• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 13 °C

Bıyıktay, Hücumda kötü oynadık

Bıyıktay, Hücumda kötü oynadık
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ /Beko Basketbol Liginde Mersin Büyükşehir Belediyesine 82-73 mağlup olan Aliağa Petkim'in Başantrenörü Burak Bıyıktay, ''Kazanmak istiyorsanız, bir maçı 65 sayı civarında bitirmemeniz gerekiyor'' dedi.

ALİAĞA PETKİM BAŞANTRENÖRÜ BURAK BIYIKTAY:''KAZANMAK İSTİYORSANIZ, BİR MAÇI 65 SAYI CİVARINDA BİTİRMEMENİZ GEREKİYOR''

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞANTRENÖRÜ METE BABAOĞLU: ''ZOR BİR DEPLASMANDA ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK''

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ /Beko Basketbol Liginde Mersin Büyükşehir Belediyesine 82-73 mağlup olan Aliağa Petkim'in Başantrenörü Burak Bıyıktay, ''Kazanmak istiyorsanız, bir maçı 65 sayı civarında bitirmemeniz gerekiyor'' dedi.

Bıyıktay, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında yüzde 35'lik 2 sayılık atış yüzdesiyle oynadıklarını skora katkı vermesini bekledikleri Chalmers'in de 11'de 2'lik bir isabet istatistiği karşında mağlubiyetin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Maçın son kısımlarında Mersin Büyükşehir oyuncusu Ali Karadeniz'e yapılan savunmada yumuşak kaldıklarını, bunun skor olarak ta geride kalmalarına neden olduğunu ifade eden Bıyıktay, şöyle konuştu: ''Ama maçın sonlarına doğru sayı atamama hastalığımız devam ediyor. Bu kadar topa sahip olmamıza rağmen hala sayı yüzdemizi yukarı çekebilmiş değiliz.

Maçın normal süresi zaten 65-65 berabere bitti. Bu, Beko Ligi için çok düşük bir skor. Her zaman söylüyorum 75 civarı sayı atmadıktan sonra bu ligde maç kazanmak kolay olmuyor. Kazanmak istiyorsanız, bir maçı 65 sayı civarında bitirmemeniz gerekiyor. Hakikaten hücumda bu kadar kötü oynayacağımızı hiç tahmin etmiyordum. Savunmada rakibinizi durduruyorsunuz, bunun karşısında istediğiniz sayıları bulamıyorsunuz. Savunması o kadar da iyi olmayan Mersin ekibi bugün gerçekten de iyi savunma yaptılar. Bunlar bizim kazanmamız gereken maçlardı. Yapacak birşey yok. Hayat devam ediyor. Önümüzdeki Beşiktaş maçına hazırlanacağız. Chalmers ve Shumpert'ten beklediğimiz katkıyı alamadık. Takım halinde beraber oynayarak ritmi yakalamadıktan sonra kazanmak zor.''

Aliağa Petkim Oyuncusu Caner Şentürk te ikinci yarıdaki yaptıkları top kayıpları karşısında rakibin hızlı hucumlardan 3 sayılıp basketler bulduğunu bunun da Mersin Büyükşehir Belediyesi takımının maçta dengeyi yakalamasına neden olduğunu ifade etti. Caner Şentürk, ''Son saniyelerine geride girdiğimiz bir maçı 3 sayılık basket bularak uzatmaya götürmeyi başardık. Fakat uzatma anlarında Hucumlardan boş dönmemizle birlikte rakip bir fark yakaladı. Beşiktaş maçında alacağımız bir ekstra galibiyetle bu mağlubiyeti defterden silmemiz lazım'' diye konuştu.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞANTRENÖRÜ METE BABAOĞLU: ''ZOR BİR DEPLASMANDA ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK''

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Mete Babaoğlu da Aliağa gibi zor bir deplasmandan önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Aliağa Petkim'in kendi sahasında zor kaybeden bir takım olduğunu belirten Babaoğlu, ''Bu gün maçın zor geçeceğini biliyorduk. Oyuncularımızla da bunu konuştuk. Ama son saniyelerde bizim gibi tecrübeli bir takımın son saniyelerde 3 sayılık basketi yememesi gerekiyordu. Ama zor bir deplasmandan önemli bir galibiyet aldık'' şeklinde konuştu.

Aliağa Petkim'i 2. Ligden Beko Basketbol Ligi'ne yeni çıktığında kendisinin çalıştırdığını hatırlatan Babaoğlu şöyle konuştu: ''O dönemde bugün bu basın toplantısının yapıldığı odada ben kalıyordum. oyuncularımın da Aliağa'da oturması için şart koşmuştum. Bu bir kentte takımın halkla kaynaşması adına çok önemli. Oranın esnafından alışveriş yapacaksın, berberinde traş olacaksın. Karşıyaka'ya gitmek için oyuncularıma sadece kahve içmeye ve sinemaya gitmek için izin veriyorum. Aliağa Petkim'in benim için ayrı bir yeri var. Kalıcı başarılar olması için önemli işler yapmıştık. Ama devam etmek nasip olmadı.''

Mersin Büyükşehir oyuncusu Hakan Köseoğlu ise önemli bir deplasman galibiyeti daha aldıklarını üst üste 2. maçlarını kazanarak ligde galibiyet sayılarını 3'e yükselttiklerini kaydetti. Lige kötü bir başlangıç yaptıktan sonra toparlanmaya başladıklarını belirten Hakan Köseoğlu, üst sıralara tırmanmaya başladıklarını ifade ederek, ''Bu maça da kötü başladık ancak 2. yarıda toparlanık. Kolay basketler bulunca durumu eşitledik. Geçen hafta da uzatmada kazanmıştık sanırım bize bu uzatmalar yarıyor çünkü biz daha tecrübeli bir takımız'' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78