• BIST 9723.05
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 27 °C
» »

Balıkçılar Mavi Bayraklı Ağapark’ta Yarıştı

Balıkçılar Mavi Bayraklı Ağapark’ta Yarıştı
İzmir’in Aliağa ilçesinde bu yıl ikinci kez At-Çek Balık Avı Festivali düzenlendi

İzmir’in Aliağa ilçesinde bu yıl ikinci kez At-Çek Balık Avı Festivali düzenlendi. Mavi bayraklı plajı ve 850 metre uzunluğundaki kumsalı ile Kuzey Ege’nin incisi Ağapark’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ödüllü balık avı festivaline Türkiye’nin birçok şehrinden her yaştan yüzlerce balık tutkunu katıldı. Zaman zaman sağanak halindeki yağışa aldırış etmeyen katılımcılar oltalarını denize atarak hem keyifli bir hafta sonu geçirdi hem de tatlı bir rekabet yaşadı. 
Aliağa Belediyesi’nin öncülüğünde Çağlarav, Apnea, Salt ile Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği’nin (ALDER) destekleriyle organize edilen festivale 245 kişi müracaat etti. Kurallar gereği 200 kişinin yarıştığı festivalde 800 gram ağırlığında 45 santimetre boyunda levrek yakalayan Hüseyin Güneş bin 600 puanla birinci oldu. 

Amatör olta balıkçılığının tanıtılması ve amatörlük ruhunun geliştirilmesi amacı ile düzenlenen organizasyonda yarışmacılar kıyasıya yarıştı. Akşam saat 19.00’da başlayan ve sabah 09.00’a kadar devam eden yarışmada 200 balıkçı birinci olabilmek için mücadele verdi. Tutulan balıkların gramajı üzerinden yapılan puanlama ile sıralamanın belirlendiği yarışmada yakaladığı balığı tekrar denizle buluşturana ekstra puan verildi. Bu sayede amatör balıkçılığın gelecek nesillere de ulaştırılmasının hedeflendiği belirtildi. 

Yarışma öncesinde katılımcılara, Uluslararası Olta Balıkçılığı Derneği (IGFA) Türkiye Temsilcisi Serdar Günseren tarafından ‘Yakala Bırak Uygulaması’, Ramazan Yılmaz Yetik tarafından ise ‘Spin Avcılığı’ konusunda seminerler verildi. Seminerlerin ardından sunulan canlı müzik dinletisi de etkinliğe ayrı bir renk kattı. 

Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelerek birbirlerini tanıma fırsatı bulan amatör balıkçılara akşam yemeği olarak Kuru Fasulye, Pilav ve Turşu ikramı yapıldı. Yarışmacılara gece yarısı çorbası ve sabah kahvaltısı da ikram edilirken, katılımcıların etkinlik boyunca çay ve su ihtiyaçları da karşılandı. 

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “GÖNLÜNÜZCE BİR FESTİVAL OLMASINI DİLİYORUM” 

Etkinliğe katılan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, festivale katılan herkese tek tek teşekkür etti. Katılımcılara hitaben kısa bir konuşma da yapan Başkan Serkan Acar, “Düzenlemiş olduğumuz at çek balık avı festivaline hepiniz hoş geldiniz. Burada toplanmamızın en önemli sebebi denize, doğaya ve çevreye olan sevgimiz ve bağlılığımızdır. Gönlünüzce bir festival olmasını diliyorum. Söylenecek belki de en güzel söz, rastgele” dedİ/EGE BASIN GRUBU

 
İzlenme: 6436
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78