• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 17 °C

ATATÜRK'ÜN ALİAĞA'YA GELİŞİNİN 88. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

ATATÜRK'ÜN ALİAĞA'YA GELİŞİNİN 88. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI
Mustafa Kemal Atatürk"ün Aliağa"ya Gelişini Kutladı. 13 Nisan 1934 tarihinde İzmir ve kuzey ege ziyareti kapsamında Aliağa"ya gelen Atatürk"ün ziyaretinin 88. yılı düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk"ün Aliağa"ya Gelişini Kutladı. 13 Nisan 1934 tarihinde İzmir ve kuzey ege ziyareti kapsamında Aliağa"ya gelen Atatürk"ün ziyaretinin 88. yılı  düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Atatürk İlköğretim Okulu'nun Fevzi Paşa Caddesi'nde bulunan arka kapısı önünde Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi"nin organize ettiği kutlama yapıldı. Kutlamaya sivil toplum örgütü üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve Aliağalılar katıldı.

Meclis üyelerinin çabasıyla kutlama kararının alındığını belirten CHP Aliağa İlçe Başkanı Özel Şan Oğuzhan "Biz bugünün Aliağa adına kutlanması gerektiğini bir kez daha yetkililere buradan duyuruyoruz. Aliağa'ya Atatürk'ün geldiği gün bir bayram havasında kutlanmalı buna değer. Bu konuda duyarlı arkadaşlarımız buradalar. Bu duyarlılığın her geçen gün artacağına inanıyorum. Bununda ilk ayağı yerel yönetimlerin bu olaya sahip çıkmasıdır. Belediye başkanını bu olaya bir kez daha sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.

Törende saygı duruşu ve istiklal marşının ardından konuşan mali müşavir Selim Erkmen araştımacı yazar Cevat Yıldırım'ın mesajını okudu, Atatürk'ün Aliağa'ya gelişinde yaşananları anlattı. Tören daha sonra sona erdi.

Gazi Mustafa Kemal, 1934 yılında Cumhuriyetimizin kazanımlarını yerinde izlemek ve Askeri Birlikleri denetlemek amacıyla yurt gezilerine çıkmış, bu kapsamda da 13 Nisan 1934 tarihinde İzmir’in kuzeyindeki ilçeleri ziyaret etmişti.

İzmir Valisi General Kazım Dirik ve beraberindeki askeri ve sivil bürokratlarla gezisine başlayan Atatürk 13 Nisan 1934 tarihinde Aliağa’da günümüzün Fevzipaşa Caddesi olarak bilinen o günlerin Bergama şosesi üzerindeki Atatürk İlkokulu önünde kısa bir mola vererek öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78