• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • İzmir 8 °C
» »

Çakmaklı Bosna Hersek Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Yeni Binasına Kavuştu

Çakmaklı Bosna Hersek Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Yeni Binasına Kavuştu
İzmir’in Aliağa ilçesine bağlı Çakmaklı Mahallesi’nde 11 yıldır faaliyetlerini sürdüren Çakmaklı Bosna Hersek Kültür

İzmir’in Aliağa ilçesine bağlı Çakmaklı Mahallesi’nde 11 yıldır faaliyetlerini sürdüren Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği yeni binasına kavuştu. Aliağa Belediyesi tarafından tahsis edilen bina düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çakmaklı Mahallesi’nde gerçekleştirilen törene; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, Çakmaklı Mahalle Muhtarı Ahmet Kahraman, Aliağa Belediyesi Sosyal, Kültürel ve İdari İşler Müdürü Ali Osman Karatekin, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu 6. Dönem Genel Başkanı Zekai Erşan, Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Barış, mahalle sakinleri ve Uluslararası Aliağa Çocuk Festivali kapsamında Bosna Hersek’in Bihac ve Kakanj şehirlerinden gelen heyet katıldı. 

ÇAKMAKLI BOSNA HERSEK KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BAŞKANI ÖMER BARIŞ: “TÜM BOŞNAK DÜNYASI İÇİN HAYIRLI OLSUN”

Yeni dernek binası Kur’an-ı Kerim tilaveti, istiklal marşının okunması ve kurdele kesim merasimi ile hizmete açıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin ilk konuşmayı Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Barış yaptı. Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin yalnızca köy halkına değil tüm Boşnak camiasına açık olacağını belirten Dernek Başkanı Ömer Barış, “Derneğimiz, dünyanın neresinden gelirse gelsin Boşnak soydaşlarımıza bir uğrak kapısı olarak hizmet vermeye devam edecek. Hepimiz için, tüm Boşnak dünyası için hayırlı olsun. Yeni hizmet binasını derneğimize tahsis eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a da Çakmaklı sakinleri adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN SERKAN ACAR’A TEŞEKKÜR

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu 6. Dönem Genel Başkanı Zekai Erşan ise Çakmaklı Mahallesi’ne yaptı hizmetlerden ötürü Başkan Serkan Acar’a teşekkür etti. Erşan, “Başkanımız yıllar önce imece usulü ile yapılan bu binayı yenileyerek tekrardan bizlere tahsis etti. Ayrıca spor tesislerimizi federasyon kriterlerine uygun hale getirdi ve ismini Sezer Erşan Tesisleri olarak değiştirerek bizleri son derece onore etmiştir” dedi.

Açılış töreninin 23 Nisan Ulusal Egemenlik haftasına denk gelmesinin ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, “30 yıl önce imece usulü ile yapılmış bir köy sosyal tesisini revize ederek Boşnak topluluğunun yararlanacağı Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne tahsis etmesinden dolayı Belediye Başkanımız Serkan Acar’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “ALİAĞA, BOSNA HERSEK’İN BİR EVİDİR”

Bosna Hersek ile çok büyük bir aile olduklarını vurgulayan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: Bosna Hersek’e gittiğimde kendimi akrabalarıma ziyaret gitmiş gibi hissediyorum. Kendilerine buradan çok teşekkür ediyorum. Kendilerini de burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Aliağa’da Bosna Hersek’in bir evidir. Açılışını yaptığımız dernek binası tüm Bosna Hersekli hemşehrilerimize ve Aliağalı kardeşlerimize hayırlı olsun” dedi.

Açılış töreni Bosna Hersek heyetinin ülkelerinden getirdikleri hediyeleri katılımcılara takdim etmesiyle son buldu. /EGE BASIN GRUBU

İzlenme: 7835
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78