• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İzmir 25 °C

Artan enerji fiyatları duş alışkanlıklarını değiştirdi

Artan enerji fiyatları duş alışkanlıklarını değiştirdi
GROHE ve YouGov tarafından İklim Değişikliği Zirvesi (COP27) kapsamında gerçekleştirilen araştırmaya göre; artan enerji fiyatları duş alışkanlıklarını da etkiledi.

GROHE ve YouGov tarafından İklim Değişikliği Zirvesi (COP27) kapsamında gerçekleştirilen araştırmaya göre; artan enerji fiyatları duş alışkanlıklarını da etkiledi.  9 ülkede yapılan anketlerle belirlenen sonuçlara göre; daha soğuk ve daha az su ile daha kısa sürede duş alınıyor.  Ayrıca enerji tasarruflu banyo armatürleriyle de tasarruf oranının artırılması hedefleniyor.

Dünyanın önde gelen sıhhi tesisat markalarından GROHE, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Mısır'ın Sharm El-Sheikh kentinde düzenlenen İklim Değişikliği Zirvesi’ne (COP27) yönelik bir araştırma gerçekleştirdi. GROHE ve YouGov araştırma şirketinin ortaklaşa yürüttüğü anket çalışması, artan enerji fiyatlarının duş alışkanlıklarına etkisine dair çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. 

Katılımcıların üçte biri tasarruf sağlayan banyo armatürlerine sahip 

Araştırma Almanya, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, İsviçre, Avusturya, Fransa, İspanya, Mısır ve Hollanda olmak üzere 9 ülkede gerçekleştirildi. Ankete katılanların duş alışkanlıkları, su kullanımı ve kaynak tasarrufu sağlayan banyo armatürlerine yönelik görüşleri analiz edildi. Veriler, bu ülkelerden sadece üçünde nüfusun yaklaşık yüzde 50'sinin su ve enerji maliyetlerinden tasarruf etmek için duş alışkanlıklarını değiştirdiğini gösterdi. Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki katılımcıların yüzde 40'ından fazlası duş alışkanlıklarını değiştirmeyi planlamadığını belirtti. Araştırmaya göre; kaynak tasarrufu teknolojisine güven konusunda Mısır, Almanya ve Avusturya öncü konumda yer alıyor. Katılımcıların üçte biri su ve enerji tasarrufu sağlayan banyo armatürlerine sahip olduğunu belirtirken bu oran Birleşik Krallık'ta yalnızca yüzde 8’de kalıyor. 

Daha soğuk ve daha az su ile daha kısa sürede duş alınıyor

Araştırmaya göre; başta Avrupa olmak üzere dünyanın pek çok yerindeki mevcut enerji krizi nedeniyle daha soğuk ve daha az su ile daha kısa sürede duş aldığı belirlendi. Yine bu dönemde pek çok kişinin banyoda su, enerji ve maliyet tasarrufu sağlayan armatürlerin tercih ettiği ya da bu ürünlerle değiştirmeyi planladıkları ifade edildi. Veriler daha dikkatli su kullanımının gerçekleştiğini gösterse de, aynı zamanda birçok ülkede kullanılmayan büyük kaynak tasarrufu potansiyelinin bir resmini çiziyor. Yenilikçi ve sürdürülebilir su ve enerji tasarruflu banyo armatürleri 1.035 euro’ya kadar potansiyel tasarruf sağlıyor.

Hollanda, İspanya ve Almanya tasarrufta başı çekiyor 

Sonuçlar Almanya, İspanya ve Hollanda'da çoğunluğun duş alırken su ve enerji tasarrufu sağladığını gösteriyor. Hollanda'daki katılımcıların üçte ikisi (yüzde 67) ile Almanya'da yüzde 51 ve İspanya'da yüzde 52'si duş alma davranışlarını enerji ve su krizi nedeniyle değiştirdiklerini söyledi. Bu oran Fransa’da yüzde 45 iken Mısır’da yüzde 44 ve İsviçre’de de yüzde 41 olarak belirlendi. Öte taraftan kısa sürede, az ve soğuk suyla duş aldığını belirtenlerin oranı Birleşik Krallık’ta yüzde 38, Avusturya’da yüzde 37 ve Amerika Birleşik Devletleri’nde ise yüzde 35’lerde kalıyor. 

Avusturya, Amerika ve İngiltere değişime açık değil

Ankete katılan İngilizlerden yüzde 44'ü daha kısa, daha soğuk veya daha az sıklıkta duş almayı planlamıyor. Bunu yüzde 42 ile ABD ve yüzde 40 ile Avusturya takip ediyor. Yine duş rutinini değiştirmek istemeyenlerin oranına bakıldığında; İspanya'da yüzde 27 ve Almanya ile Fransa'da yüzde 29’luk bir kesim olduğu görülüyor. 

En fazla su ve enerji tasarrufu sağlayan armatür Mısır’da

Mısır merkezli katılımcıların yüzde 35'inin banyolarında halihazırda su ve enerji tasarrufu sağlayan ürünler bulunuyor. Avusturya ve Almanya yüzde 33 ile ikinci sırada yer alıyor. Fransa ve İsviçre’de katılımcıların yüzde 30'unun halihazırda su ve enerji tasarrufu sağlayan ürünleri tercih ettiğini belirtirken, ABD ve İspanya'da yalnızca yüzde 25'i daha sürdürülebilir çözümleri seçtiğini ifade ediyor. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78