• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 19 °C

Bıyıktay, Savunmamızla kazandık

Bıyıktay, Savunmamızla kazandık
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ/ Beko Basketbol Ligi'nde TED Ankara Kolejlileri 70-68 mağlup eden Aliağa Petkim'in Başantrenörü Burak Bıyıktay ''Kazanmaya ihtiyacımız vardı. Kazanan taraf olduğumuz için mutluyuz'' dedi.

ALİAĞA PETKİM BAŞANTRENÖRÜ BURAK BIYIKTAY:  ''KAZANMAYA İHTİYACIMIZ VARDI. KAZANAN TARAF OLDUĞUMUZ İÇİN MUTLUYUZ''

BIYIKTAY,” LİGİN EN ÇOK SAYI ATAN TAKIMINI SAVUNMAMIZLA İYİ BİR SKORDA TUTMAYI BAŞARDIK''

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ/ Beko Basketbol Ligi'nde TED Ankara Kolejlileri 70-68 mağlup eden Aliağa Petkim'in Başantrenörü Burak Bıyıktay ''Kazanmaya ihtiyacımız vardı. Kazanan taraf olduğumuz için mutluyuz'' dedi.

Bıyıktay, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında  maça çok kötü başladıklarını, bir ara 12 sayıya kadar çıkan farkı kenardan oyuna dahil olan oyuncuların katkısıyla dengeye getirmeyi başardıklarını söyledi. Bıyıktay, ''Kenardan gelen oyuncularımızın bize müthiş katkıları oldu. Özellikle Ahmet ve Marcus Arnold bize ciddi katkı verdi. Melih ve Caner'in de savunmadaki direnci çok önemliydi. Ligin en çok sayı atan takımını savunmamızla iyi bir skorda tutmayı başardık'' dedi.

Stanojevic'ten ekstra yedikleri sayıların TED Ankara Kolejlilerin oyundan kopmasına engel olduğunu ifade eden Bıyıktay şöyle konuştu: ''Bizim için bu galibiyet önemliydi. Geçen hafta kötü bir basketbol oynamıştık. Bu gün daha iyi oynadığımızı düşünüyorum. Bizim hedefimiz kendi sahmızda maç kaybetmemek. Geçen hafta mağlup olan TED Ankara Kolejliler'in de kazanmaya ihtiyacı vardı. Maçın sonunda çok basit hatalar yaptık. Bu da tabi bir arada oynamamanın verdiği bir tecrübe eksikliği. Ama kazanan taraf olduğumuz için mutluyuz. Şimdi artık önümüzdeki hafta yine kendi sahamızda oynayacağımız maça hazırlanacağız. Bütün oyuncularımızı bu galibiyetten dolayı kutluyorum.'' 

Aliağa Petkim Oyuncusu Ersin Görkem'de ''ligde kolay ya da zor denebilecek'' maçın olmadığını, tüm maçların son ana kadar çekişmeli ve heyecanlı geçtiğini ifade etti. Ersin Görekm ''Zaman zaman geri düşsek te iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Maçın son anlarında bize yakışmayacak bir iki tane hata yaptık. Bu hataları rakibimiz değerlendirse belki de maçı kaybedebilirdik. Bunlardan ders çıkarmalıyız. Kazandığımız için mutluyuz'' dedi.

burak-biyiktay-alg_0568.jpg

TED ANKARA KOLEJLİLER BAŞANTRENÖRÜ ERCÜMENT KUNTER: ''İKİ TAKIMDA KAZANABİLİRDİ. ALİAĞA KAZANDI TEBRİK EDİYORUM''

Play-Off için önemli bir maç oynadıklarını ifade eden TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Ercümet Sunter de evinde Antalya Büyükşehir'e karşı beklenmeyen mağlubiyetler alan iki takımın da avantaj yakalamak için çıktığı maçın çok stresli ve gergin geçtiğini söyledi. Sunter şu değerlendirmeyi yaptı: ''İki takımın da kazanması çok önemliydi. Bu maç Aliağa için daha da önemliydi. Çünkü kendi sahalarında bize karşı oynuyorlardı. Biz bu maçta iyi savunma yaptık. Aliağa takımı sezon başında yaşadığı sakatlık dezavantajlarına karşı mücadele etti. Ancak kadroları şu anda oturuyor. Onlar da güçlü bir takım oldular. Shumpert'i de Türk vatandaşı yapmanın avantajını iyi kullanıyorlar. Biz bu maçta düşük bir atış yüzdesiyle oynadık. Tabi bu kırılma anlarında önemli rol oynadı. İki takımda kazanabilirdi. Aliağa kazandı tebrik ediyorum. Oynadığımız 3 maçı da son saniyelerde kaybettik. Bizim de böyle kazanacağımız maçlar olacak. İnşallah galibiyetlere başlayacağız.'' 

TED Ankara Kolejliler oyuncusu Nedim ise geçen hafta beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını, bu maçta bu mağlubiyeti telafi etmek istediklerini ancak başaramadıklarını ifade etti. Şu ana kadar son topa kalan 3 maç oynadıklarını, bu maçların 3'ünü de kaybettiklerini kaydeden Nedim, kendi tecrübelerindeki bir takıma bu mağlubiyetlerin yakışmadığını, artık bundan sonra ekstra galibiyetler almaları gerektiğini belirtti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78