan gelen raporlar içerisinde 6. Madde olarak ele alınan; Yeni Şakran Mahallesi Yukarı Şakran 318 ada 1 numaralı parsele toplam 1.168 metrekare kapalı alan ve müdahale ekip binası Aliağa Belediyesince yapılması karşılığında Orman İşletme Müdürlüğüne ait Yeni Şakran Mahallesi 1.335 numaralı parselin takas yapılması talebinin oy birliği ile kabulüne karar verildi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78