• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • İzmir 16 °C

Can Dostlara Mama Desteği

Can Dostlara Mama Desteği
Toplanan bir ton mama, hayvan hakları savunucusu Ömür Gedik’in katılımıyla Seferihisar’daki yuvaya teslim edildi.

CAN DOSTLARA MAMA DESTEĞİ

Toplanan bir ton mama, hayvan hakları savunucusu Ömür Gedik’in katılımıyla Seferihisar’daki yuvaya teslim edildi.

Seferihisar Belediyesi ve Dev Ajans işbirliğiyle düzenlenen mama kampanyasında toplanan mamalar, Seferihisar İsmet Sungurbey Sokak Hayvanları Yuvası’nda düzenlenen etkinlikle yetkililere verildi. Etkinliğe hayvan hakları savunuculuğuyla tanınan gazeteci, yazar, müzisyen Ömür Gedik de katıldı. Etkinlikte konuşan Ömür Gedik, mutlu yuvadan çok etkilendiğini belirterek; “Türkiye’de birçok yeri dolaşıyorum, barınakları geziyorum. Seferihisar’daki kadar düzgün bir sistem ve ilgiyi hiç görmedim. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibini tebrik ediyorum” dedi.

Seferihisar Belediyesi tarafından yapımına başlanan, vatandaşların destekleriyle tamamlanan sokak hayvanları yuvasına mama desteği gelmeye devam ediyor. Dev Ajans ve Seferihisar Belediyesinin başlattığı kampanyaya katılan gönüllüler, topladıkları yaklaşık 1 ton mama ve makarnayı mutlu yuvaya getirdi. Birçok gönüllü ve hayvanseverin katıldığı etkinlikte ev sahipliğini Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’le birlikte Seferihisar Sokak Doğa ve Sokak Hayvanları Dostları Derneği (SEHAYDER) Başkanı Fevziye Özkan tarafından yapıldı.

Etkinlikte konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Michigan Üniversitesi bir araştırma yapmış. İnsan doğaya ne kadar yaklaşırsa, o kadar iyileşiyor, stres seviyesi düşüyor, hayatla barışık ve sevgi dolu oluyormuş. Bu hayvanlar ve bizler bu doğanın parçasıyız. Onlara ne kadar çok yaklaşırsak, biz de o kadar insanlaşıyor ve iyileşiyoruz. Bunu anlayan sizlere teşekkür ediyorum. Ömür Gedik’e de bu yorucu temposu içerisinde bizi kırmayıp aramızda olduğu için de çok teşekkür ediyorum. Onun takdiri bizim için çok kıymetli. Ayrıca gönüllülerimize, SEHAYDER Başkanımız Fevziye Özkan’a şükranlarımı iletiyorum. Sizin emekleriniz, sevginiz, yüreklerinizle bu yuvalar çoğalacak ve daha çok insan tarafından sahiplenilecek” dedi.

Ömür Gedik; “Bugün en mutlu günlerimden bir tanesi. HAÇİKO Derneği’nin kurucusu ve başkanı olarak Türkiye’deki bütün barınaklara gidiyorum ama gerçekten samimiyetle söylüyorum, bu kadar güzel inşa edilmiş, sonrası güzel devam ettirilmiş, şu anda da hayvanların çok iyi sevgiyle bakıldığı, gönüllülerin ellerinin üstünde olduğu bir barınak ilk defa görüyorum. Böyle tesisler Türkiye’de yok denecek kadar az. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ve ekibini tebrik ediyorum. Buradan da bir mesaj vermek istiyorum. İnsanlar hayvanları karne hediyesi, sevgililer günü hediyesi olarak alıp, üç gün sonra sokağa atalım şeklinde bir yolu seçmesinler. Gerçekten sahiplensinler” dedi.

MUTLU YUVA

Yaklaşık 20 dönüm arazi üzerine konuşlandırılan, sert mizaçlı köpekler, yavrular ve hastalar için de ayrılmış özel ayrı alanları olan, yaralı ve cerrahi sağaltıma muhtaç hayvanlar için muayenehane ve operasyon odasının bulunduğu Seferihisar İsmet Sungurbey Sokak Hayvanları Evi, Türkiye’deki en geniş kapsamlı sokak hayvanları yuvalarının başında gösteriliyor. Yaklaşık 1 buçuk milyon liraya mal olan yuvanın yapımına Seferihisar Belediyesi tarafından başlanmış, ardından Türkiye’nin Megastarı Tarkan tarafından başlatılan kampanyayla birlikte vatandaşların bağışlarıyla tamamlanmıştı.
/ EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78